Vihdoinkin sängynpääty/ Headboard – finally

Saatiin vihdoin yksi ikuisuusprojekti maaliin. Tai no, vasta kuusi vuotta ollaan oltu ilman sängynpäätyä. Silloin nimittäin siirryimme 120 leveästä sängystä 160 leveään. Tuo vanha sänky siirtyi vierashuoneeseen (kuva alla) ja tilalle tuli kaksi runkopatjaa. Aivan aluksi emme edes kaivanneet päätyä, kun olimme pelkästään keskittyneet olemaan hämmentyneitä uudesta leveästä petistä – olimmehan sentään kolmekymmentä vuotta tottuneet huomattavasti tiiviimpään nukkumisjärjestelyyn…

We have been looking for a headboard quite some time since we bought our new wider bed. Our old bed was moved upstairs to our guestroom.

The pillows I bought as a substitute didn´t quite do the thing. I removed them after a while.

Myöhemmin kuittasin päädyn puutteen kahdella muhkealla tyynyllä. Reilu vuosi sitten heivasin kuitenkin nekin nevadaan, kun totesin, että niitä oli haastava saada mihinkään järkevään paikkaan yön ajaksi. Isot, pulleat möhkäleet eivät oikein pysyneet sängyn jalkopäässä olevalla penkillä, eikä oikein millään muullakaan tuolilla ja lattialle en niitä halunnut viskata. Samalla raivasin kaiken muunkin ylimääräisen turhan – torkkupeiton sun muut –  pois tieltä. Vain kaksi ohuempaa tyynyä ja sängynpeiton virkaa toimittava pellavalakana mahtuivat kivasti rullalle penkille – joten ne saivat jäädä.

Monet kerrat googlailtiin sängynpäätyjä, muttei löytynyt sopivaa – ehkä ei silloin oikeastaan ollut niin palavaa tarvettakaan. Etsintä alkoi muuttua kuitenkin tiuhemmaksi, kun sängyn tausta (valkoinen tapetti) rupesi näyttämään yhtäkkiä nuhruiselta. Kaupoissakin kierreltiin, mutta päätyjen valikoima niissä on kyllä aika yllättävän mitätön (otteko muut huomanneet saman??). Emme siis kertakaikkiaan löytäneet mitään edes sinnepäin.

Mutta sitten… yhdellä surffauksella netistä yhtäkkiä yllättäen löytyikin yksi meidän näköinen. Enpä ole muuten ikinä ennen mitään sisustustavaraa suostunut ostamaan netin kautta. Olen valantehnyt hypistelijä, näprääjä ja silittelijä, jonka on ihan pakko saada syynätä kaikki tarkasti ennen ostamista. Mutta onneksi nyt uskalsin tehdä päätöksen miehen kannustamana. Tosin postilakon jälkeinen ruuhkatilanne pakettien lajittelukeskuksissa hieman viivästytti tilauksen saapumista niin, että malttamattomana ihmisenä olin jo aivan tuskissani ja vannomassa, etten ikinä tilaa netistä mitään, kun en saa sitä luvatussa aikataulussa – tai tietenkin mieluumminkin heti ellei peräti edellisenä päivänä …

Soittelemalla postin lajittelukeskukseen saimme paketin kuitenkin jouluksi. Fiuuh, onneksi.

Finally found a perfect match. The color, the material – all good. Cozy, soft and easy on the eye. Even fengshui is now completed.

Meillä on nyt siis vihdoin sängynpääty! Ja sen myötä fengshui lienee kohentunut huimasti. Fengshuin mukaan nimittäin sängynpääty on todellakin tarpeellinen ellei peräti pakollinen hyvän yöunen kannalta. Se nimittäin tuo tukea ja turvaa nukkujalle sekä fyysisesti että henkisesti. Fengshui nimenomaan makuuhuoneessa on ollut ihan vakavasti ottaen yksi ohjenuorani sen sisustamisessa – hyvä uni on niin elintärkeä juttu terveydelle ja jaksamiselle – ainakin itse olen aivan sekopää, ellen ole saanut nukuttua hyvin. Fengshuista makuuhuoneessa olen kirjoittanut aikaisemmassa postauksessa täällä.

Kieltämättä tuo pääty kyllä ulkonäöllisestikin teki sängystä nyt kokonaisuuden. Silmä tottui siihen saman tien. Tumma väri on jotenkin turvallinen, tuo pesämäisen fiiliksen. Lisäksi se sopii tummanharmaisiin sängyn runkoihin ja valaisimiin. Pellava materiaalina sopii sängynpeittoon ja tyynyihin. Eläväinen pinta toistuu myös huoneessa olevassa taulussa. Pehmustettuun päätyyn on kiva nojata. Lerpattava liehuke on leppoisa ja rento – ei liian tärkeilevä, mutta antaa silti vähän pehmeyttä meidän aika askeettiseen sisustuslookiin. Enpä olisi parempaa vaihtoehtoa edes osannut toivoa…

Värin hahmottaminen näytön ruudulta oli kyllä tosi haastavaa. Arvosteluissa oli nimenomaan kritisoitu harhaanjohtavaa kuvaa. Meillä on kuitenkin niin monensävyistä harmaata makuuhuoneessa – sängyssä, lampuissa, lakanoissa ja taulussa, joten arvelimme sen nyt mätsäävän ainakin jonkun kanssa. Lähikuvassa näet miten pellavakankaan harva kudonta tekee siitä aivan eri värisen riippuen katsotaanko sitä läheltä vai kauempaa.

Yes, olipa kiva saada joku jo pidempään mielessä kaihertanut homma valmiiksi.

Sillä se tuulikaapin maalaus odottaa edelleen tekijäänsä – maali on, mutta kun jatkuvasti on päivälläkin niin pimeää ettei näe kuitenkaan tehdä hyvää jälkeä, niin homma siirtyy ja siirtyy… ja tiskipöydän edustan matto odottaa edelleen uusimista – sitä nyt on etsitty kissojen ja koirien kanssa jo pian 10 vuotta…

Ehkä ensi vuonna! Katse on nimittäin kummasti siirtynyt heti joulun jälkeen uuteen vuoteen. Päivä pitenee jo – kevät on aivan nurkan takana… (Tulen toistelemaan varmasti tuota lausetta vielä useasti, sillä niin hitaasti se kevät sieltä tulee – liian hitaasti, kun on tällainen malttamaton…)

Kiitos teille, ihanat lukijat, jotka olette uskollisesti olleet kuulolla tällä kanavalla – toivotan teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta <3

ja toivon tietenkin, että jaksatte jatkossakin kuikuilla tänne katsomaan, mitä olen tänne väkertänyt…

Celia C

Happy New Year everyone – thank you for visiting my blog!

4 Comment

 1. Olipa mielenkiintoista, kuinka oleellisesti makuhuoneenne tunnelma muuttui sängynpäädystä! Hieno kokonaisuus! Ja olen niin samaa mieltä siitä, että makuuhuoneen fengshuilla on merkitystä unen laatuun, jonkinlaiseen nukkumishygieniaan. Iän myötä tuntuu muuttuvan aina vaan tärkeämmäksi…

  Ihanaa alkavaa vuotta ja uutta vuosikymmentä teille 💕💕

  1. Yllätyin itsekin, miten iso muutos oli! Sänky on entistäkin kutsuvampi ja unenlaatu toivottavasti vieläkin parempi – todellakin makuuhuoneeseen kannattaa panostaa, ei mene kyllä hukkaan.
   Ajan kuluminen on (tässä iässä ainakin) aivan katastrofaalista – just juhlittiin milleniumia…
   Huomenna on taas juhlan paikka – oikein hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä teille myös <3
   Kiitos, kun olet kuulolla, toivottavasti nähdään pian blogi-yhteyksissä 🙂

 2. Näin tämän postauksen jo aiemmin, mutta viestin kirjoittaminen puhelimella jäi, joten palaan nyt kertomaan, että sängynpääty on mun mielestä ihan täydellinen. Ei mikään sellainen huutomerkki, vaan just sopivan rento sekä muodoltaan että kuosiltaan.

  On itseasiassa ihan täsmälleen sellainen, jonka haluaisin myös meidän makkariin, mutten ole onnistuntu löytämään. Familonilla oli vähän samanoloinen malli, mutta se oli liian yksivärinen kankaaltaan, kun meilläkin runkopatjat on hyvin samantapaista kuosia kuin tuo teidän pääty. Joskin beigen sävyiset. (Runkopatjojen kaveriksi olisi ollut saatavilla saman sarjan pääty, mutta se oli ihan liian pönöttävä ja ylellinen upotettuine nappeineen. Ja onneksi niin kallis, ettei tarvinnut edes harkita).

  Saanko siis kysyä, mistä tilasitte päädyn? Kurkkaisin heti, löytyisikö meille sopivaa väriä ja leveyttä (meillä on 2×90 cm patjat).

  Ja täältä tulee hatunnosto kaikille 120 cm: n sängyssä vietetyille öille :). Musta tuntuu, että mikään leveys ei enää nykyään riitä, kun ukkelin nukkuma-asento on niin tilaavievää sorttia :).

  Onnellista ja valoisaa Uutta Vuotta CC <3

  1. Juurikin yritin varoa liikaa pönöttämistä tai muuta överiä, kun tuo makuuhuoneen rentous, rauha ja askeettisuus on enempi mieleen. Oon kyllä tosi tyytyväinen valintaani. Sekin on plussaa, että tuo pellavasuojus on irrotettava ja pestävä. Homeroomista tilattiin. Oli Jotexin malli ja muistaakseni sellainen pellavanvärinenkin oli tarjolla – eri leveyksiäkin oli. Käypä kurkkaamassa! Muistankin, että yhdessä polemisoitiin joskus tätä sängynpääty-problematiikkaa 🙂
   Mukavaa, kun jätit viestiä käynnistäsi. Toivottavasti löydät sopivan tämän vinkin perusteella.
   Oikein mukavaa uutta vuotta toivotellen <3, CC

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.