KESÄMUISTOJA OSA 1/ Summer 2022 part 1

Voi, miten nopsaan tämä kesä taas sujahtaa. Jotain on nyt vihdoin kirjattava ylös, jotta voi syksyn harmaina päivinä palata kesän tunnelmiin.

 

ALKUKESÄN INTOILUA

Keittiön ikkunalle sain kesäistä fiilistä yrteistä. Granitista löytyi mieleiset kivat keveät ruukut salvialle ja basilikalle. Olen huomannut, että yrttejä muistaa hyödyntää paremmin, kun ne ovat keittiön pöydällä.

Sage and basil waiting to be eaten by kitchen  window.

Ruissaloon on kiva lähteä heti alkukesästä, kun siellä on vielä rauhallisempaa. Poika nappasi mut mukaan Villa Kuuvan kesäkahvilaan, joka on aivan ihana piilokartano meren rannalla. Todellakin visiitin arvoinen maistuvine piiraineen (myös gluteenittomia vaihtoehtoja) ja ehtoisine emäntineen. Voi istua ulkona, terassilla tai olohuoneessa.

Villa Kuuva summer cafe in Ruissalo.

KULTTUURI-INTOILUA

Keskiviikkoillat vietimme useasti Tuomiokirkkopuiston jazzeilla. Ihana tunnelma – saa istuskella matoilla, keinuissa, penkeillä tai tanssahdella esiintymislavan edessä.

Summer jazz on Wednesdays by the Turku Cathedral.

Museokortti on mainio. Sen ansiosta tulee piipahdeltua museoissa ja taidenäyttelyissä tuon tuosta. Yks kerta lähdettiin ihan kävelylenkille Käsityöläismuseoon. Mykistävää nähdä, miten sitä on ennen asuttu ja eletty ja miten taidokasta käsityötä on niissä olosuhteissa tehty. Turun tulipalosta selvinnyt alue on todella viehättävä retkikohde. Erityisesti se tuntuu kiinnostavan ulkomaanmatkailijoita.

Cloister Hill Handicrafts Museum in Turku

Kummityttömme (14v) kanssa harrastan taide ja kahvila – retkeilyä. Tällä kertaa kävimme Turun Taidemuseon Moderni Nainen – näyttelyssä, jossa esitellään, miten Helene Schjeffbeck, Sigrid Schauman, Elga Sesemann ja Ellen Thesleff loivat uraa itsenäisenä taiteilijana 1900-luvun vaihteessa. Helene on vanha suosikkini. Elgasta tuli uusi suosikkini erityisesti upean murretun värimaailmansa vuoksi (ks. kolmas kuva). Kokonaisuutena todella upea näyttely. Raparperipiirakan herkuttelun ohessa oli kiva purkaa tuntoja ja vaihtaa mielipiteitä näyttelyn jälkeen 🙂

Turku art museum is showing Finnish female painters from early 1900th century.

JUHANNUSINTOILUA

Juhannus oli just yhtä ihana kuin ennenkin omalla takapihalla. Kerrankin oli myös juhannusruusuja oikeaan aikaan. Huomasin sellaisia kotikatumme toisessa päässä ja kävin kysymässä kyseisessä talossa saanko ottaa pari oksaa. Lupa tuli vaikka en ollut ikinä tavannut talonväkeä 🙂 Saaristolaisleivät lohimoussella olivat herkku no 1 koko viikonlopun. Lisäksi uusia pottuja, kanafileitä, pinkkiä kuohista ja raparperipiirakkaa. Ulkoilua aamusta iltaan.

Midsummer at our back yard. Salmon playing the leading part.

IDEA-BONGAILUA

Vähän kivemman näköinen roskakatos.

Hiding the garbage cans with flowers.

Koko seinä täynnä keräilylautasia – mikä ettei?

Filling the walls with plates.

Kehystä vanhat perintöesineet.

How to cherish old things.

Ryijy ulos kuistille.

Old handicrafts find place outside.

Seuraavaksi on luvassa mökki-postaus. Vietimme nimittäin ennätykselliset kolme viikkoa meidän perinteisellä vuokramökillä.  Palaillaan, kun saan kuvat järjestykseen 🙂

Mukavaa kesän jatkoa toivotellen,

Celia C

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.