KESÄFIILIS SYNTYI JÄLLEEN…

Kesäfiilis syntyi omalla takapihalla puuhastelusta

Niin oikeasti ihanaa oli siivota, raivata, kunnostaa ja valmistaa  pihaa kesänviettoon. Joka paikka kun oli joko tieltä pöllynneessä hiekoitushiekassa tai siitepölyssä. Kalusteet löytyivät talven jäljiltä sieltä sun täältä varastosta – jotkut kuluneessa maalissa tai öljyssä. Osa pehmusteistakin olivat virttyneitä ja aikansa eläneitä. Tämä alkukesän pihainnostus on itsellä aina verrattavissa joulunodotukseen – ja kun saa ajoissa valmista, niin kesä tuntuu pidemmältä!

Keinu sai kerroksen öljyä ja uuden patjan. Tuolit paikkamaalia. Omenapuun halkeillut ja kuiva jalka joustavaa biohaavasuojaa. Ruukut puolestaan saivat tänä vuonna kantaakseen orvokkeja, pelargonioita ja yrttejä.

So eager to prepare our tiny backyard for Summer. It is just like waiting for Christmas. Want to do it early, so the waited time  will last longer.

 

 

 

Kesäfiilis syntyi lyhyestä kotimaan lomareissusta

Porvoossa oli kiva poiketa kesäkelillä (kaksi edellistä reissua olimme tehneet talvella). Kesäkuun alkupäivinä siellä oli vielä hyvin rauhallista (koulut eivät olleet vielä loppuneet eikä useimpien lomat alkaneet). Sai rauhassa fiilistellä puutaloja, puoteja, ravintoloita ja mutkittelevia nupukiviteitä. Maisemanvaihdos tekee aina hyvää – vaikka vain yhdeksi yöksi.

A short one night trip to Porvoo gave a nice needed change of scenery. Love the look of these old streets and houses. In early June it was still so peaceful.

 

 

 

 

Kesäfiilis syntyi juhannuksen valmistelusta

Juhannusaatoksi viimeistään täytyy olla takapiha aina valmis. Sen jälkeen on turha odottaa enää mitään toimenpiteitä – sen jälkeen vain nautitaan siitä, että meillä on tämä pieni maaläntti, jossa on kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään ylimääräistä. Pieneksi suojaksi aitaan naapureiden suuntaan ostin vihreäsävyisen kukkakuvioisen pöytäliinan juhannusviikonloppua silmällä pitäen (tosin ei ne naapurit sitten olleetkaan kotona juhannusta). Lippu laitettiin tietenkin liehumaan keinun purjekatokseen (tukirankana on nyt hiilikuituinen jääkiekkomaila, joka tuntuu kestävän hurjimmatkin tuulenpuuskat paremmin kuin aikaisempi puinen). Perinteiset lohileivät, uudet perunat sun muut tietty kruunasivat sitten odotetun juhlan. Rauhallista, nostalgista ja mukavaa. 

Getting ready for Midsummer and then enjoying it at our back ard as usual. Blue and white flag and good food topping the place.

Suomen kesä on kyllä odottamisen arvoinen.

Juhannuksen jälkeen lähdimmekin sitten taas tutulle vuokramökille. Me, nuoriso ja veljen perhe. Jälleen niin, että kaikilla oli oma mökki, mutta yhdessä oltiin niin terassilla, grillikatoksessa kuin saunallakin. Toimiva järjestely – jokaisella oma olo tai yhdessä olo juuri niin kuin haluaa 🙂

Voi, miten nopeasti tämä kesä kuluukaan. Vaikka en nyt pahaksi pistä syksyn tuloakaan…

Muistakaa nauttia hetkistä <3

Finland is at its best in Summer <3

CC

2 Comment

 1. Ihailen tuota määrätietoista pihan laittoa kesäkuntoon. Vaikka pidän itseäni aikaansaavana, niin monesti asiat vain venyvät ja venyvät. Tänäkin kesänä kotiterassi oli luvattoman pitkään laittamatta – ja ahdistihan se. Piti odotella että terassi pestiin ensin talven jäljiltä painepesurilla, ja sitten tulikin siitepölykausi ja taas odotettiin että se menee ohi ja että päästiin pesupuuhiin. Laitoin vasta heinäkuun lopulla lasikopin kuntoon, pesin ikkunat ja lattiat sun muuta. Mutta on noita muitakin paikkoja, missä puuhaa riittää. Vaikka kuulostaa kliseiseltä, ajattelen asiaa hyötyliikunnnankin kannalta hyödylliseksi. Kun katselen 91-vuotiasta äitiäni, joka edelleen tekee lähimökillä valehtelematta aamusta iltaan pihahommia, tiedän aktiivisuuden olevan hyväksi sekä kropalle että aivoille 🙂
  Teillä on kyllä hyvä systeemi tuo koko perheen lomailu samassa kohteessa, mutta eri mökeissä. Hienosti on omaa rauhaa tarvittaessa kaikilla.
  Mukavaa elokuuta ja hämärtyviä tunnelmallisia iltoja <3

  1. Varmaan vähän outoa, että joku tekee näin pienestä pihasta numeroa, mutta meille se on koko kesän tärkein huone. Siellä syödään, luetaan, puuhaillaan, ollaan ystävien kanssa lähes joka päivä. Se on meidän mökki silloin kun ollaan kotona 😉 Samaa mieltä olen ehdottomasti sun kanssa tuosta hyötyliikunnasta niin siivouksen kun kaiken pihalla kyykkimisen kanssa. Venyttelyä ja reisijumppaa totta tosiaan!
   Hämärtyvät illat ovat tervetulleet – käyn joka ilta ennen nukkumaanmenoa hengittämässä takapihalla, rauhoittaa ihanasti.
   Mukavaa, kun jätit viestiä. Ihanaa fiilistelyä elokuun iltoihin niin kotiin kuin mökillekin <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.