HYVÄN MIELEN TUOJAT

ULKOILU

 

Elämääni on aina kuulunut ulkoilu, mutta nyt olen voinut lisätä sitä vielä entisestään. Ja mikä parasta nyt pystyn ulkoilemaan päivälläkin, joten saan napattua tähänkin aikaan vuodesta valoa tajuntaan. Eikä huonommatkaan kelit kyllä haittaa, mutta onhan tämä nyt tavallaan uusi aluevaltaus. Illan pimeydessä kelillä ei sitten olekaan niin suurta väliä.

Supererikoiset tammikuun kelit ovat yllättäneet myös kauneudellaan aivan oman kodin huudeilla. Kirpeä pakkanen kipristi sormia, mutta olihan näitä nyt aivan pakko pysähtyä kuvaamaan tuona yhtenä kuuraisena päivänä. Ulkoilu sai uuden ulottuvuuden raittiin ilman, askelten keruun, hien ja hengästymisen lisäksi. Aistit avoimina kannattaa kulkea koko ajan – kiireettömänä näkee kyllä niin paljon enemmän.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieman aurinkoisempi ja lämpöisempi keli houkuttelikin sitten pariin otteeseen Ruissaloon. Tällaiset kelit ovat yleensä tavallisia vasta maalis-huhtikuun tienoilla. Vaan nytpä jo tammikuussa aurinko pisti parastaan ja jäitä oli vain rannoilla laattoina. Ihan kevätfiilis. Pelkään tosin pahoin takatalven yllättävän vielä monta kertaa. Mutta nyt sai nauttia tästä.

 

 

 

 

 

UUSI SISUSTUSLIIKE

 

Boonuksena ulkoilulle oli ensivisiitti Ruissalon telakan uudessa sisustusliikkeessä. Entisen Avelian upeissa tiloissa on nyt Butik Blinkka. Aivan sykähdyttävän viehättävä paikka – tilahan on sinällään jo aivan uskomaton. Tuotemerkkejä mm. Ornäs, Society Limonta ja Terraviiva, joille sydämeni lämpesi tälläkin kertaa. 50-60 – luvun muotoilu on vaan niin upeaa, eikä luonnonmateriaalit ja käsityönjälki nekään jätä kylmäksi. 

 

 

 

 

OMA KOTI: KEVENNYSTÄ IKKUNOILLE JA VALOA ENEMMÄN SISÄLLE

Viimeisetkin kyntteliköt saivat auringon pilkahdusten myötä lähdön. Oli aika keventää tasojen näkymiä muutamalla lasiesineellä. En halunnut heittäytyä vielä aivan kevätmoodiin. Nämä vaaleat läpikuultavat lasit tuntuivat sopivan tähän hetkeen, kun ulkonakin vielä kimaltelee. Värikkäämmät lasit ja etenkin vihreät saavat tovin vielä odottaa vuoroaan.

Lisäksi säleverhojen väleistä aurinko raidoittaa jo kivasti seinät. Tosin vielä aurinko on niin alhaalla, ettei alakerran olohuoneeseen paljon valoa ehdi päivän aikana tulla. Siksi ainoa viherkasvinikin – kyllä kilpipiilea on vieläkin hengissä!! – on ollut talven yläkerran vierashuoneen ikkunan ääressä pylvään päällä. Siellä se  saa napattua aamupäivän valon paremmin. Kasvi on kyllä viisas, kun se osaa maksimoida saamansa valon nostamalla lehdet pystyyn valoa kohden.

Tiiliskivi on saanut toimia keittiön pöydällä jonkinlaisena podiumina, palkintopallina – tällä kertaa pienelle saviselle kirppislöydölle. Ruokaillessa poltamme usein vielä kynttilää, mutta illan pimeydessä se pääseekin sitten oikein parrasvaloihin.

Lisäksi olen siivonnut. Karsinut tarpeetonta tavaraa kaappi ja laatikko kerrallaan joka maanantai. Siitäkin on tullut hyvä mieli 🙂

 

 

 

 

 

 

Tammikuu meni niin nopeasti, etten voi oikein edes uskoa. Se on tavallisesti mulle hankalin kuukausi, koska se on yleensä niin kylmä. Helmikuu kuulostaakin sitten jo heti aina paremmalta.

Mutta mitenkäs vuosi on siellä pyörähtänyt käytiin? Mistä sinä ammennat hyvää mieltä ja saat energiaa?

Iltarusko-terveisin,

Celia C

 

4 Comment

 1. Kerrassan upeita kuvia!

  Onkohan mulla jäänyt nyt jotain lukematta, kun mietin, mitä lisääntynyt ulkoilumahdollisuus mahtaa tarkoittaa. En uskalla suoraan kysyä, mutta kerrot sitten jos haluat ja jos et, niin ei haittaa :). Ilahduin joka tapauksessa siitä, että olet voinut viettää tavallista enemmän aikaa ulkona. Se on itselleni suorastaan elinehto niinkuin olen varmaan kyllästymiseen asti kirjoittanutkin.

  Karsintamaanantai kuulostaa myös kivalta ja kauniita esineitä on esillä.

  Me käydään Ruissalossa aina silloin tällöin ja olipa kiva tieto tuo uusi sisustusliike. Jos vaan sattuu olemaan viikonloppuisin auki..
  Terraviivan Turun pienessä myymälässä/pajassa vierailtiin Sisustusakatemian aikoihin 10 vuotta sitten ja käsintehdyt laatat teki minuun suuren vaikutuksen. Etenkin, kun keramiikkakurssien kautta tiedän kuinka paljon työtä ja aikaa yksi pieni laattakin vaatii.

  Tästä postauksesta tuli hyvä mieli :). Kiitos siis siitä <3

  1. Hei Annukka, kiva aina, kun olet kuulolla. Ja tarkkaavainen. Palailen varmasti myöhemmin elämänmuutoksiini – nyt vain nautin ja myhäilen itsekseni (tai oikeastaan miehen kanssa yhdessä) mitä tuli tehtyä 😉
   Muitakin päiviä on jo tullut teemoitettua karsintamaanantaiden (kiitos – tämä oli hyvä termi!) lisäksi – kuten kulttuurikeskiviikot. Ei sitä itselleen mitään mahda, joku roti ja agenda sitä täytyy päivissä olla… hih.
   Tämän hetken tietojen mukaan tuo Blinkka on muuten auki nimenomaan to-su. Terraviivan paja on kuulemma nykyään Rymättylässä, joten oli kiva törmätä näihin laattoihin ja myös astioihin pitkästä aikaa. Yksittäisiä laattoja olen keräillyt aina vuosittain. Uskon, että savityöt ovat haastavia. Pitäisiköhän itsekin joskus kokeilla, kuinka haastavia??
   Ihanaa, jos tuli hyvä mieli. Tahtoisin jakaa valoa ja hyvää mieltä. Kiitos sinulle, kun olet <3

 2. Kiinnitin huomiota heti tuohon samaan mihin Annukkakin, lisääntyneeseen aikaan. Sehän kuulostaa mainiolta ja etenkin nuo mainitsemasi viikonpäiväpuuhastelut. Ei ole hullumpi ajatus raamittaa arkea tuolla tavalla, sillä muuten tulee vain häröiltyä helposti kaiken maailman hommilla – tiedät varmaan. Itsellä on mennyt koko viime vuosi enemmän ja vähemmän mökin rakentamisen puitteissa, tavalla tai toisella. Ja on näitä perhepiirin velvoitteita vauvasta mummiin, jotka ottavat oman aikansa vaikka niin ihania ovatkin. Kulttuuria pitäisi lisätä niin kipeästi omaan elämään, jos vaikka aloittaisi leffoista. Ne jäivät aivan unholaan k:n myötä eikä mies halua vieläkään lähteä istumaan niin pitkäksi aikaa sisätilaan (toki voin mennä itsekin!).

  Lasiesineet tuovat heti mukanaan keveyttä ja ilmavuutta, ja ikäänkuin puhdistavat ilmaa tehden keväälle tilaa. Tiiliskivi pöydällänne on tosi kiva ajatus, tuo lämpöä ja kodikkuutta ja on mitä mainioin paikka pikkuesineille.

  Ja hei kiva kun vinkkasit Ruissalosta ja sisustusliikkeestä; jospa muutaman vuoden jälkeen taas ensi kesänä – koska kesä+Turku <3

  Just katsottiin, että ensi viikolla on tulossa joka päivä lunta ja yöpakkasia. Että semmosta taas. Yritetään tsempata vieläl maaliskuu <3

  1. Hei, Maarit – kiitos mukavasta viestistäsi <3 Juu, jos muistat, joskus taisin sinulle bloggailumme alkuvaiheessa kirjoittaa, että en taida minäkään haluta odottaa eläkeikääni ja sain sinultakin kannustusta asiaan, joten tässä sitä nyt ollaan 😉 Palailen tähän uuteen elämään varmaan omana postauksena jossain vaiheessa. Mutta nyt ovat ohjat/ aikataulut siis omissa käsissä.
   Tuo mökkiproggis on varmasti ollut työläs, mutta antoisa. Jotain tuollaista tekemistä voisin itsekin haalia - siis tämän siivous/ karsimisoperaation jälkeen 😉 Päässä pyörii ideoita, katsotaan, mitä tapahtuu.
   Tervetuloa Turkuun, kun siltä tuntuu <3 Jos vaikka törmättäisiin silloin!!??

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.