Syyskotoilua no:4, yhtä ja toista/ This and that

Kelit ovat mitä mahtavimmat ja illat hämyisiä – mikä sekin on aivan ihanaa. Tämä on niin hieno aika vuodesta! Tekemistä piisaa ja energiaakin riittää iltaan saakka. Tässä pari pistokatsausta touhuiluun.

This.

Got rid of most of the pillows on bed. More functional now – no need to carry them around. Also bought new linen. Percale material is nice and the green shade something new and suitable for autumn. The lantern and the mirrow are from Balmuir, a finnish design brand.

Makuuhuoneeseen jotain syksyistä ja helpompia petauksia. Useammat varmaan syksyn tullen lisäävät sängylle tyynyjä ja torkkupeittoja. Meillä päädyttiin päinvastaiseen. Näin aamun petaamiset ja illan petien availut helpottuvat kummasti. (Ja päivän aikana ei kukaan edes ehdi katselemaan niitä tyynyasetelmia.)  Sängynpeittona meillä on pellavainen tuplapeiton pussilakana. Kätevä pestä ja käyttää. Mahtuu kääriytymään sängyn päädyssä olevalle penkille, johon mahtuu myös kaksi saman sarjan tyynynpäällisillä olevaa tyynyä yöksi evakkoon. Muut koristetyynyt laitoin pois vaivoista. Kummallakin on kuitenkin kaksi ns. nukkumatyynyä – tempur (Gantin liinoissa) ja tavallinen, jotka ovat molemmat yölläkin käden ulottuvissa vaihdeltavissa.

Houkutuimme  näin syksyn kynnyksellä  Stokkalla tarjouksessa olleisiin metsänvihreisiin percalepuuvillaisiin pussilakanoihin. Percale-tykkäämisestäni olen postaillut aikaisemmin täällä. Petauksessa on nyt syksyyn siis hieman erilainen värimaailma meidän kaikkiin edellisiin enimmäkseen siniharmaakuviollisiin verrattuna. Tosin meidän valaistuksessa uudet lakanat eivät ole niin vihreät kuin miltä ne kaupassa näyttivät.  Sointuvat hyvin kuitenkin eukalyptuksen oksiin ja lehtiin, joita on siellä täällä. Lyhdynkin roudasin nyt makuuhuoneeseen tunnelmaa luomaan. Olen pitkään ollut aivan myyty Balmuirin lyhdyistä. Niin kuin muistakin sen firman tuotteista. Makuuhuoneen peilipiirongin päällä pieni peili/korurasia on myös Balmuirin.

 

That.

Tableware has been toned a bit more autumn and winter style. Some cookbooks put available for inspiration.  And candles of course. This time I chose same color candles as the holders. I think our home is actually very suitable for autumn and winter. They just inspire us more as we are more inside the house then. Also we prefer decors that are quite strong and heavy, some dark and colorful.

Keittiössä tapahtui taas astia-rotaatio: selkeän kesäiset nyt piiloon ja hieman tuhdimpia, rosoisempia ja voimavärisiä enemmän esille. Punotut kattausalustat otan esille aina syksyn alkaessa. Kesäastioista postaus esim. täällä. Yleensä liinattomalle pöydällekin ilmestyi nyt ainakin toistaiseksi liina (punainen!). Muutama kaapissa ollut keittokirja otettiin esille inspiraatioksi. Sesongin mukaan ruokailussakin tapahtuu muutoksia. Hämärän hyssy houkuttelee ottamaan esille myös kynttilöitä. Tällä kertaa mätsäsin kynttilänjalan ja kynttilän saman väriseksi. (Mutta tiskipöydän eteen hommattava uusi matto on muuten edelleen löytämättä – grrrr. Onko kellään vinkkiä toimivasta??)

Mielestäni meidän koti on muutenkin enemmän syksy/talvikoti kuin kevät/kesäkoti. Onko se sitä, että yksinkertaisesti pimeän aikaan vaan viihdymme enemmän sisällä, jolloin sisustaminenkin nappaa enemmän. Toisaalta meidän visuaalisesti isot valinnat kuten tiiliseinä, tummanruskeat nahkahuonekalut, tumma puu, isot voimakkaat öljyväritaulut, taljat ym. väistämättä määrittävät meidän tyylin, joka ei ole aivan sieltä sievimmästä eikä kepeimmästä päästä…

Eteissysteemi (tuulikaappi-vaatehuone) ei tällä kertaa mennytkään pelkällä siivouksella vaan ryhdyttiin maalaushommiin. Varsinaisen eteisen maalaamisesta oli jäänyt jäljelle maalia, joten sillä samalla ajopuulla saimme vielä siivousta siistimpääkin aikaiseksi. Mutta siitä seuraavalla kerralla!

Celia C

 

2 Comment

 1. Olet mun perkaalipuuvilla-esikuva :). Itse en ollut moisesta kuullutkaan (tai ainakaan mitenkään noteerannut) ennenkuin luin sen sun vanhan postauksen, ja aikalailla sen jälkeen ostin meidän ekat pp-lakanat. Jotenkin olin kuvitellut, että ei ole lakanoissa pellavan voittanutta, mutta näköjään on. Tykkään kyllä pellavan karheudesta, mutta vielä enemmän tykkään perkaalin sileydestä.

  Ja totta. Teidän kotiin ikäänkuin kuuluu juurikin kaikki kauniit syksyn murretut sävyt <3

  1. Oi-joi, kiitos kunniasta ja aina niin mukavasta kommentistasi, Annukka <3 Ihanaa, jos vinkistäni on ollut iloa!
   PP:ssä on kyllä sellainen sileys ja viileys, johon on ihana kääriytyä. Uusi maailma avautui itsellekin silloin kun löysin thread count (kudonnan tiheys) numeron merkityksen lakanoiden valinnassa. Pellavastakin tykkään, mutta vain sängynpeittona ja sellaisiin tyynyihin, joiden kanssa ei kieriskellä ja peuhata nukkuessa 😉
   Mukavaa viikonloppua - huomenna on taas perjantai... (ja kohta maanantai...)

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.