Roster Turku

Vihdoinkin Turun ykkösnähtävyyden – Tuomiokirkon – kulmilla tapahtuu muun maailman malliin.

Akatemian torin laidalla Maaherran makasiinissa on avattu ravintola Roster. Muuallahan Euroopassa nimenomaan kirkkojen aukioilla on tavallisesti hyvin vilkasta ravintolatoimintaa. Nyt ripaus sellaista tunnelmaa on saatu Turkuun.

Meidät Åbloggaajat kutsuttiin mukaan tämän päivän avajaisiin. Saimme maistiaisia sekä annoksista että paikan tunnelmasta. Onneksi hoksasin napata kuvat heti alkumetreillä ennen kuin syntyi ruuhkaa ja kauniit yksityiskohdat jäivät ihmisten taakse piiloon. Loppuaika olikin sitten kiva viihtyä muiden kanssa seurustellen.

Upeista ikkunoista on hyvä näkymä Tuomiokirkolle. Aurinkoisen keltaisen ulkosivun parina sisältä löytyi voimakkaita sinisen eri sävyjä messingillä ja värikkäällä taiteella höystettynä. Sehän sopii hyvin, kun tuossa naapurissakin on modernin taiteen galleria.

There is a new restaurant next to the Dome in Turku. Roster.  I was invited for the opening night. Here is a peek of the restaurant –  the interior, food examples and the hosts. Notice that almost the hole menu is also possible to make gluten-free – just ask for it. It is so easy to be a celiac in Turku.

Keittiön herkkujen valmistusta voi seurata ensimmäisessä kerroksessa. Kuulemani mukaan yhtä ruokalajia lukuunottamatta muut annokset onnistuvat myös gluteenittomasti. Tästä mä tykkään!

Täytyy tunnustaa etten ollut tartaria ennen maistanutkaan. Hyvältähän se maistui. Alkuperäinen kastike sisälsi teriyakia, jossa oli gluteenia, joten minun annokseen se vaihdettiin aioliksi. Toimi!

Jälkiruokana oli gluteeniton ja vegaaninen raikas sitruunaisen marjaisa herkku.

Alakerran säpinäisemmän baaritilan lisäksi yläkerrasta löytyy rauhallisempaa ruokailutilaa. Looseja ja pöytäryhmiä.

Hyväntuuliset ja rennot isännät toivat svengiä avajaisiltaan.

Rentous ja mutkattomuus näkyi muutenkin monella tapaa 😉

Käyntikortin motto taitaa kertoa sen olennaisen: ”Täällä saa syödä ruoka suussa.”

🙂

Kyllä Turussa kelpaa!

Celia C

4 Comment

 1. Ja hei, illan kohokohta? Me tavattiin viimein! Pisteet Rosterille makunystyröitä hivelevistä maistiaisista, hyvistä viimeistä ja parhaasta seurasta!

  1. Todellakin <3 aivan huippua!

 2. Olet ottanut hienot kuvat Rosterista! Minä en ymmärtänyt heti tarttua kameraan ja kun ihmisiä oli ravintola täynnä, niin kuvaamisesta tulikin liian haasteellista. No, oppia ikä kaikki.
  Rosterissa oli mukavaa ja tarjoilut maukkaita. Ja oli kiva tavata sinut!
  Ihanaa sunnuntaita!

  1. Voi, kiitos Tuula!
   Juu, oon myös oppinut itsestäni, että kun löydän juttukavereita, unohdan kuvaamisen tyystin 🙂 Oli tosi mukava tavata – lisää tällaisia yhteisiä kokoontumisajoja 😉 Ihanaa kesän jatkoa sinulle myös!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.