Kesän kävelykohde 1: Kahvila Villa Kuuva/ A cafe worth a visit in Ruissalo

Kävely on mun lempihommaa. Joskus hikipäässä huhkien ja joskus vähän rennommin tavoitteellisesti johonkin mukavaan paikkaan patikoiden. Esimerkiksi kahville.

Kuuvannokka, Ruissalon länsipäässä, on ollut yksi kesäkauden suosikkejamme. Sen kallioilta on upeat näkymät Airistolle ja useimmiten sieltä löytää oman rauhaisan kivenkolonkin, jossa tuijotella merta, paatteja ja runsasta vesilinnustoa. Sen sijaan en tiennyt lähellä sijaitsevasta kahvilasta ennen kuin sain Åblogien kautta kutsun tulla tutustumaan Villa Kuuvaan.

There is a very nice cafe in Kuuvannokka, Ruissalo in Turku. Villa Kuuva is the name. Bus no 8 comes nearby five times a day at summertime. Kuuvannokka itself is a very nice place to walk about. From the cliffs you can see the sea area Airisto and also twice a day the large ferries that run between Turku and Stockholm.

Mikä sitten saa keliaakikon ylipäätään edes lähtemään kahvilaan, on se, että siellä kerrotaan olevan gluteenittomia leivonnaisia. Keliaakikosta tuntuu aina ihan erityiseltä, kun joku valmistaa itse gluteenittomia herkkuja. (Aivan riittämiin sitä on tullut kahviloissa syötyä pakastealtaan dajm-kakkua.)

The cafe is also very special because they make tasty gluten-free pies and cakes there. And furthermore it is special because it is actually someone´s home. The owner Sanna Suomi welcomed us very warmly and willingly chatted about the history of the villa.

Paikka sinänsä on todella viehättävä, koska se on oikeasti Sanna Suomen koti. Sellainen tunne, että en oikeasti astunut kahvilaan vaan tulin kyläilemään, oli hämmentävän ihana. Iloisesti rupatteleva emäntä vielä vahvisti kotoisaa tunnelmaa – täällä tosiaan tunsi itsensä tervetulleeksi.

Lasikuistit ovat tällaisissa vanhoissa pitsihuviloissa aina niin kauniita. Varsinkin, jos lasit ovat alkuperäisiä niin kuin täällä. Näkymät heijastuvat niistä kuin maalauksissa.

Original windows and floors were just amazingly beautiful. Just could not take my eyes from them.

Kuistin jälkeen seuraavaksi saatiinkin sitten astua kotoisaan olohuoneeseen. Upeat vanhat, leveät lankut lattiassa pysäyttivät minut toviksi niitä ihailemaan.

And then what to eat that is gluten-free. I chose the feta-olive-tomato pie and white chocolate- raspberry cake. You can´t go wrong with them I assure you.

Niin ja sitten ne herkut. Suolaiset piirakat olivat kaikki gluteenittomia. Minä valitsin feta-oliivi-tomaattipiirakan ja se oli kyllä muheva herkku raikkaan salaatin kera tarjoiltuna.

Makeista kakuista ainakin valkosuklaakakut,  vadelmainen tai puolukkainen, olivat gluteenittomia myös. Valitsin ehdottoman lempimarjani eli vadelman ja se oli kyllä niin suussa sulava herkku, että pelkästään sitäkin varten tänne on tultava uudestaan.

The day we were there it wasn´t warm enough to eat outside. Hope it will be the next time we´ll go there. Worth a visit definitely.

Vielä ei ollut keliä istua ulkona, mutta voin vain kuvitella, miten leppoisaa sitä olisi tässä istuskella lämpöisenä kesäpäivänä.

Uusi keidas siis bongattu!

Kutsusta kiittäen,

Celia C

2 Comment

  1. Täällä toinen kävelyä rakastava katselee kaihoisasti noita herkkuleivonnaisia ja kaunista kahvilaa. Näköjään tavoitteellisuuskin on paikallaan aina välillä 🙂

    1. Sanos muuta – ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun tavoitteena pitkälle patikoinnille on joku herkku 😉 Visuaalinen tai suussa sulava – tässä tapauksessa molemmat!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.