Kaupunkijuhannuksen tykötarpeita/ Midsummer is here again

Kaksi jiitä – joulu ja juhannus – edellyttävät aina meillä yhteisiä ruokalista-suunnitelmia ja yksityiskohtaisia kauppalistoja. Vaikka todellisuudessa me suositaankin aika tunnollisesti perinteitä (vrt. viime juhannuksen postaus klik). Mutta just sen takia onkin mukava muistella kuinka me aina tehdään ja miten mukavaa ja hyvää kaikki on just niin 🙂

Vietämme siis jälleen kaupunkijuhannusta omasta vapaasta tahdostamme. Sen verran urbanisoituneita olemme. Ehkä jopa trendin edelläkävijöitä 🙂 On vaan niin goodtobehome! Ei stressiä, ei kiirettä, ei ruuhkia, ei tieraivoa, ei hyttysiä… (listaa voisi jatkaakin vielä)

Mutta sitten niihin tykötarpeisiin.

Ruokaa, juomaa, musiikkia, grilli, keinu ja muita mukavia istuimia, tyynyjä, vilttejä…

Torin kauppalistassa oli tänäänkin:

Mm. uusia perunoita, tilliä, tomaattia, rucolaa, parsaa, mansikoita. (En ymmärrä muuten, miksei meillä Suomessa pakata kasviksia ruskeisiin paperipusseihin eikä muovipusseihin. Meillähän on Suomessa puita eikä öljyä!)

It´s midsummer.

We are voluntarily staying in town when most of the Finnish people go to the country side, summer cottages or sailing.

We enjoy this. No stress, no traveling, no hurry. Good to be home!

This is part of the things we bought fresh from the food market.

Ja vihta! Kaupungissa kun asuu ei arvaa mennä koivuja itsekseen repimään.

This bunch of birch branches is for the sauna. We beat ourselves with it in the heat of the sauna. It is most relaxing – believe it or not 😉

 

Ruokalistalla huomenna aattopäivänä ainakin:

graavilohi-leipiä kananmunalla, tomaatilla ja tillillä höystettynä (GT)

*

kunnon pihvit, uusia perunoita, grillattuja tomaatteja, parsoja ja paprikoita (Rose)

vihersalaatteja

*

mansikka/marenki/jäätelökakku (Cava)

*

ja illalla uusintakierros grillin ääressä 😉

On the menu: Salmon toasts, steaks, potatoes, grilled vegetables, salads, strawberry ice-cream cake…

Koko päivä ollaan ulkosalla oli keli mikä vaan.

Kaikki istuimet kasataan tyynyillä ja vilteillä. Pöytiin laitan oikein liinat, mikä on meillä harvinaista. Pieni Suomen lippu liehuu keinun noukassa. Lautaset ja kupit ovat kesäisiä, koska on siirrytty loma-aikaan (aiheeseen liittyvä postaus klik). Lasit kirkkaita, jotta juoman väri erottuu.

Juhannuksen soittolista on päivitetty, uutena mm. Laura Närhen Joo joo äiti (jokaisen äidin ja jokaisen nuoren kannattaa kuunnella tuo biisi). Nostamme kaiuttimet ulos katoksen alle ja välillä otamme tanssiaskeliakin.

Lopuksi saunotaan ja vihdotaan niin maan perusteellisesti!

We spend the day outside eating, listening music – maybe dancing, relaxing and at the end of the day we go to sauna. The sun hardly goes down at all this time of the year. So there is no hurry to bed.

Rentouttavaa Juhannusta teille kaikille!

Relax!

Celia C

 

2 Comment

  1. Anu T says: Vastaa

    Kuulostaa hyvin samalta kuin meillä. Juhannus on kiva viettää kotonakin hyvässä seurassa ja herkutellen. Ja varustelu on sellainen että ulkona syödään vaikka sitten toppatakeissa ja filtteihin kääriytyneenä ? Rentoa juhannusviikonlopun jatkoa!

    1. Justiinsa – kaikki lisävarustelu on tarvittaessa sisältä haettavissa, mutta silti ollaan ulkona koko ajan (= meille sopivaa ulkoilmaelämää/ retkeilyä 😉 – uutisissakin hehkutettiin eilen kaupunkijuhannustrendin voimistumista…). Välillä sitä todellakin oltiin toppatakissa ja viltin alla, mutta mukavasti 🙂 Eilen pitkään jatkuneen sateen takia tosin oleilimme lähinnä parvekkeella. Nyt näyttää paremmalta taas. Olisipa aina kolmipäiväinen viikonloppu!
      Kiitos Anu kommentistasi – rentoa sunnuntaita teille myös <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.