Yö Tampereella/ Short visit to Tampere

Pääsiäisenä sukuloitiin ja matkalla yövyttiin Tampereella.

Valinta osui Hotelli Tammeriin vai pitäisikö sanoa Grand Hotel Tammeriin. Olimme olleet siellä kerran ennenkin. Pidän mielettömästi sen tyylistä – väreistä ja sisustuksellisista elementeistä. Se on juuri sellainen vanhanajan oikea hotelli – ylellinen, mutta kotoisa. Se henkii hienosti aikaa, jolloin se on rakennettu (1929) eikä todellakaan ole mikään persoonaton tusinahotelli, vaikka ketjuun kuuluukin. Aivan tavallinenkin huone oli tyylikäs – arvailla sopii, miten hieno viereinen Marskin sviitti olisi mahtanut ollakaan.

Easter is one of those holidays you are meant to visit your relatives. On the way we stayed a night at a hotel in Tampere.

Grand Hotel Tammer, from 1929.

DSC01596
Ovet ovat upean tummansiniset. Tietenkin myös tuo muotokieli on kaunis – oven peilit ja kohokuvioinnit.
DSC01594
Aika voimakkaat, mutta kauniit värisävyt seinissä ja petauksessa. Normaalia kotoisamman näköinen hotellihuone.
DSC01595
Tyylikäs vesiklosetti. Harvoin näkee näitä narusta vedettäviä versioita enää. Tykkään tuosta lattialaatoituksestakin.

Aamiaisella gluteenittomat tuotteet oli merkitty hyvin ja niitä oli runsaasti. Leivät olivat yksittäispakattuja tuotetiedoin, mikä herätti luottamusta. Mutta varsinainen positiivinen yllätys oli se, että minulta tiedusteltiin, halusinko maistaa heidän itsetekemiään gluteenittomia porkkanasämpylöitä myös. Ja voi hyvänen aika, ne olivat herkullisia. Pyysin lisääkin 🙂 Myös kahvi oli hyvää (Parisiennea!),  sitä tuotiin pöytään ystävällisesti – ja riittävästi.  Kuumaa maitoakin tuotiin kauniissa hopeakannussa. Palvelu oli todella poikkeuksellisen ystävällistä ja sellaista vanhanaikaisen hienostunutta.

At breakfast buffet all gluten-free items were well marked and there were plenty. They have individually packed gluten-free bread which is quite convincing, but ask also for their own homemade gluten-free bread! It is sooooo good.

Tampereellakin sukuloitiin (ja syötiin päivänsankarin tarjoamia herkkuja hyvällä ruokahalulla!), joten ravintoloissa emme tällä kertaa käyneet syömässä. Onnellinen sattuma oli, että parkkeerasimme automme sattumalta Vohvelikahvilan eteen. Siellähän oli kuitenkin pakko poiketa! Olin kuullut paljon hehkutusta gluteenittomista vohveleista. Valitsin kahvin kanssa vadelmahilloisen vaihtoehdon ja herkkuahan se oli. Paikka oli pieni ja viehättävä (sisältä kodikas, ulkoapäin ei ehkä nyt niin..). Se, että gluteeniton vaihtoehto maksoi euron enemmän ei haitannut. Pääasia on se, että joku oikeasti panostaa gluteenittomuuteen. Näet, että taikina säilytetään erikseen ja vohveli paistetaan omalla raudalla – siitä tulee turvallinen olo. Kiitos, Vohvelikahvila.

Close to the hotel there is a wonderful waffle house with gluten-free options too (sweet and savoury). Worth a visit.

DSC01597
Vohvelikahvila Tampere, Ojakatu 2

DSC01600

Pikavisiitti vaan, mutta kyllä Tampesterissakin on mestoja turkulaiselle 😉

It was nice in Tampere, but wait till you here about Turku 😉

Celia C

2 Comment

 1. Kyllä se munkin mielestä on nimenomaan Grand hotel :).
  Taidettiin yöpyä siellä viimeksi, kun pojat oli aika pieniä ja vikkeläliikkeisiä ja vähän oli sellainen olo, että nyt ollaan kyllä väärässä paikassa tai ainakin väärällä kokoonpanolla liikkeellä :). Mutta jotenkin se teki poikiinkin erityisen vaikutuksen. Oli hienot käytävät, minne karata huoneesta salaa kalsarisillaan ja äkkiä takaisin, jos joku tuli vastaan..

  Tampere on kiva kaupunki. Jos on Turkukin. Meiltä on molempiin varmaan kilsan tarkkuudella ihan sama matka, joten tulee poikettua molemmissa yhtä mielellään. (Ennenkuin aloitin opiskelut Sisustusakatemiassa Turussa muutama vuosi sitten, mulla oli ennakkoluuloja turkulaisia naisia kohtaan. Ajattelin, että kaikki on hienostelevia ja koppavia missejä, mutta onneksi olin mitä suurimmass määrin väärässä :))

  1. Kiitos Annukka hauskasta kommentistasi!! Päivän piristys! Elävästi muistui mieleen lasten salainen jääpalojen hakureissu jossakin hotellissa 😉 ja jääthän päätyivät tietenkin vanhempien niskaan.
   Pakko oli myös lietsoa hieman tätä Turku-Tampere -maaottelua, jos vaikka joku tamperelainen olisi tarttunut täkyyn. Me ollaan asuttu Turus vasta 33 vuotta, joten ei olla vielä lähelläkään turkulaisia paikallisten mittapuun mukaan ja jokainen Tampereella vierailu kuulemma vie rajan vielä kauemmas…
   Mukavaa viikon jatkoa vaan!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.