Ihana Mami/ Go to Mami (for lunch)

Mikään päivä ei ole aivan p***a, jos vaan ehtii lounaalle Mamiin.

Eikä se ole vaan se hyvä (palkittukin!) ruoka, josta tulee parempi mieli. Eikä edes se seura, joka on tietenkin aina ensiluokkaista, on se sitten puoliso <3, lapset <3 tai ystävät <3. Vaan se kokonaisuus, mikä siellä odottaa.

DSC01431

No, ensin täytyy todeta, että syön lounaaksi lähes aina salaatin. Ja juuri salaatit ovat mielestäni Mamissa aina selkeästi hyvistä ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja sekä sellaisia, jotka maistuvat hyvältä aina viimeiseen tippaan saakka. Iso salaatti myös todellakin aina täyttää vatsan. Lisäksi tarjotaan itse tehtyä leipää (seuralaiset ovat kehuneet, että on hyvää) sekä pyydettäessä keliaakikoille (minulle) – huom. hyvää! – gluteenitonta leipää (Suloisten reissaria), mikä tuodaan omalla leikkuulaudalla oman voin kera. Lounashintaan kuuluu kahvi, myös erikoiskahvi – latte minulle, kiitos 😉 Jos listalla olevassa salaattiannoksessa on ollut jotakin gluteenia sisältävää, keittiö on aina loihtinut gluteenittoman version niin etten ole kokenut saavani mitenkään vähäisempää annosta kuin muut. (Joissakin paikoissahan otetaan vaan pois kaikkea ja tilalle ei laiteta mitään ja hintahan pysyy samana luonnollisesti…) Puolueettomissakin arvioissa Mami on jatkuvasti ollut Suomen parhaimpien ravintoloiden joukossa, Helsingin ulkopuolisista usein kärjessäkin.

My favourite place for lunch in Turku is definitely Mami. Especially I like their salads which are always fresh, tasty till the last bite and very filling. Homemade bread they serve is good I´ve heard, but I always order gluten-free bread and that is also good. Coffee – even cappuccino, latte, espresso etc. – is included.

Tässä muutamia salaatteja kuluneilta viikoilta. Some salad examples from last few weeks.

DSC01419
Maalaissalaatti.
DSC01591 (1)
Ankanrintasalaatti.
DSC01632
Lohisalaatti.

Meidän perheen tavallista viestintää: lähdetkö mami mamiin? lähdetkö mamin kanssa mamiin? 😉 Ja aina jos vain mahdollista niin vastaus on myönteinen.

Do you want to go to Mami (=mom) with mom? But of course!

Tilana Mami on aika pelkistetty, kortteliravintolamainen, modernikin, mutta hienolla tavalla myös perinteitä kunnioittava. Kalusteet ovat retroja, nyt uudelleen verhoiltuina. Lisäksi pidän kovasti siitä, että wc:ssä on oikeat pienet käsipyyhkeet – miten kotoisaa. Sekä vanha valokuva, jossa on varmasti oikeasti jonkun Mami ja ehkä koko paikka on kunnianosoitus hänelle!!?? Sellaisen tarinan olen ainakin mielessäni kehittänyt. Tietääkö joku, onko näin? Mieheni taas hehkuttaa aina vessassa olevaan sikarirasiaan tehtyä radiota.

Place is quite small, bistro-like, modern with some tradional details. For instance real fluffy towels, old photos and a radio hidden in a cigar box in the restroom. Be prepared to queue, the place isn´t that big and because the rumor has it that food is good –  it´s  very popular place. It is a friendly place so it is worth a wait. The plaza where it is situated is the nicest in Turku – which is a nice bonus especially in summer when you can eat outside.

Palvelu on reipasta, ystävällistä ja kotoisaa. Hymyt tuntuvat aidoilta, jutustelut ja toivotukset sydämmellisiltä. Kuulee siellä hauskasti rouvittelua ja herroitteluakin. Tällaisessa pienessä tilassa on joskus hyvinkin tiivis tunnelma (usein saa myös jonottaa pöytää) ja puheen sorina voi yltyä aikamoiseksi. Jotenkin se tuo mukavan tunnelman kuitenkin. On kuin olisit lomalla (kuin ulkomailla?) hetken vakavasta arjesta.

Sijainti, sijainti, sijainti. Sehän on Mamilla tietenkin Turun paras. Vähätori on upea ja jos saa istumapaikan niin, että voi syödessään samalla katsella Vanhaa Suurtoria niin kyllä silmä lepää.

No, tulipa suitsutusta. Tämä ei kuitenkaan ole maksettu mainos vaan aivan oman kokemuksen rintaäänellä tässä avaudun. Vieläkin on vatsa hyvillään tämän päivän lounaasta ja sielu hyvillään pojan seurasta ;

Sincerely very keen on this place, this is not an add,

Celia C

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.