Vinkki syksyyn 5/5: Talvivaatteet esille – nyt!/ Do this 5/5: Entrance – winter clothes!

Nyt ei kyllä kannata enää kroikkia liian kevyellä vaatetuksella. Kipeäksihän sitä vaan ittensä ottaa, jos ei ymmärrä vaihtaa lämpimämpiin vetimiin 🙂

Täytyy myöntää, että en pistä yhtään pahaksi, kun saa kesän jälkeen kaivaa esiin ja pukea päälleen taas ”oikeita” vaatteita. Jotain sellaista, mikä tuntuu pukeutumiselta. Ja nykyään odotan jopa myös hetkeä, jolloin voin kietoutua lämpöisiin villatakkeihin, ottaa nilkkurit ja saappaat käyttöön sekä heittää muhkean parkan tai villakangastakin niskaan ulos lähtiessäni. Huiveja, pipoja ja lämpimiä hanskoja – jes jes jes.

Time to give up on thin clothes and start to realize how cold it is even when sun is shining. This is Finland you know. And actually I like to dress up warm.

dsc02846

dsc02853

Tuulikaapista pääsee meillä suoraan vaatehuoneeseen (sen järjestelyistä postaus myöhemmin), jossa on nyt urakoitu vuoden toinen suuri vaatteidenvaihto-operaatio. Keveämmät päällysvaatteet on siirretty off season – tankoon ja lämpimämmät taas this season – tankoon. Myös työvaate – tankoon on vaihdettu villaista ja säilytyskoreihin ovat ilmestyneet taas ne lämpimät huivit (kuvassa Balmuirin), pipot (kuvassa Zaran) ja hanskat. Kesäiset kengät on harjattu ja pakattu laatikoihin ja esillä on tässä vaiheessa pääasiassa lenkkarit ja nilkkurit.

We have been changing warm clothes to this season section –  summer clothes are now so off season 😉  This cardigan is new. The warmest ever – with alpaca and merino wool.

dsc02852

Tervetuloa ihanat, lämpimät, pitkät neuletakit. Syksyn uusin tulokas vaatekaapissani on tämä erityisen lämmin, mm. alpakasta ja merinovillasta tehty neuletakki (Samsoe et Samsoe). Nyt se on hyvin riittänyt vielä ihan päällystakkina. Niin ihana, kun siinä on vielä riittävän pitkät hihatkin. Meleeratusta sinisestä sävystä tykkään myös.

 Varsinaisissa takeissa suosin hupullisia vaihtoehtoja. Turussa tuulee aina! Villakangastakki (Weekend Max Mara ylimmässä kuvassa) sekä tuulen ja tuiskun pitävä parka (Didriksons) ovat aika ässä pari. Jommalla kummalla selviää kelistä kuin kelistä.

I like boots, they keep your ankles warm even if pants are trendy and short.

dsc02849

Nilkkurit ovat oivat syyskeliin, etenkin nyt kun housunlahkeet usein ovat lyhyehköt. Omat kenkäsuosikkini ovat edelleen jo jonkin aikaa kunniakkaasti palvelleet harmaat mokkanilkkurit (Marco Polo). Niiden yksi hienous on se, että niissä on ripaus mustaa ja ruskeaa myös, jolloin ne sopivat niin monen takin ja laukun kanssa. Tykkään myös brogue-kuvioinnista.

I can never get tired of praising the woolen socks – them I need like always 🙂

sukkapien

Sitten en voi olla mainitsematta jälleen villasukkia. Rakastan villasukkia. Niitä pidän mukanani tosin kesät talvet. Ne matkaavat käsilaukussani aina jopa aurinkolomalle. Ne voi sujauttaa jalkaan niin lentokoneessa, hotellihuoneessa kuin vierailullakin. Niin paras lääke, kun jalkoja paleltaa, jomottaa tai väsyttää.

You can enjoy the four seasons of Finland best if you dress up right – suitable to the weather conditions.

dsc02749

Vink, vink. Nyt ne talvivaatteet esille ja kesäiset hepenet talviteloille. Sillä tästä taas selvitään!

Celia C

PS. Täytyy todeta vielä, että onpas mukava olla niin aikuinen, että pukeutumisessa ratkaisee  useimmiten mukavuus nykyään. Ja tässä kelissä se tarkoittaa lämpöä. Muistan kyllä, kun muutin Turkuun opiskelemaan ja riemuitsin siitä, että pärjäsin talven samoilla kengillä kuin kesällä. Sen verran vähälumisia talvet olivat siihen(kin) aikaan täällä rannikolla. Kylmä kyllä oli, kun lipsutteli ohut pohjaisilla tossuilla, pelkät Marimekon puuvillaiset, raitaiset polvisukat jaloissa ”lämmittämässä”. Taisin todellakin tietoisesti kroikkia ja ottaa itteni useasti kipeäksi… Ei tainnut kuulua äidin ohjeet korvissa, sen verran välimatkaa oli välissä. Nyt en enää kestäisi moista typerää itsensä palelluttamista. Nuoret tosin näyttävät jatkavan perinnettä edelleen paljain nilkoin ja conversein…

2 Comment

  1. Tuija says: Vastaa

    Mielenkiinnolla odotan postausta vaatehuoneen järjestelystä. Tulee enemmän kuin tarpeeseen 🙂

    1. Kiva, kun kurkkasit tännekin 🙂 Juu, postaus on tulossa. Kuvat on jo otettuna…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.