Vinkki syksyyn 4/5: Siirry kylmästä lämpimään/ Do this 4/5: Get cozy and warm – inside

Meidän kesämme on ollut kyllä pidempi kuin miesmuistiin. Siirryimme ulkoruokintaan jo vappuna ja edelleen olemme työpäivän jälkeen useamman kerran viikossa syöneet ulkona. Mutta luulen, että nyt  on aika siirtyä tästä kylmenevästä kelistä sisälle lämpimään. Ilman sen suurempaa haikeutta. Nyt on nyt – siitä on otettava ilo irti.

Takapiha alkaa näyttää aika autiolta. Rekvisiitat ja suurin osa taitettavista tuoleista on nyt siirretty varastoon. Iso jatkopöytä niputettu pieneksi neliöksi. Se ja muut isommat kalusteet jäävät kuitenkin pihalle talven armoille. Pelargoniat on viskattu roskikseen, nurmi niitetty ja ensimmäinen erä vaahteranlehtiä haravoitu. Odotettavissa ehkä lisää niittämistä, mutta aivan varmasti lisää haravoimista. Vaahterat ovat niin upeita, mutta lehtiä tulee piisaamaan aina lumen tuloon…

dsc02816

dsc02750

What a nice, long summer we have had. Started eating out end of April and we have still been eating out after work few times a week. But I guess now is the time to prepare the back yard for winter. So we took some of the furniture to storage,  mowed the lawn and raked leaves – but there will be much more to rake for sure. One more barbecue dinner is coming up tonight. But we will be eating it up in the balcony this time. It is warmer and cozier there in the evening this time of the year. Actually it is nice to get inside again.

Tänään (lauantaina) kuitenkin grillataan vielä. Oma pikku pika-oktoberfest: bratwursteja ja hapankaalia 🙂

Vielä käperryn adirondakkiin viltin alle fiilistelemään siksi aikaa kun mies toimii grillimestarina. Taidetaan kuitenkin syödä ylhäällä parvekkeella, jonne paistelee aurinko ainakin tunnin pari terassia pidempään. Siirsimme Granitin valosarjankin sinne tunnelmaa luomaan. Parveke on ollutkin iltaisin vielä mukavan lämmin istuskella. Lasitus pidentää parvekkeen käyttöaikaa ainakin kuukauden sekä keväästä että syksystä. Mutta sitten, kun se oikea kylmä iskee, ei siellä tarkene kuin ehkä saunan jälkeen vähän vilvoittelemassa.

dsc02817

dsc02834

dsc02789

dsc02827

dsc02790

Tykkään, kun iltaisin on jo niin pimeää, että voi poltella lyhtyjä ja kynttilöitä. Ja pitää erilaisia valosarjoja palamassa. Ja siitä, ettei tunne pakkoa lähteä mihinkään. Hämärän tullen kun on lupa himmata. Voi vain istuskella paikoillaan ja ehkäpä ihan pikkuisen ideoida kodin sisustuksellisia muutoksia… 

Meillä ainakin alkaa tässä vaiheessa jo kaamosvalojen –  lue: siis myös jouluvalojen! – kausi. Joka viikonloppu lokakuussa ripustan yhden valosarjan lisää. Marraskuussa aloitan sitten lähes rituaalin omaisesti perjantaisin työpäivän jälkeen lisäämään muita joulukoristeita. Jokin juttu lisää joka viikko. Näin selviydyn vuoden synkimmästä kuukaudesta joulu mielessä – jouluintoilija kun olen… mutta näistä sitten myöhemmin enemmän. Nyt nautitaan siirtymisestä sisälle,  kylmästä lämpimään. Alkusyksyn kiireet ovat takana ja nyt voi vähän löhötäkin hyvällä omalla tunnolla. Taljat meillä on aina ympärivuotisesti esillä ja käytössä, mutta nyt ne tuntuvat  kyllä kieltämättä erityisen mukavilta peffan alla. Villasukatkin on otettu taas käyttöön ja vilttejä raahataan mukana aina sinne, minne milloinkin päädytään. Taas tavallaan tutustutaan vilttiketjussa kodin sisätiloihin tarkemmin. Ja tehdään to do -listaa… siitäkin oma postaus myöhemmin.

I put one set of lights up somewhere each weekend in October. In November I will continue this routine with some other Christmas decorations. I survive the darkness by carrying the light of Christmas in my mind. When December comes our home is ready for the Season.

I like dark evenings. It is so peaceful. No need to go anywhere. Getting cozy and warm. And some interior deco ideas start coming up… Stay tuned for them later on.

DSC02474

dsc02792

dsc02818

dsc02819

dsc02826

dsc02820

dsc02815

Syksyllä on luvassa lämpöä ja tunnelmaa. Nautitaan siis niistä kodin huomassa, vaikkei voidakaan ihan ulkomaailmasta eristäytyä ja talviunille vetäytyä. Ja kyllä – kyllä se joulun lähestyminenkin lämmittää jo mieltä 😉

Lämpöisin ajatuksin/ With warm thoughts,

Celia C

4 Comment

 1. Voihan kääk. Kohta ne anti-joulu-ihmisen kauhun ajat taas alkaa, kun joka puolelta puskee joulua :D. Itse kun en siitä niin piittaa.

  Justiin eilen katselin takapihalle sillä silmällä, että jokohan se grilli pitäis pestä ja siirtää jo varastoon, kun on jo aamuisin huurrekerros siinä suojuksen päällä. Samoin kuin terassikalusteissa.
  Lasikuistilla kaikki on onneksi suojassa ja eilen nukuin siellä golfkisan jälkeen päikkärit viltin alla viileässä. Ai vitsit, mutta oli kiva. Ei ihme, että lapset nukkuu ulkona vaunuissa niin hyvin.

  Paleltuneet yrtinjämät pitäisi kyllä sieltä lasiterassilta jo siivota pois ja vaihtaa Kekkilän laatikkoon jotain syysjuttuja tilalle. En vaan malta tehdä mitään muuta niinkauan kuin pelikelit jatkuu näin hienoina. Ehtii sitten joskus myöhemminkin. Jos vaan viitsii 🙂

  PS. Onpahan muuten ihan mahtavan herkullisen näköiset grillisapuskat teillä! Että josko sitä kumminkin vielä kerran itsekin jotain käristelis ja sitten vasta se grilli sinne säilöön..

  Iloista tätä viikkoa!

 2. Jaa niin. Ja ihania tunnelmakuvia kans <3

  1. Kiitos 🙂 Grilli putsattiin säilöä varten, mutta saas nähdä sotketaanko se vielä – aurinko paistelee vielä niin kivan näköisesti…
   Valosarjat saavat nyt hehkua tunnelmaa luomassa. Kynttilät ovat niin haastavia silloin, kun rampataan kahden kerroksen väliä jotakin touhuten.
   Hi-hii, jouluintoilu taitaa tosiaankin jakaa mielipiteet niin kahtia! Mua ei haittaa yhtää varhainen varustautuminen, olen itse eturivissä. Mutta jos pääsiäisenä on vielä joulukoristeita/valoja jollakin jossakin, niin se risoo 😉

  2. Ja oikein mukavaa lokakuun alkua sulle myös <3
   Olkoon päiväsi aurinkoisia ja iltasi tunnelmallisia!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.