Vessapäivitys/ Updated toilet

Saahan blogissa kertoa myös vessajuttuja, saahan 😉

Olen kyllä tainnut ihan joka kolkan tänne jo meidän huushollista avoimesti kuvata – vessa mukaan lukien. (Lue aikaisempi vessapostaus täällä. ) Se, miksi nyt palaan tähän kotimme pienimpään tilaan, johtuu helmikuisen Oi, Aurora -postauksen ikuisuusprojekti-listalla ensimmäisenä olleen tehtävän toteutuksesta:

vessa sai vihdoin uuden maton ja uudistetun peilin!

Mission accomplished: new carpet and repainted mirror updates the toilet. 

Black picture frames, green bucket and old bench from corridor moved in as well.

 

Matto löytyi lopulta H&M:ltä. Tosin tämä kuvan matto meni reklaan. Huomasin kuvan otettuani, että vasemmasta reunasta puuttui yksi tupsu. Onneksi vaihto onnistui.

Mattopäivityksen tuomat parannukset: 

vaalea tila sai tummasta matosta kivasti kontrastia

tykkään sen graafisesta ilmeestä

tumma pytyn kansi ja roskis saivat nyt kaverin

matto ei näytä liikaa kylpyhuoneen matolta

matto on nyt helpompi imuroida

Ja sitten se peili.

Peili on edelleen sama! Ostin vain Granitista liitutaulumaalia ja niin hopeiset kehykset muuttuivat mustiksi eikä meidän tarvinnut luopua meidän vanhasta kauniista peilipinnasta viistottuine reunoineen ja kolhuineen. Mustat reunat houkuttelivat kaveriksi hyllylle ”meidän kuvat” (oikeasti lempikuvaajani, ranskalaisen Lartiguen ottamia) mustissa kehyksissä.

Vessan vasemmalta reunalta lähti vanha, puinen ikkunapoka ja krominen pyyhe-/ paperiteline pois ja tilalle tuli eteisen tiiliseinän edestä hieman tummemman puun sävyinen vanha penkki, johon saimme nyt laskutilaa esim. lyhdylle, pyyhkeille ja wc-paperille.


Penkki sointuu hyvin tilassa aikaisemmin jo olleen vanhan talonpoikaistuolin kanssa. Kevään vihreän nälässä löysin tuolille tällaisen vihreän muoviämpärin. En muuten ole hienompaa ämpäriä ennen nähnyt – pakko oli ostaa vaikken olekaan muovin suuri ystävä. Sinne sain kuitenkin piiloon kaikki meikit, paplarit ym. tykötarpeet. Ja tuo vihreä väri on vaan niin hyvä <3

Vessan varsinainen katseenvangitsija, taulu, sopii edelleen värimaailmaan – ruskeat ja vihreät pehmentävät hyvin musta-valkoisia yksityiskohtia. Tuntuu kotoisammalta.

Kapeaan eteiseen tuli nyt kivasti lisää tilaa. Pienen laskutason avaimille ym. kuitenkin kuitenkin tarvitsimme ja se löytyi yllättäen tosi helpolla. Yhdistelmä betonia ja rautaa. Aika karua, mutta sopii meille. Vie vähän tilaa ja silti riittävä taso. Kun vielä löysin kaapista kirppikseltä joskus ostamani tiikkisen vadin siihen päälle, se oli just eikä melkein. Ei metallin kilahdusta vaan puun vastaanottama pehmeä kömähdys, kun kotiutuja ne avaimet siihen viskaa.  🙂

Chain reaction: the bench moved to the toilet >> the corridor needed now something you can leave your keys etc. when you come home. So we bought this little table made of concrete and rusty iron and topped it with wooden dish I had bought long ago from flee market. I always get joy out of these little improvements.


Uudistus, ihan pienikin, poikii aina muihinkin huoneisiin jotakin – ainakin vähäsen. Onko tuttua?

Yes, ikuisuusprojekti-listan eka homma suoritettu! Tunnen aina sisustusiloa näistä pienistäkin fiksauksista!

Seuraavaksi metsästetään sitä mattoa tiskipöydän eteen…

Celia C

6 Comment

 1. Teija says: Vastaa

  Oikein kiva vessapostaus! 🙂

  1. Tänks, Teija – ihanaa, kun olet kuulolla <3
   Aurinkoa viikkoosi 🙂

 2. Oletpa löytänyt kauniin maton veskiin! Ja tilasta tuli uuden näköinen pienillä fiksauksilla – ne onkin usein palkitsevimpia sisustusideoita. Pikkupöytä on oiva ’lähtöpöytä’, mistä nappaa lähtiessään avaimet mukaansa – hyvä idea. Kivaa viikkoa sinulle!

  1. Kiitos, Maarit – juurikin näin: ihan pikkujutut muuttaa ilmettä. Tosin aina seuraa se pieni ketjureaktio, kun siirrät jotakin johonkin 😉
   Lähtöpöytä on hyvä sana! Se kun vilkaistaan viimeiseksi, avaimet ja muut tärkeät tulevat mukaan.
   Oikein ihanaa ja toivottavasti aurinkoista viikkoa sinulle <3

 3. tuulanneli says: Vastaa

  Todella kiva tuo mustavalkoinen matto.

  Todella kiva idea myös tuo pieni pyötä eteiseen 🙂

  1. Kiitos, Tuula 🙂
   Vaikka periaatteessa kaikki on ihan ok kotosalla, niin on mukava jotain pientä edes uudistaa näin kevään valon lisääntyessä. Olen myös iloinen, kun emme tarvinneetkaan uutta peiliä – sehän uudistui maalaamalla aivan uudeksi!
   Kiva, kun jätit kommentin käynnistäsi!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.