3 x hyvä olo just nyt / Lift your spirits with these

Hei, en mä tällaista säätä ole tilannut! Onko tällä vaihto- tai palautusoikeus??

Tämä murrosvaihe, kun pakkaset paukkuu ja lunta hitelee vaikka pitäisi sulamisvesien solista ja räystäiden tippua, vaatii kyllä hieman mielikuvitusta hyvän olon kehittelyyn. Tässä muutama vinkki siihen, miten itse saan voimia – kevätväsymyksestä ja yhä uudelleen tyrmätystä kevään odotuksesta huolimatta.

This is not the weather I ordered. I want the snow to melt and the temperature to rise to the level it should be on March. It needs a trick or two to lift the spirits when you dream about spring and all you have is snow and temperature below zero.

 

 1. SAUNA

En kerta kaikkiaan tajua, miten selviäisimme ilman saunaa tätä Suomen pitkää syksy-talvi-kevät-venyy-ja-paukkuu-ajanjaksoa! Nyt on aika lämmittää saunaa ehkä vähän useammin kuin tavallisesti. Lämpö hoitaa kummasti kylmästä ja kiukusta kangistunutta niskaa ja selkää. Lauteilla silmät kiinni maatessa voi tavoittaa mielessään kesän auringon lämmön ja meren suolaisen kosteuden hien valuessa pitkin kasvoa ja kehoa. Aaaaaah. Lääämmmiiin… Kun vielä panostaa vähän ylimääräistä käsien, jalkojen ja kasvojen rasvaamiseen ja hieromiseen, niin varmasti tulee hyvä olo.

Sauna will bring some warmth to your sore bones and stiff neck. If you close your eyes you might even catch that feeling of laying in the sun. It lifts your spirits! I would´t even survive the winter without the sauna.

 

2. VALMISTELE ODOTETTU HETKI HYVISSÄ AJOIN

Jotta et missaisi odotetusta kevään ensimmäisestä lämpimästä hetkestä sekuntiakaan, tee kaikki mahdolliset valmistelevat toimenpiteet ajoissa. Sehän voi olla jo ihan nurkan takana! Siksi riehuin taas kuin mikäkin raivopää takapihalla lapion kanssa kauhoen laatoitetut alueet esille, kannoin pari tuolia valmiiksi sopivaan kulmaan = rintamasuunta etelään, lakaisin edelleen jostakin ihmeen kaupalla ilmestyneet kuivat vaahteranlehdet pois, pyyhin pöydän, asetin kukkaruukun pöydälle sitä pian siihen (aina liian aikaisin) tuomaani helmililjaa varten, kärräsin grillin sille kuuluvalle paikalle, lapioin reitin keinulle ja mitä muuta idioottimaista ikinä keksinkään… Mutta ai että siitä tuli hyvä olo. Kaikki on nyt valmista – heti vaan kun sulle sopii, kevät, ja ehdit tulla meille. Täällä me odotetaan sua 🙂

Get ready for that great day the sun will actually come out and warm you up. Tidy up the backyard, bring chairs and place them towards the sun. Buy a flower to the garden table even though it is too early for it to survive. This hope will lift your spirits!  Welcome sun, we are waiting for you. 

 

3. KUTSU RUOKAVIERAITA

Mikäs sen parempaa terapiaa kuin voivotella yhdessä ystävien kanssa kevään viipymistä. Tämä me suomalaiset osataan: säästä puhuminen ja siitä jurputus. Huolien jakaminenhan tunnetusti puolittaa huolet, kun taas ilon jakaminen tuplaa ilon. Molempi parempi 🙂 Ja siinä ohessa kun vielä kokkailee yhdessä jotain hyvää, niin johan siinä on pakko tulla hyvä olo. Yhdessä kokkaaminen on siis niin hyvä keksintö. Kutsukynnys alenee, kun ei tarvitse etukäteen jo stressaantua siitä, että koko päivähän siinä sitten tärväytyy valmistautuessa. Siivoa, käy kaupassa, tee tarjottavat, kata pöytä… ja olet jo valmiiksi väsynyt, kun vieraat saapuvat. Sen sijaan vieraiden tullessa ojenna esiliinat, anna ohjeet, avaa viinipullo ja anna kaiken vain tapahtua! Raikkaat raaka-aineet salaattiin ja muutama herkku suolaiseen piirakkaan riittää mainiosti. Eikä kannatta edes siivota etukäteen, kun rapatessa roiskuu kuitenkin.

Invite friends over for supper. You can chat about the weather, share the pain and you feel much better already. Don´t panic about cleaning the house and making all the food by yourself. When they arrive just pass them aprons, give recipes, open wine bottle and let things happen. If this does´t lift your spirits what does!

Kuinkas siellä ruudun toisella puolella jaksetaan odottaa kevättä?

Onko ehditty jo toivoa, ettei vappuna sataisi lunta? Tai ettei ainakaan juhannuksena sataisi lunta? Tai olisi nyt kesälomalla edes hetken satamatta (lunta) 😉

Positiivista elämänuskoa teihin näillä vinkeillä valaen,

think positive – the spring will come

Celia C

2 Comment

  1. Tuija says: Vastaa

    Kevätmieli jo piipahti, mutta eilinen totaalinen lumimyräkkä kieltämättä oli kaunis, mutta veti samalla suupielet alaspäin. Nauttisin paljon mieluummin räystäiltä tipahtelevista sulan veden litinöistä kuin nietoksista, joihin uppoaa. Onneksi tämän jälkeen kevät tuntuu todella raikkaalta! Aurinkokin pilkahti, Tuija

    1. Jokainen auringon pilkahdus tuntuu niin hyvältä! Kylmä tuuli pakotti kuitenkin ottamaan untsikan vielä tänään käyttöön, vaikka olin siirtänyt sen jo sivuun…
      Kiitos, Tuija, mukavasta kommentistasi 🙂 Toivotaan sulan veden lorinaa ja litinää pian alkavaksi. Ja aurinkoa!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.