Valmis! Tapettihuumaa työhuoneessa/ Ready! Nuts about the wallpaper

Jeeee – nyt on työhuoneessa tapetti seinässä. Oon niiiiin fiiliksissä siitä! Se on vielä parempi kuin osasin kuvitellakaan. Siihen voi uppoutua tuijottelemaan tuntikausiksi ja kokea todella olevansa Välimeren kaupunkimaisemissa. Vaikutelma on tosi kolmiulotteinen. (Palkkaamamme tapetoija tosin oli vähän pyörryksissä homman jälkeen – silmissä kuulemma vilisti ja päässä heitti 🙂 Tiedän tunteen, raitapaitoja silittäessä on joskus sama olo.)

Työhuoneen suunnittelusta olen kertonut aiemmin täällä, täällä ja täällä.

Toteutus alkoi näin. Itse irrottelimme ensin vanhat tapetit pois. Sujui aika mukavasti suihkupullon ja rätin kera. Hetken kun antoi tapetin vettyä,  niin johan irtosi pois mukavasti.

First we had to get rid of the old wallpaper. It was quite easy with water.

DSC01828

Sitten ammattilainen ”heitti” tapetit seinään. Sekin sujui mallikkaasti. Emme olisi itse uskaltaneet näin haastavaa ja hintavaa tapettia työstää. Tapetoitu seinä ilman mitään kalusteita näytti jo huumaavalta.

We hired a professional to do this. Didn´t dare to do it on our own. Looked difficult and the wallpaper was too expensive to mess it up. The decorated wall was amazing even on its own.

DSC01837

Seuraavana päivänä tapetin kuivuttua mies laittoi listat ja pistorasiat vielä paikoilleen.

Had to wait till next day to put the sockets etc. back on the wall.

DSC01838

Ja sitten päästiin kalustamaan.

And finally all furniture and other stuff back to have the whole room finished.

DSC01843

Meidän oma väki on kaikki kyllä aivan myytyjä tämän kanssa ja jopa isoisän (taulussa) kasvoille on tullut mielestäni pieni hymyn kare. Vaikuttaa nyt tyytyväiseltä –  kuin kylän pormestarilta ihan selvästi 😉

Noh, tämä pyörryttävän ihana tapetti vaikutti kyllä sitten tietenkin huoneeseen sen verran, että suunnitelmiin tuli muutoksia ja  suoritin huomattavaa karsintaa muualla huoneessa. Iso, huomiota keräävä öljyväritaulu aiheutti henkistä karsastusta – katse hajosi. Samoin ikoniseinä. Ja kierrätyspuusta valmistettu sivupöytäkin (joka on nyt siis myynnissä edellisessä postauksessa) oli liian voimakas ja kirjava. Ne kun otin pois, tila rauhoittui ja kokonaisuus näyttää nyt hyvältä.  Näin katse saa levätä välillä ja automaattinen katseen hakeutuminen asettuu siten kohti tapetin maisemia. Fokus on siis kirjoituspöydässä ja sen taustassa, niin kuin työhuoneessa kuuluukin olla. Sieltä löytyy se inspiraatio, ideat ja unelmointi. Tapettiseinän vastainen itse raffisti maalattu kiviseinäkin sopii hyvin teemaan. Tunnelma on aivan niin kuin ajattelinkin: istuskelen tässä Välimeren asuntoni seinustalla ja katselen vastapäisen vuorenrinteen asutusta. Tytär sanoi, että matkailu ei ole ikinä tullut näin halvaksi ja helpoksi 🙂

Peilin kautta voi mielestäni arvioida kokonaisuuksia parhaiten. Siitä ajatuksesta olen siis kirjoittanut jo aiemmin, ks.linkki.

We all are so excited about this wallpaper. Even grandpa in that painting seems to smile now. I wanted this wallpaper have now the main focus so I took some distracting elements away – the oil painting and the multicolored table. Now it´s much better – plans can always be changed on the way 🙂

DSC01844

Pieni epäilys mulla oli tapetissa olevista kullanvärisistä kupoleista, mutta nyt livenä ne ovat juuri se oikea lisä. Iltavalaistuksessa ne jäävät hohtamaan kauniisti. Tykkään niistä nyt erityisesti. Pieniä kultaa sisältäviä elementtejä laitoin huoneeseen toistamaan tapetin kultaa. Ja olihan isoisän muotokuvan kehykset vanhaa kultaa alkujaankin.

I was a little bit in doubt with those golden domes. But now I almost like them best. They are that extra something. I looked for some other little golden items we already had to match with them.

DSC01845

DSC01859

Huomaa, miten kellon kupoli on sattumalta täsmälleen tapetin kupolien kaltainen! Kellon olen saanut mieheltäni 12v-hääpäivänä pari kymmentä vuotta sitten 🙂

We even had a clock that had exactly same kind of dome on it. My husband has given it to me on our 12th anniversary some twenty years ago 🙂 By the way can you find Louis Ghost -chair in the picture underneath? It is just perfect there because it  won´t block the view.

Alakerrasta tuotu Kartellin Louis Ghost tuoli on myös nimensä mukaisesti huikean kummitusmainen tapetin edessä. Löydätkö sitä edes kuvasta? Aika hyvä tuossa, kun ei ole maiseman edessä. Tuolilla on vähäsen tapettia vielä jäljelle – mitähän siitä keksisi?

DSC01846 (1)

Alkuperäiseen suunnitelmaan tuli siis lopulta iso muutos: kiviseinän piti olla se katseenvangitsija ja kirjoituspöydän takana olevan piti olla neutraali valkoinen. Mutta nyt nähdäkseni kaikki kääntyi paljon paremmin päin! Fokus tuli itseasiassa nyt aivan oikeaan paikkaan. Alkuperäisen suunnitelmani ajatuksena oli ns. vista-ajatus: ovelta paras, houkuttelevin näkymä. Tästä vista-jutusta postaan varmasti lisää myöhemmin, koska olen sitä niin paljon soveltanut.

Nyt jään tuijottelemaan tapettia 😉

Well I´m heading back to watch the wallpaper 🙂

Celia C

PS. Hyvää Vappua – lakituksessa nähdään 😉 Skål!

2 Comment

  1. Onpa todellakin hieno! Seinällä selvästi miljoonakaupunki, mutta samalla välimerellisen rauhallinen tunnelma. Ja kultaiset yksityiskohdat mätsää tosi kivasti. Samoin kuin lattian väri. Jos ei tuolla luovat ajatukset lennä työpöydän ääressä istuessa, niin ei missään.
    Annan tälle täyden kympin:)

    1. Kiitos ja kumarrus, Annukka! Kyllä nyt ajatus lentää ja mieleni samoilee tuolla aurinkoisella maalla 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.