Skagenkin on meillä nyt salaatti/ Skagen a salad and not a toast anymore

Vihreän nälkää on näkynyt myös ruokarintamalla. Jouluna kokeilimme muuttaa perinteiset alkupalamme, Toast Skagenit, salaatiksi – ja kuinka ollakaan ihastuimme kovasti tähän versioon. Eihän siinä sitä leipää kukaan kaipaa. Niinpä siitä tuli pelkkä Skagen! Helppo, nopea ja ruokaisa – ja vihreä. Avokadojen kanssa vieläkin vihreämpi. Kananmunat lisäämällä saat vihreyden keskeltä auringonkin paistamaan. Niin ja mikä parasta – tämähän on tietenkin luontaisesti gluteenitonta…

Something green on your plate. This is a salad version of Toast Skagen. You just put shrimps/ crabs, dill, onion, pepper, lime and mayonnaise mixed together on top of lettuce of your choice. Avocados and eggs make it a whole meal.

Teet vain näin: Pohjalle salaatinlehtiä (itse tykkään frisee- ja tammenlehtisalaatista eniten). Ravunpyrstöjä, tilliä, salottisipulia, pippuria, limemehua ja kevytmajoneesia sekoitetaan keskenään – ja tämä seos sitten kaadetaan salaatin päälle. Ruokaisuutta lisäävät avokadot ja kananmunat. Tästä riittää alkupalaksi useammalle, lounaaksi kahdelle.

Itse asiassa jouluna tuli meidän sushistakin sushisalaatti! Mutta siitä toinen kerta…

Ystävänpäivätoivotuksin,

Celia C

myös ruokaisien salaattien ystävä

Ps. Kuka arvaa, mitä on ylimmässä kuvassa 😉

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.