Löylyä lisää/ Sauna worth a visit

On se sauna – ja sieltä saadut löylyt – vaan niin suomalainen juttu.

Ja onhan siitä – Löylystä – nyt ollut niin paljon juttua, että pitihän siellä käydä kurkkaamassa.

Nimittäin Helsingin Hernesaaren rannassa olevassa Löylyssä, joka on ravintola ja sauna ja aikamoinen nähtävyys.

Hieno ku mikä!

Arkkitehtuuri oli todella erilaista. Puun käyttö runsasta ja oivaltavaa. Tänne kiikuttaisin mielelläni ulkomaiset vieraat ainakin katselemaan tai jopa kokeilemaan suomalaisuuden ydintä – saunaa. Hieno yhdistelmä cityä ja saunaa.

Me olimme nyt vain muutaman tunnin piipahduksella, mutta seuraavalla kerralla kyllä ehdottomasti tulemme tositarkoituksella eli uikkarit ja pyyhe mukana. Sauna-alue oli mukavasti ravintolan terassista vähän erillään ja uimaan pääsy näytti vaivattomalta hyvältä laiturilta.

You must know about sauna if you really want to know about Finland and finnish people. Now you have a good chance here if you don´t have a home or cottage here in Finland to visit. There is a new place called Löyly in Helsinki. It is a restaurant but also a sauna. “Löyly” means the hot atmosphere you have in sauna, heat that overcomes you when you toss water to the stove.  It is a real natural spa (sea water!) with summer cottage feeling – and it is in a city!

You can go to sauna there (take your swimsuit and towel with you) or just have a drink or something to eat. But either way it is an experience. Different.

DSC02560

DSC02554

Tällä kerralla siis vain levähdimme tovin aurinkotuoleilla ja viilensimme itseämme raikkailla juomilla kelin ollessa tosi hiostava.  Ukkosta ilmassa. (Uinti olisi maistunut kyllä nytkin.)

DSC02555

DSC02556

Mun juttu joka paikassa: Vessassa pitää aina käydä tarkistamassa paikan siisteys ja persoonallisuus.

Molemmille yhteisessä vessatilassa oli akkojen ja ukkojen kuvia kertomassa sinulle sopivan osoitteen. Puuta oli käytetty täälläkin muuten hyvin tumman värityksen rinnalla.

DSC02552

DSC02553

Suosittelen poikkeamaan Löylyssä – ja vessassakin ;)- oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen, positiivinen yllätys!

Place is very much worth a visit!

Celia C

2 Comment

  1. Tuo paikka pitäisi kyllä kokea livenä. Näyttää niin kutsuvalta ja juurikin tuo puun käyttö ihastuttaa! Ja on muuten totta, että vessoista näkee usein paikan siisteyden ja nimenomaan sen persoonallisuuden (onko vain haluttu tehdä välttämätön vai oikeasti mietitty hieman pidemmälle asiaa). Mukavaa torstaita!

    1. Todellakin. Ei ollut kuvien perusteella oikeaa kuvaa paikasta. Sitä puuta oli todella käytetty tosi mielenkiintoisesti joka puolella. Ja luontoakin oli ajateltu.
      Tänään taidan laittaa eetteriin mun vessapostaukseni, jota olen vähän jemmannut – voiko tällaisesta kirjoittaa -ajatuksin…
      Kiitos Jutta kivasta kommentistasi ja oikein mukavaa viikonloppua 🙂 – ja tuottoisaa kirppistelyä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.