Herätys ja puurolle/ Wake up – rise and shine

Arki alkaa ja tässä tarvitaan nyt järeämpiä aseita ottaa se vastaan…

Apu numero 1: HERÄTYSKELLO

Kun on oikea herätyskello, ei tarvitse tuoda kännykkää sängynviereen unta häiritsemään. Monet tutkimukset ja ohjeistukset unettomuuteen liittyen tuovat esiin elekroniikan ja sinisen valon unta häiritsevät ominaisuudet. Herätyskello voi siis olla askel kohti parempaa, levollisempaa ja virkistävämpää unta. Se voi olla myös näyttävä sisustuselementti.

Vacation is over and you have to start waking up early again. How to survive that?  NO 1: Buy a real alarm clock. It will make noise to wake you up and also you don´t have to have your mobile next to your bed – which is unhealthy. Here are some good ones for anyone wanting them to be aesthetic, functional and long lasting.

DSC02352

Kun tämä Arne Jacobsenin kello pärähtää soimaan, herää lomalla itselleen aivan uuden aikataulun kehittänyt ja aamulla pitkiin venyttelyihin tottunutkin takuuvarmasti arjen todellisuuteen 😉

Ostin tämän vuosia sitten miehelleni joululahjaksi ja aina välillä olen hieman asiaa katunutkin – ainakin silloin, kun vain hänen on täytynyt herätä kellon osoittamana hetkenä. Ääni on kieltämättä ärhäkkä – mutta toisaalta siis todella toimiva. Minusta kello on niin kaunis, että antaa olla ärhäkkä vaan. Tuotteen valinnan kolme hyvää: esteettisyys, toimivuus ja kestävyys  – kaikki toteutuvat.

Vastavuoroisesti minun puolellani sänkyä on mieheni minulle ostama herätyskello. Huomattavasti teknisempi versio ja vienompi ääneltään. Jacob Jensenin kellon näyttö on hauskimmillaan, kun kello on minuutin yli 12: vain yksi vaalea palkki näkyvissä mustassa ruudussa 🙂 Toiminnot ja kellon näytöt ovat tosi ovelat, mutta olen varsin näppärä sen kanssa ilman insinööritutkintoakin 😉 . Tämä kello on myös helppo ottaa matkalle mukaan. Vaarallista on hieman se, että tätä voi torkuttaa vaikka kuinka kauan… Muuten kaikki kolme edellä mainittua kriteeriä ovat tässäkin kohdillaan.

DSC02353

Apu numero 2: TUOREPUURO

Aamu alkaa paremmin, kun jääkaapissa on puuro jo odottamassa.

Hitaat käynnistymiset eivät aina anna aikaa puuron keittoon. Siksi olemme molemmat niin ihastuneita tähän tuorepuuroon. Olen kokeillut monia reseptejä, mutta päädyn aina tähän. Simppeli, helppo, hyvä. Alkuperäinen osviitta aineksien määrien suhteen on otettu jostain lehdestä, mutta enhän minä koskaan tee ohjeen mukaan vaan resepti on muokkautunut käsissäni tällaiseksi.

2 hengelle:

1,5 dl Puuppolan kaurahiutaleita (maailman parhaita ja valvotusti gluteenittomia)/ oatmeal

2,5 dl pakastemustikoita/ blueberries 

2 ruokalusikallista vaahterasiirappia/ maple syrup

5 rkl  (kukkurallista) turkkilaista jugurttia/ turkish yoghurt 

0,5 dl maitoa (tavallista tai mantelimaitoa)/ milk

Sekoita kaikki ainekset kulhossa hyvin. Laita annokset valmiiksi syville lautasille ja peitä foliolla. Siirrä yöksi jääkaappiin./ Mix all, divide into two portions, cover with foil and put them in fridge overnight.

NO 2: Make a raw porridge the day before and it´s ready for you when you wake up. Healthy and good.

Annostele.

DSC02513

Peitä foliolla ja laita jääkaappiin.

DSC02514

Aamulla puuro on valmista. Herkkua jo sellaisenaan. Mutta voit koristella vielä halutessasi marjoilla ja mukavan suutuntuman saamiseksi pähkinöillä tai siemenillä.

Siis niin hyvää ja terveellistä!

Saat hyvän startin työpäivään.

Herkuttele.

DSC02503

Miten sinä käynnistyt aamulla?

Näillä mennään – rise and shine!

Celia C

6 Comment

 1. Anu says: Vastaa

  Hauskan näköisiä teidän molempien herätyskellot, mulla on vain ihan sellainen tavallinen, mutta toisaalta, tekee tehtävänsä :).

  Tuorepuurot kuuluu meilläkin aamuun, tässä ohjeessa olikin kivana lisänä tuo turkkilainen jogurtti, kiitos vinkistä!

  1. Tavalliset toimivat hyvin! Joskus vaan nuo tuollaiset ”herkut” houkuttelevat nimenomaan lahjaideoina – itselleen ei raaskisi ostaa 😉 Tulivat vielä aikoinaan tarpeeseenkin: edelliset herättäjät alkoivat olemaan epäluotettavia – luultavasti eivät tykänneet unisten haparoivasta otteesta ja lattialle pudottelusta… Siis kovassa käytössä ovat nämäkin…mutta vielä sinnikkäinä ajallaan.
   Tuorepuuro on niin herkkua tällä hetkellä, kai siihenkin sitten joskus kyllästyy…mutta ei vielä.
   Kiitos, Anu, kun vierailit täällä ja laitoit ilahduttavan kommentinkin 🙂

 2. Tämäpä on mukava tuorepuuroresepti. Minun tulee syötyä aamulla yleensä kaurapuuroa, jonka teen mikrossa (säästyy aikaa ja vaivaa). Mutta nappaan tämän tuorepuuron ohjeen tästä, kiitos! Vaihtelu virkistää.

  1. Me luovuimme mikrosta lähes 20 vuotta sitten ja siirryimme syömään kaurapuuroa iltaisin, kun oli aikaa muhittaa sitä pitempään. Mutta nyt hurahdimme (kuin hullut) tuorepuuroon 🙂 Tuolla reseptillähän voi vaihdellakin aineksia ja saa uusia makuja. Pakastemustikat ovat vaan niin näppäriä koostumukseltaan.
   Kiitos, Tuula, kivasta kommentistasi!

 3. Suvi says: Vastaa

  Olet niin oikeassa. Ne kännykät ovat kyllä vihoviimeinen juttu herätyskelloina. Valitettavasti sekä minä, että mieheni syyllistymme tähän. Ja se sininen valo. Arvaa kuinka monta kertaa olen herännyt mieheni sinisen valon vilkuntaan. Sitten hiipailen pimeässä makuuhuoneessa ja etsin siihen jotain päälle pantavaa. Välillä se on miehen oma sukka, joka löytyy laittalta kierimästä ja milloin mitäkin. Hauska yllätys miehellekin kun herää. Saa etsiä puhelintansa vaatekaapin sisällön alta, hih. Ehkä meidänkin pitäisi vain hankkia kunnon herätyskellot. Silloin kun asuimme vuokralla, käytimme minun jo lapsuudessa saamaani koiraherätyskelloa. Se oli vain niin hirveä ja herätti varmasti. Jossain vaiheessa se tuli tiensä päähän, joten lensi roskiin .Olihan se ruma kuin synti, mutta toimi =) Tuo raakapuuro kuullostaa kyllä niin hyvältä ja varsinkin helpolta tehdä. Olen aamuisin kyllä puuroihminen, mutta tykkään syödä sen lämpimänä. Tätä täytyy kyllä kuitenkin kokoeilla =) Kiitos ohjeesta. Muutin nyt blogini kommenttiosion siten että anonyymitkin voi kommentoida. En tiedä vaikuttiko se sinun mahdollisuuksiin siltikään kommentoida. Jos ei niin sitten yritettään uudestaan. Ihanaa viikonloppua!

  1. Hahahaa – ansaitsee vähintäänkin sukan päällensä, kun kehtaa vilkuttaa keskellä yötä ja häiritä unia!
   Mä tykkään lomallakin tuudittautua siihen, että niin kauan saan koisia rauhassa kun kello herättää. Ei tarvi tuumailla, että joko pian…
   Ja kännykät ovat kaukana toisessa huoneessa, etteivät tuo huonoja viboja uniin.
   Mukavaa, kun vierailit ja jätit niin kivat kommentit 🙂
   Ja kiitos, kun muutit niitä asetuksia – pääsen nyt kommentoimaan myös sun postauksia 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.