Kuin aarteen metsästystä/ Second hand shop Sifonki, Turku

Arvostan suuresti sitä, kun ihmiset arvostavat sitä, minkä ovat hankkineet. Pitävät siitä huolta, huolehtivat sen siistinä ja hyvässä kunnossa pitämisestä ja kun aika on, laittavat sen kiertoon jonkun toisen löydettäväksi ja vaalittavaksi.

Oikea paikka unohdetuille ei ole kaapin perukoilla kaaosta aiheuttamassa, eikä varsinkaan roskis. Hanki kestävää, jonka voit myös kierrättää. Toisen ylimääräinen on silloin toisen aarre. Viimeistään nyt tulisi kaikkien se ymmärtää, raaka-aineita ei kuulu tuhlata – second hand on tullut jäädäkseen.

Viimeksi reissulla ollessani huomasin, että jopa Nizzan Galeries Lafayette oli varannut kohtalaisen ison tilan käytettyjen merkkivaatteiden myyntiin ja siellä tuntui itseasiassa olevan se kovin kuhina käynnissä: aarteen metsästys suorastaan!

We should take good care of things we buy, so we could pass them around when we don´t need them anymore. Second hand stuff reloved, preloved, what ever it is called, is here for good! Here I introduce you one nice second hand store worth a visit here in Turku – Sifonki.

Pirjo Varvikko tarkastelee myyntiin tullutta Chanelin laukkua.

Itse vien paljon kaikenlaista tavaraa Pelastusarmeijan kirpputorille aina siivousinnon yllättäessä. Mutta paikka, mihin vien erityisen hyväkuntoiset merkkivaatteet ja laukut, löytyy Turun Kauppiaskadulta, jossa Pirjo Varvikko pitää tyylikästä Sifonkia. Liike on oikeasti kuin aarreaitta, sillä pääsääntöisesti siellä on kaikkea muuta kuin mitä mistään muualta yleensä löydät. Vähän käytettyjä, hyvä kuntoisia – jonkun joskus valitsemia aarteita, ehkä jopa tuulahduksia maailmalta. Ja mikä jännittävintä – yleensä vain yksi kutakin. Eli jos oikea osuu kohdalle, se kannattaakin ostaa heti.

Pirjo osaa mielestäni pitää yllä hyvin miellyttävää ilmapiiriä kauniisti somistetussa liikkeessään – siellä on lupa vapaasti katsella ja kierrellä ilman niskaan hengittämisen fiilistä. Ja katseltavaa onkin paljon. Pöydät ja hyllyt notkuvat kenkiä, laukkuja, huiveja ja koruja. Kaikenlaista herkullista.

Thierry Rabotin upeat avokkaat.
MK tennarit keväisille kaduille.
Furlan laukku ja Hermeksen huivi sävysävyyn.
Näyttäviä pukukoruja.

Rekit ovat piukassa sesongin vaatteita, tyypeittäin ja/ tai väreittäin organisoituna. Kevättä näyttää olevan jo kovasti ilmassa. Tässä erilaisia jakkuja – varmoja klassikoita.

Nämä nyt on tietenkin kaikki bongailtu minun silmilläni. Ja minun silmäni bongaavat aina kauluspaitoja 😉 Työvaatteiden aatelia nekin.

Sininen väri. Luottamusta herättävä. Kevään ja kesän merkki. Kuin sininen taivas ja meri.
Tai kuoseja oman tyylin mukaan. Raitaa, palloa, röyhelöä, ruutua.
Pari mun näköistä mekkoa… Hihaton kotelomekkomainen ja toinen liehuhihainen, huivilla varustettu mekko. Mutta muistutin itseäni, että olen nyt myynti- enkä ostoreissulla.

Voisin kuvitella, että parasta tällaisessa liikkeessä on kuitenkin se, että täältä voi löytää kokonaisuuden. Mekon, kengät, vyön, laukun, korun, huivin… Ja ainutlaatuisen sellaisen. Etenkin juhlaan. Niin ettei joku kävele ihan samanlaisessa vastaan – hui, sehän se joka naisen painajainen 😉

Ja kokonaisuuteen kuuluu tietenkin tällaisessa yrittäjävetoisessa liikkeessä aina palvelu. Yrittäjä tuntee tuotteensa ja osaa asiansa.

Minä löysin tänne ensimmäisen kerran, kun etsin epätoivoisesti iltalaukkua harvinaiseen juhlatilaisuuteen. Laukku olikin ihan nappiosuma hopeisten kenkieni ja hohtavansinisen mekkoni kanssa. Keräsin kehuja. Odottelen vastaavanlaista nappilöytöä nahkatakin suhteen. Etsin sinistä. Ei ole vielä tullut vastaan.

Tällaista tällä kertaa. Vakavaa asiaa ja kevyttä pohdintaa.

Celia C – huolestunut myös siitä, että linnut eivät laulaneet tänään, kun menin aamulla ulosei kyllä laulattanut minuakaan tämä pakkanen

You will find Second hand shop Sifonki at Kauppiaskatu 10, Turku.

4 Comment

 1. Rakastan vintagea ja second hand juttuja. Kiitos vinkistä, täytyy käydä kurkkaamassa 🙂

  1. Hei Emilia, kiva kun jätit käynnistäsi viestin. On aina ilo vinkata tällaisista paikoista – ei kun sinne vaan paikan päälle ihmettelemään 🙂

 2. Voi miten ihana putiikki. Täytyy pitää mielessä, jospa kesällä Turussa piipahdamme. Hyviä poimintoja vaatteista ja asusteista, näyttävät siisteiltä ja hyväkuntoisilta. Meillä viime viikot ovat olleetkin KonMaritusta, kun kaikki ylimääräinen pyritään viemään pois muuton alta. Meidän lähellä on Punaisen Ristin kontti ja sinne suurin osa tavaroista on lähtenyt kiertoon. Muutama huonekalu on löytänyt uuden omistajan Torissa. Muutto on raskas prosessi, mutta toisaalta on hyvä siivota nurkat puhtaiksi turhasta tavarasta. Leppoista viikkoa sinulle. Täällä aurinko pilkahti tänään.

  1. Huh, muuttaminen on rankkaa. Mutta siinä on tosiaankin jotain hyvääkin – tulee todellakin mietittyä, mitä haluaa kantaa vielä mukanaan. Selkeä itsetutkiskelun paikka siis. Ja kun ajoissa aloittaa, sen voi tehdä harkitusti – hyvä sinä, kun näet vaivaa lajittelussa ja kierrättämisessä 🙂
   Ihana oli kävellä tänään auringonpaisteessa. Käväisin takapihallakin – helmililjat olivat jo kovassa kasvuvauhdissa – jee, kevät tulossa…
   Tsemppiä ja aurinkoa sinulle – kiitos, kun jätät kommentteja käynneistäsi <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.