Messutalo 2020 Turku

Kun ei ole suunnitelmissa rakentaminen ehkä ikinä eikä remontoiminenkaan juuri nyt, mutta sattuu olemaan alati intohimoinen visualisti, niin onhan se nyt selvää, että näiden messujen helmi meikäläiselle oli ehdottomasti messutalo.

Niin olivat taas åbloggaajasisareni Kati ja Hanna loihtineet sellaisen kokonaisuuden, että oksat pois! Lämpimät onnittelut heille <3

Tervemenoa messuille – vielä ehtii tänään klo 17 saakka. Kotiuduin sieltä äskettäin ja siellä oli varsin hyvä säpinä meneillään.

Mutta jos laiskottaa, niin tässä olisi pieni messutalokierros minun herkkupoiminnoillani. Joten ole hyvä!

Eteinen oli sellainen tyylikkään simppeli, josta tykkäsin heti aivan hirveästi. Peilillä varustettu avonaulakko (optimi, että se olisi juurikin näin: lähes tyhjä > vaatii tietenkin jossain muualla olevan kaapin, johon ne meidän neljän vuodenajan päällyskamppeet ja kengät poikineen sullotaan 😉 ), ihana vintage nojatuoli kenkien/ tossujen laittoon tai vain silmän ruuaksi sekä hyllytaso välttämättömille/ täysin tarpeettomille ihanille tavaroille. Huomaa, miten hyvältä kulunut vanha puupinta näyttää kiven ja mustan metallin seurassa – pehmeä ja kova yhdessä – kontrasti toimii niin hyvin! Eteinen on kuin kodin käyntikortti – ensivaikutelma kodista luodaan siellä.

Wc-tilan lavuaari oli hyvin persoonallinen vanha kaukalo. Kaunis kuin mikä vihreää, kiiltävää laattaa vasten. Suorakaiteen muotoiset laatat oli muuten tällä kertaa ladottu pystyyn – ei hassumpaa! Modernia ja vanhaa yhdessä, jälleen niin toimiva kontrasti. Inspiroidu vanhojen tavaroiden luovasta uusiokäytöstä. Sisustamisen ei tarvitse olla niin perinteistä ja vakavaa.

Kuvitellussa teinien huoneessa oli loistoidea: kerrossänky, joka toimii täydellisenä tilanjakajana ja oman yksityisyyden luojana. Luulenpa, että tätä suunnittelijoiden keksimää ideaa tullaan todellakin näkemään jatkossa sisustuslehdissä.

Monitoimihuoneen työpöydän ääressä moni messuvieras piipahti istumassa. Seinällä olevat akustiikkalevyt muodostivat harmonisen taulun – useamman soisi hyödyntävän akustiikkalevyjä myös kodeissa! Upea vintagevalaisin kiinnitti muidenkin kuin minun katseeni ja sai ihailua osakseen. Valaisin ja skrode pöytä – taas hieno yhdistelmä!

Makuuhuoneen takaseinän puupanelointi oli mielestäni erityisen upean sävyinen. Myös pystylaudoitus miellytti silmää. Artekin klassikkovalaisin näytti hyvältä sitä vasten. Jälleen sitä mielenkiintoista kontrastia…

Ruokailutilan takaa pilkotti talon jännittävä yllätys: joogahuone. Jokaisessa kodissa kuuluisi olla joogahuone – jo pelkkä katsominen tuntui rauhoittavan mielen. Ihana idea – ja simppeli toteuttaa, jos tilaa löytyy!

Olipas mukava piipahtaa – vaikka en mikään messuhirmu olekaan.

Celia C – visuaalisesti nyt taas hetken kylläinen

6 Comment

 1. Hei, Ihana postaus ja kivoja kuvia messuilta. Olisi ollut mukava piipahtaa, mutta aikataulut ei antaneet periksi. Olen mielenkiinnolla seurannut Messutalon sisustusta. Se näyttää oikein kivalle. Tietenkin juuri tällaiset kirjoitukset kiinnostavat tässä vaiheessa, kun oma uusi koti on valmistumaisillaan. Kiitos koista vinkeistä.

  1. Messutalo oli kyllä ihanan harmoninen kokonaisuus. Erityisesti tuo joogahuone pisti miettimään, miten hienoa olisi varata yksi kodin tila selkeästi vain rentoutumiseen/ joogaan/ venyttelyyn/ mietiskelyyn ilman muita toimintoja ja ärsykkeitä… Arvovalintoja – sitähän se on.
   Kiva, kun jätit kommentin käynnistäsi. Teillä on tosiaan “jännät ajat” näitä sisustuspäätöksiä tehtäessä – tsemppiä ja iloa niihin 🙂

 2. Instagramissa jo ihailin kuvia tästä kauniista Messutalosta, joka on sisustettu ihanilla luonnonväreillä ja ihanan rennosti.

  Joogahuoneen haluaisin heti ja sellaisesta aina välillä haaveilen, mutta meillä on niin pieni koti ja rajalliset tilat, joten ei ole realistista. Hyvä kun saan pelkän maton mahtumaan niin, etten samalla käsiä levittäessäni osu viherkasveihin tai johonkin. Ainut paikka, jossa olisi tilaa, on vintti yläkerta, mutta se on siihen tarkoitukseen liian matala. Plaah.

  Hyvää mieltä helmikuulle CC <3

  1. Meillä sama! Huoneet ovat sellaisia perinteisen pieniä ja aina osuu johonkin, jos vähän leveämmin yrittää liikehtiä. Sitäkin varten sitä olisi niin valmis karsimaan tavaroita kaiken aikaa… Siis “olisi” kun viitsisi nähdä enemmän vaivaa asian suhteen 😉
   Oi, semmoinen vinttitila olisi kyllä mahtava, jos ei olisi sitä mataluus-haittaa… Näen niin sieluni silmin nousevan auringon, jota voisi tervehtiä…
   Hyvää helmikuuta (ja synttäriä kans 🙂 ) ihana Annukka <3

 3. Kiva ja analyyttinen katsaus messutalon sisälle. Olen samaa mieltä, että joka kodissa tulisi olla joogahuone 🙂

  1. Kiitos Emilia! Huomasin, että olimme tykänneet monista samoista kuvakulmista messutalossa 🙂
   Joogahuone ehdottomasti toivelistalle…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.