Kesäisiä lahjoja ja tuliaisia/ Gifts with a Sense of Summer

Kesä on täynnä juhlia. Kesä on täynnä kutsuja.

Kaiken tavarapaljouden keskellä useimman toive on jotain, mikä on syötävää, juotavaa tai aineetonta – jotain, mitä ei ikinä tarvitse yrittää mahduttaa kaappiin tai etsiä sille muutenkaan paikkaa, mihin laskea. Mutta silti, uskon, että moni ilahtuu, jos ruoka- ja juomakassin lisäksi viet esimerkiksi mökkivierailulle, jotain kivaa, kesäistä, nättiä –  sellaista, mitä ei ehkä itse raaskisi ostaa.

Loviisan Aitassa muutaman terapeuttisen tunnin vietettyäni poimin sinulle joitain ehdotuksia. Terapeuttisen siksi, että siellä on niin kaunista. Lisäksi minulla oli mukavaa seuraa – kiitos M 🙂

Kesälomalla nautitaan ruuasta, juomasta ja rantaelämästä.

On kiva kattaa kesäisesti.

Kauniit luonnon värimaailmaa ja kepeyttä henkivät katteet ja astiat, lyhdyt ja lasit ovat monen mieleen.

Useammat kattauskerrokset viestivät juhlasta ja aterian merkityksellisyydestä. Ruokailualustat, katelautaset, servetit, varsinaiset lautaset. Ilo panostaa joskus kunnolla.

Tässä lautasella on hauskana lisänä joulukoristemaisesti ripustettava kala. Voin kuvitella, että se välkehtisi lyhtyjen valossa, ikkunalle tai oksalle ripustettuna, ihanasti. Ensin siis somisteena kattauksessa, myöhemmin illalla oksalla 🙂

Summer is such a social time of the year. All sorts of happenings are held. Visits, weddings etc. The easiest choice when visiting is to bring something to eat and drink along. People have so much stuff anyway so adding to that might be even unwelcome…

Anyway here are some simple ideas I picked up at Loviisan Aitta that might bring some happiness when given as extra. Or as a gift if there isn´t a wish for ”only money” included in that invitation card…

Summer is all about eating, drinking and enjoying life by the sea or lake.

So something extra you can set the table with  might be nice. Because sometimes you like to make the dinner more special.

Olen aina tykännyt japanilaisista astioista. Rosoisesta, mutta silti selkeästä keramiikasta. Tyylikkäistä väriyhdistelmistä, graafisista kuvioinneista ja käsintehdyn oloisista pinnoista – sellaisista, joita niissä tyypillisesti on. Yksi tällainen astia voi olla uniikki lisä, useammalla saa aikaiseksi kokonaisen kattauksen.

Pakko nostaa uudelleen täällä esiin nämä loistosäilyttimet. Myös made in japan. Todella kestävät, jopa elintarvikkeillekin sopivat ämpärit kannella. Meillä on tällainen alakerran vessassa. Katso vessapostaukseni tästä. Siellä on kaikki kosmetiikkani ja paplarit hyvässä tallessa, selkeässä paketissa. Mutta näihin voi siis pakata vaikka mitä. Elintarvikkeita mökillä tuholaisten ulottumattomiin. Lasten legoja tai muita leluja. Kylppärin purkit ja purtilot. Puutarhan tykötarpeita… Tai sitten vaikka ne tuliaisjuomat.

These japanese buckets – that will hold about anything – might help to store food, drinks, toys, cosmetics, gardening tools or what so ever. They might be the perfect way of organizing your belongings. I have one in our toilet for keeping all my make-up and sorts in there. Nice and easy.

Juomista puheenollen. Erilaiset coolerit ovat mulle olleet aina vähän niinku tosi mieluisia (niitä on kertynyt meille useampia…) Tässä muutama Riviera Maisonin todella iso (ei ehkä välity kuvasta, mutta ovat usealle pullolle tarkoitettuja). Voisipa sopia vaikka lahjaksi juoman kera. Ovat isoja säilyteltäviä, mutta niitä voi käyttää monella tapaa – ei niissäkään aina tarvitse pelkästään juomia säilytellä. Voisiko olla häälahja, vuosipäivälahja, tupaantulijaislahja, valmistumislahja?

Myös tuollainen piknikkori voisi olla mukava sellainen. Romantikolle ainakin 😉

Some festive gifts for someone romantic. A large champagne cooler or a picnic bag.

Tällaiseen rantakassiin/ kesäkassiin voisi pakata muutaman laadukkaan pyyhkeen tai muuta kylpyhuoneeseen tai uintireissulle sopivaa.

Heading to the beach? Or hang it in the bath room. Some luxurious towels along with it.

Mukavia juhlia ja lomareissuja teille! Kesä on mukavan sosiaalista aikaa – nautitaan siitä!

 

Enjoy the social Summer time!

Celia C

8 Comment

 1. Titta says: Vastaa

  Paljon kaikkea kaunista olet tutkimusretkeltäsi bongannut. Eikö oletkin jännä, miten nämä ajat saa rakastumaan kaikkeen kauniiseen. Vähän niinkuin joulukin. Kaikki vaan näyttää niin upealta ja kiehtovalta. Niin moni asia tekee arjesta juhlavampaa. Nuo pyyhkeet on tosi herkullisen värisiä ja saippua-/rasvapullot silkkaa kesäherkkua. Vekkicoolerit tosi raikkaita ilmestyksiä.

  Olen juuri itsekin löytänyt oman täydellisen ihastukseni. Se tosin on pihassa ja viimeisin postauskin. Katso, kun jossain kohdin kerkeet.

  Hyviä kesäisiä löytöretkiä toivotellen!

  1. Kiitos, Titta 🙂 Totta turiset – joulu ja juhannus – molemmat saavat ajattelemaan tavallista juhlavampaa kattausta ja tilan somistamista. Sydän pamppailee innostuksesta. Ihanaa aikaa!
   Voi, kurkkasin postaustasi ja sait kyllä minutkin innostumaan aurinkokennovalaistuksesta. Tuollainen iso pallo olisi aivan maaginen…

 2. Olipa kivoja poimintoja. Jotenkin sellasia maanläheisiä, joista tykkään.
  Kyllä munkin joskus olis ihan pakko lähteä käymään Loviisan Aitassa, kun on monta vuotta jo ollut pelkän aikomisen asteella.

  Mulla on valkoinen iso Omnioutlet lasiterassilla. Toimii tällä hetkellä kukkapöytänä, mutta välillä viinisäilytteminä tai varajakkarana. On kyllä ihan hitsin kätevä ja nätti. (Mulla on joku ihme fiksaatio valkoisia, vekitettyjä esineitä kohtaan..)

  Iloista mieltä CC <3

  1. Loviisan Aitta on sellainen aarreaitta, että siellä vierähtää tunti jos toinenkin. Paikan molemmat rakennukset, vanha navetta ja kuivaaja, ovat ihania – muuttaisin mielelläni asumaan moiseen kiinteistöön. Tapaamme miniämaijan kanssa käydä siellä fiilistelemässä ja kaffella ainakin jouluna ja juhannuksena – kun ollaan sellaisella juhlatuulella muutenkin 🙂
   Aurinkoisia päiviä ja lomatunnelmia – vaikka sitten työviikkoonkin <3

 3. Maarit / Sopusointuja says: Vastaa

  Ihan ensin pisti silmään valkoinen ämpäri, se nimittäin sopisi mökkikeittiöömme kuin nakutettu. Meillä on nimittäin hollilla aina merivettä, koska vain kannettu vesi tulee sisään. Ja nyt on käytössä musta ämpäri.
  Mulla on vanha kulahtanut samppanjacooleri kotona, jonka olen ostanut kauan sitten joltain reissulta ja säilytän siinä välillä kauhat ja kapustat. Kaunis se on ihan sellaisenaankin, koristeena.
  En ole minäkään käynyt koskaan Loviisan Aitassa, aikeissa on, kun sinne päin matkaan.
  Tuliaisten suhteen itse olen ruoka- ja herkkuasioiden kannalla; on niin vaikea tietää toisen tarpeita ja mieltymyksiä – etenkin konmarituksen aikakaudella.

  Leppoisaa lauantaita sinulle Celia!

  Maarit

  1. Totta – mieluummin syötävää ja juotavaa mukaan kuin arvaamalla jotain toiselle ”sopivia” tuliaisia. Mutta aina joku jonkun mieliteot tunteekin 😉
   Harvoin innostun muovista, mutta nuo Omnioutil-vekkiämpärit ovat oikeasti kivoja – ovat oikein palkittujakin designinsa ja laatunsa takia. Voisin kuvitella, että joka huushollissa olisi jotain käyttöä…
   Juhannus lähestyy – mukavaa sellaista, säässä kuin säässä <3

 4. Mua niin naurattaa kun ollaan oeräkkäisinä päivinä kuljettu Aitassa kameran kanssa 😂 Ihana paikka! Kivaa keskikesää ☀️Pikkutalo.com

  1. No höh, mites me nyt ei olla onnistuttu törmäämään millään hetkeen aikaan vaikka talsimme niin samoja polkuja!
   Loviisan aitasta löytää aina juhlafiiliksen. Ihanaa keskikesän juhlaa – puutarhassa ja futiksen parissa 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.