Katse maahan/ Paying attention what I´m walking on

Onko muilla tällaista pakkomielteistä tapaa tarkastella lattioita, katukivetyksiä, rantakiviä ja laatoituksia?? Ja vielä olla aika fanaattisen innostunut niiden visuaalisuudesta??!

Ei tarvinnut kauan selailla koneelta kuviani, kun löysin nämä esimerkit. Mukana myös useita jalkapareja 😉

IMG_2441.JPGNämä kaksi ovat Pariisista Sainte-Chapellesta. Muistan, että sain aikaan aikamoisen massahysterian, kun kuljin katse maahan luotuna ja kuvia räpsien. Hetken kuluttua monet kamerat olivat suunnattuina kohti lattiaa 🙂 Ehkä he luulivat, että tiesin jotain, mitä he eivät tienneet…

People joined me with this habit in Paris Sainte-Chapelle 🙂 I think they thought I knew something they didn´t…

IMG_0047

IMG_0029Nämä ovat edelleen joltain Pariisin reissulta. Yllä Lafayetten pyörryttävää lattiaa muotiosastolla ja alla meidän airbnb- ullakkohuoneiston lattiaa, pidän juuri tästä punaisesta.

Awkward pattern making you dizzy in Lafayette, Paris (upper) and my-favorite-red floor in our airbnb-appartment in Paris.

IMG_0012

DSC00610Yllä Nobis-hotellin siistiä käytävämattoa (en yleensä tykkää kokolattiamatoista yhtään) ja alla kahvilan upeasti kulunutta vaneerilattiaa Haagissa.

Decent carpet I actually liked a little in a hall way in Nobis and shappy floor of a cafe in Haag I definetely liked.

DSC00386

IMG_0849.JPGEhdoton suosikkini katukivetyksistä näkyy yllä ja alla suosikkini uimarannoista. En pidä hiekasta…

I just love pebbles!

IMG_2705Uimakengät/- tossut tosin ovat tarpeen. Voisin kävellä tuntikausia kivirannalla etsimässä täydellisiä kiviä kotiinvietäväksi. Säännöstelen kyllä mukaan otettavien määrää, mutta kyllä meillä on niitä jonkin verran muistona kotona.

IMG_0803.JPG

DSC00985Nämä kaksi lattiamallia ovat Vatikaanin museoista. Kaikkien taideaarteiden keskellä myös lattiat olivat vaikuttavia.

Among all those treasures pay attention to floors too in Vatican Museums.

DSC00984Ja alla oleva Santa Maria in Trasteveren-kirkosta. Täältä sai ostaa myös erilaisia lattiassa käytettyjä laattamalleja matkamuistoksi.

They even sell some of the tile-models as souvenirs here in Santa Maria in Trastevere. Bought one.

DSC00943Ja sitten alla pari persoonallisempaa lifestyle-kuvaa… Katse kohti maata edelleen.

IMG_3007Yllä Ruisrockin pölyssä ja hiekassa tampanneet jalat. Huom. Laita aina pestävät kengät jalkaan festareille. Huom2. Tupakan tumppi ei ole meidän jäljiltä, eikä savinen maakaan kovin kaunis.

Ruisrock -festival is held in Turku, Finland  in an amazing place by the beach where you can see huge m/s ferries go by quite close where the bands are playing. Your shoes end up like this though after jumping up and down by the beat;)

Alla meidän perhekuva jollakin matkalla otettuna. Asvaltti ei ole ihana, mutta perheeni on! Huom. Tällainen kuva onnistuu aina, ei haittaa vaikka jollakin olisi silmät kiinni ja  toisella muuten huono ilme 😉

Our family portrait – doens´t matter if someone´s eyes are closed 😉

IMG_2668Useimmitenhan me huomioimme parhaiten sen, mikä on silmien korkeudella. Kaupassa asetellaan houkutustuotteet silmien korkeudelle ja pakolliset saa kyykkiä alahyllyltä. Ja niinhän me usein sisustammekin: asettelemme tauluja, peilejä, kuvia ja muita yksityiskohtia sille korkeudelle, mistä niitä pääasiassa katsotaan – seisoaltaan, istuen, makuultaan. Seinät saavat huomiomme.

Lattiat ovat isoina vaakapintoina kuitenkin varsin otollisia kestämään runsaitakin muotoja ja kuvioita sekä väriä. Sama kuvio tai väri seinässä voisi kaatua päälle ja ahdistaa, mutta lattialla näyttääkin mielenkiintoiselta ja jännittävältä. Itsekin ajattelin uskaltaa enemmän seuraavissa kylppärin (tai ainakin wc:n) lattialaatoissa (ei vielä ajankohtaista – nok, nok koputan puuta). Löysinkin itseasiassa jo yhden mieluisan laatan, jota ajattelin ensin kyllä keittiön välitilaan. Mutta kokeillessani sitä keittiön seinälle pystyyn, se näyttikin aivan liian levottomalta. Siis huom.: Kun valitset laattoja, maalia tai tapettia, tutkiskele sitä aina siinä tasossa, miten sitä tulet jatkossa katselemaan ja jos mahdollista vie sovitettavaksi siihen ympäristöön, mihin se tulee. Uskomattomasti muuttuu niin laatta, maali kuin tapettikin, kun katsot sitä eri suunnista, eri valossa, erilaisten värien ja esineiden ympäröimänä.

Niin ja onhan meille ilmestynyt ensi kertaa oikea mattokin. Se on belgialaisen de Poortere Deco vintage-mallistoa. Ennen meillä on ollut vain paljon paljasta lattiapintaa ja nahkaisia taljoja. Helppo siivous ja ylläpito on meille tärkeää. Uusi mattokin toimii hyvin – helppo imuroida, eikä kerää pölyä.

Myös ulkona erilaiset laatoitukset, kivetykset ja pinnat tuovat mielenkiintoa tilaan. Varsinkin jos ei ole tuota hortonomin vikaa. Kukat ja yrtit ovat meillä rajatusti ruukuissa (ja niitä vaihdetaan, jos tai paremminkin kun nuupahtavat) ja varsinaisesti piha on täynnä kiviä ja laattoja 😉 Siitä muodostuu mielestäni kivoja tiloja, kuin huoneita, joissa on erilaisia funktioita. Suosikkejani ovat luonnonkivet, liuskekivet ja tiilet. Tavalliset harmaat betonilaatatkin toimivat, kun on esimerkiksi noppakiviä niitä rytmittämässä.

Horizontal surfaces can often handel more pattern and colour than vertical surfaces. Both inside the house and outside in the garden. Bear that in mind. You can have intense things and yet have harmony.

Jalat maassa,

down to earth,

Celia C

2 Comment

  1. Kuule täällä on toinen, joka ihailee lattioita ja mitä erilaisempia kulkuteitä – ja myös kuvailee niitä ;o) Viime Thaimaan matkallakin kuvailin aamiaistilan ihanaa tiililaattalattiaa, jossa oli vaalean punaisia ja pastellisinisiä laattoja joukossa. Se oli aivan ihana! Olipa kiva postausteema!

    1. Kiitos, olipas kiva että postaus ns. kolahti! Jatketaan lattioiden ihailua 🙂 Mukavaa, että löysit blogini ja vierailit – tulen vastavierailulle 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.