Ikuinen Rooma/ Great days in Rome

Täytyy tunnustaa, että Rooma oli meillä aivan liian kauan meinataan-listalla. Kun sitten vihdoin mentiin eikä vain meinattu, Rooma suorastaan mykisti meidät! Katseltavaa ja koettavaa oli vaan niin paljon.

Oh why had we waited so long to visit Rome.

Miten voi olla mahdollista, että kaikkea tällaista on säilynyt vuosituhansia, kun meillä homehtuu muutaman vuosikymmenenkin ikäiset rakennukset. Miten voi olla mahdollista, että rakennukset voivat olla niin silmiä hivelevän kauniita vaikka ovat samalla rapistuneita ja osittain graffiteinkin sotkettuja. Ja ravintolat – miten voi olla mahdollista että kaikki näyttää niin rennolta ja kodikkaalta ilman pönötyksen häivääkään ja silti aistit kunnianhimoisen ammattiylpeyden.

How come they have been able to save so many crumbling statues and buildings from the ancient times for us to see. How come all the medieval alleys look so amazing. What a history. What a lovely sight of spicy colours. What a relaxed way of life –  just meant to draw you to restaurants 🙂

Ostimme heti saavuttuamme asemalta läjän lippuja julkisia kulkuneuvoja varten, mutta ne jäivät kaikki käyttämättä. Kävelimme joka paikkaan, koska emme halunneet jättää metriäkään näkemättä. Välillä lyhytkin matka kesti vaikka kuinka kauan, kun kuvasimme seiniä, rännejä, sähkökaappeja, ovia, postilaatikoita ym. Kaikki näytti just niin hyvältä linssinkin läpi. Mutta silti vaikka kuvat ovat ihan ok, eivät ne pysty kuitenkaan näyttämään sitä kokonaisuutta, mikä ympärillämme oli.

Six days to experience the treasures. Making the best of it. Lots and lots of photos. Here some of the not- the -most-common-ones for you to check.

Jätän tästä koosteesta nyt ne perinteisten nähtävyyksien perinteisimmät kuvat pois. Tottakai semmoisiakin otettiin! Mutta nämä tuntuvat enemmän omilta kuvilta, kun niitä ei löydy ihan joka oppaasta!

Tässä kymmenen kuvaa matkamme ”vaivaiselta” kuudelta päivältä… Roomaanhan täytyy ehdottomasti palata uudestaan!

Antiikkia
Antiikkia on siis koko ajan ja joka puolella. Tähän tupsahdimme ensimmäisenä ja jouduimme toteamaan että tämä todellakin oli vasta alkusoittoa… The trio of standing columns and the Roman Forum were our first stops. And so much more was yet to come…

DSC00919

Rustiikkia
Värimaailma oli katukuvassa poikkeuksellisen värikäs ja mausteinen. Useiden rakennusten seinistä oli pakko napata myös lähikuvia rosoisuudesta ja rustiikkisuudesta. Upeaa tuntui olevan joka kadulla. Every street and every building seemed so picturesque.

 DSC01032

DSC01147

DSC01165

Ravintolasisustus
Todella jännittävä ravintolasisustus vinoine pylväineen ja hyllyineen. Tämä oli juuri avattu uusi ravintola/ baari Trasteveressä. Miljoona sisustusideaa täältä – joskus joku paikka vaan voi olla juuri näin overwhelming. This new place is Trastevere was the coolest restaurant / bar ever. So many weird things were put together!
Marmorinen jalka
Yllätys keskellä katua. Jättimäinen marmorinen jalka. Surprise – in the middle of a street. The Marble foot from a Roman statue.
Pantheon
Pantheon oli kyllä yksi vaikuttavimmista sisätiloista. Harmi, ettei satanut – silloin kuulemma vielä huikeampi. Ainut valo tilaan tulee siis katossa olevasta reiästä – the oculus. Ja siitä siis myös sataa sisään. Pantheon was truly impressive – the light thru the oculus. We were hoping for it to rain that moment so we could have experienced that too.
Vatikaani museosta
No, olihan Vatikaanin museoissakin kyllä ihmeteltävää. Niin paljon ja niin erilaisia taideaarteita. Ja rakennukset jo itsessäänkin vetivät hiljaiseksi. Tässä vähän harvemmin nähty kuva. Porukkaa siellä on joka paikassa aina ruuhkaksi saakka, mutta pienen hetken tässä ei käppäillyt kukaan. The Vatican Museums are amazing – so many treasures under one roof.

Rustiikkisuus yhdistettynä moderniin on ollut meidän mieleen ennenkin. Mutta tietyn ”kokonaistunnelman?” kokeminen Roomassa vaikutti kyllä ainakin meidän työhuoneen keskeneräiseen remonttisuunnitelmaan.  Alun perin valkoiseksi ajateltu seinä tuntui samassa liian valjulta ja on nyt saamassa aivan toisenlaisen ulkoasun tapetista, joka on tilauksessa. Tästä huonemuutoksesta tulee postaus myöhemmin, kun tapetti pääsee seinään asti. Aloitus rempalle tapahtui jo viime keväänä, kun käymäni sisustuskurssin osana tein suunnitelmat paperille. Eli luvassa myöhemmin meidän muutoskohde aina tunnelmakartasta piirustuksien kautta pintoihin, huonekaluihin ja yksityiskohtiin – toivottavasti pian 🙂

Seeing Rome – this overwhelming treasure wonderland – had definitely a deep effect on us in many ways.  And some of that spirit we are trying to capture in our project to turn our daughter´s room into an office/ dress up room. I had started that plan already last spring during my interior design class. Rusty-rustic-old-unique things together with some modern stuff was the plan even then, but I think it is going to be more overwhelming now… You´ll see later on.

Stay tuned to this channel 😉

Celia C

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.