Kirppispiipahdus / Quick stop at flea market

Aarteiden löytäminen kirppikseltä vaatii yleensä useita piipahduksia ja ennen kaikkea tarkkaa silmää ja vaistoa. Valikoimat vaihtuvat nopeasti, joten aina löytyy uutta. Silmän täytyy pystyä löytämään kaaoksesta ne omat jutut nopeasti, sillä aika nopeasti turrut näkemääsi. Löytämistä helpottaa, jos osaat vaistota ne oikeat hyllyt, joita kannattaa tarkastella enemmän.

Flea markets: new selection every week, so visit regularly. Practise your eye to find things that are meant to be yours. Sense the right shelves you should stop by.

Taitoa on myöskin se, että osaa kieltäytyä houkutuksista – kaikkea kaunista tai jännää ei kannata ostaa ja keräillä. Tuo kotiin vain sellaista, josta oikeasti innostut. Pidä mielessä teillä jo olemassa olevat tavarat ja mieti aina sopiiko uusi ihastus väriltään, tyyliltään, kooltaan, materiaaliltaan mukaan joukkoon. Rajansa tietenkin samanlaisten tuotteiden keräämiselläkin. Määrittele itsellesi raja: montako tällaista sopii asetelmaan, hyllyyn tms. niin, että tavaroilla on tilaa hengittääkin. Ne näyttävätkin paremmalta, kun on tilaa ympärillä. Tarvitaan tyhjiä pintoja – surfaces, surfaces 🙂

Ja toisaalta jotain kontrastiakin täytyy uskaltaa hankkia: lasin viereen rautaa, vihreän viereen punaista, vaalean viereen tummaa, pörröisen viereen sileää, pyöreiden muotojen viereen kulmikasta jne.

Hyvä sääntö kaikkeen ostamiseen on yleensä: kun jotain uutta tulee taloon, pitää toisesta päästä jotain laittaa kierrätykseen!

Don´t buy everything you like. Not everything is right for YOUR home.  Usually less is more. Don´t collect everything and endlessly.  Make some ground rules. When you buy something, sell something away.

Noh, kävin pikaisesti lähikirppiksellä. Mitään erityistä en etsinyt. Tässä jotain, mihin silmäni pysähtyivät:

Retrovalaisimia
Vanhoja valaisimia oli useammankin hyllyn päällä. Malliltaan ihan mun mieleen, mutta ei nyt tarvetta – siis ohi. Kannattaa muuten tarkistuttaa vanhojen lamppujen turvallisuus aina ammatti-ihmisellä.
Lasitavaraa
Edullisesti löytyisi aina eri värisiä lasi- ja posliiniesineitä. Vasemman puoleinen pullo on mieleinen, mutta ei heti paikkaa, mihin sen pistäisi niinpä – ohi. Mutta pitäkää mielessä, että kirppikseltä löytyy usein helposti ja edullisesti paljon jotain – esim. ajankohtaista trendiväriä eri hyllyiltä poimien. Tai kuten minä syksyllä haalin yhdellä kierroksella pari kymmentä erilaista kuohuviinilasia juhlia varten! Kaikille vieraille omanlainen.
Joulukoristeita
Oijoi -kavereita mun joulukoristeille!! Ks. postaus Siivoan haikeana joulun pois. Jos nyt olis joulu tulossa, ostaisin kaikki – kevät mielessä kävelen ohi, mutta voi olla että haen huomenna yhden…;) Voi olla tietenkin, ettei niitä olekaan silloin enää …
Ovistoppari
Kuten kuvasta jo ehkä näkyy, tämä lähti mukaan kotiin eteiseen ovistoppariksi! Kolmella eurolla vanha AGAn happi/kaasupullon korkki? Mutta juuri oikean punainen, ihanan painava ja kaunis muotoilu – tykkään! Ja kiva keksiä uusiokäyttöä. This one I brought home! Industrial, good colour and shape. And I can make it useful!

Halvalla pääsin tältäkin kierrokselta! Alla muutama kuva aikaisempien kirppiskierrosten muutaman euron onnistuneista valinnoista – varsinaisista helmistä siis (ainakin meidän mielestä)!

Some jewels we have found for just few euros.

Rasvapurkki
Tämä n. 10cm korkea purkki on yksi meidän mieluisimpia löytöjä. Ihanan selkeä ja nykymaailmassa epätavallisen suora ja epätrendikäs, rehvakas tieto: täällä on rasvaa!
Lisää kirppislöytöjä
Vanha metalli miellyttää muutenkin. Purkit Suomesta, servettirenkaat Ranskasta.
Tulitikkuaskit ja elefantti
Vanhat nahkaiset tulitikkurasiat löytyivät eri kerroilla. Salatut kipinät ja Dolda gnistor. Symppis vanha elefantti oli ohittamaton!
Elefanttipatsas
No ei tätäkään elefanttiparia voinut hyllyyn jättää. Pidän patsastelusta muutenkin 😉

Viihdyn hyvin kirppiksillä ja vanhojen tavaroiden kaupoissa. Olemme myös ilolla ottaneet vastaan ja vaalineet suvulta tulleita vanhoja tavaroita ja huonekaluja. Sellaisia, joista pidämme ja jotka sopivat meille. Sellaisia,  jotka muistuttavat ihmisistä ja tapahtumista, joista tulee hyvä fiilis 😉 Pidän vanhoissa esineissä myös siitä, että ne ovat usein uniikkeja eikä niihin siksi edes kyllästy. Ongelmahan on nykyään tyypillisesti vähän sellainen, että monet hankkivat niitä samoja juttuja, mitä ihastelevat ystäviensä kotona tai sisustusblogeissa  ja pian ne eivät enää tunnukaan kenestäkään niin hienoilta…  Eli aina kun näet jotain hienoa, mieti miten voisit toteuttaa sen hieman eri tavalla, omalla twistillä. Olet silloin todennäköisesti paljon pidempään tyytyväinen hankkimaasi. Sinä olet yksilöllinen, anna kotisikin olla.

I like shopping old things. We also treasure all old things we have from our relatives. Old things are unique. Old things have memories, stories and good atmosphere in them.

Mitä kivaa sinä olet löytänyt kirppikseltä ja vanhojen tavaroiden liikkeestä tai perinyt? Vai inhoatko toisten vanhoja tavaroita ja saat paniikkihäiriön kirppisten kaaoksessa?

Have you found something old that you find nice and precious?

Helmikuun helmi-löytöjä etsiskellen,

treasure hunting,

Celia C

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.