Inspiraationi Vakre-lehdistä jouluksi/ My fav´s from Vakre for Christmas

Neljä Vakren joulunumeroa eri vuosilta on vuosien varrella syynätty tarkasti. Poimin jokaisesta lehdestä kaksi itselleni mieluisaa ideaa tässä jaettavaksi.

Mieluisaa siksi, että se on jotain, mihin meillä on jo tarvittavat osat/ elementit olemassa tai se on jotain, mitä olen itse jo tavoitellut tai mieluisaa siksi, että voin soveltaa ideaa samassa hengessä jotenkin vähän muunnellen helposti. Mitään isoja hankintoja ei siis ole tarvinnut tehdä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaikki kuvat ovat itse ottamiani. Pienet kuvat olen ottanut Vakre-lehden sivuista osoittaakseni alkuperäisen inspiraation lähteen.

Tässä suosikkejani

suosikkilehdestäni

suosikkipuuhaani

eli jouluvalmisteluihin 😉

Vakre hjem & interior is a norwegian magazine I find very inspiring. Here are some tips maybe you also find fascinating. Small photos I´ve taken to give the source of the inspiration and the larger ones are taken at my home.

 

dsc03153

Vakre 8/2010.

KYNTTILÄNJALAT.

dsc03200

Tämä tiivis, tehokas kynttilänjalkarivistö hyllyllä inspiroi minua aikoinaan keräämään messinkisiä kynttilänjalkoja kirpputoreilta. Siihen asti vain tina ja hopea olivat miellyttäneet minua. Nämä kultaa hohtavat kynttilänjalat valloittivat sittemmin työhuoneen, kun sen tapettiin tuli kullan hohdetta. Välillä ne olivat olleet pitkään kaapissa piilossa. Tyttären enkelikello sopii myös tähän joukkoon. Myös tuo idea, että sijoitat kaikki samankaltaiset samaan paikkaan, on hieno. Vaikutus tehostuu. Olohuoneessa on sitten ne tinaiset ja hopeiset samassa paikassa.

Look for candle sticks that are same material and place them together.

dsc02898

 

 

JOULUPAKETIT.

dsc03199

Lahjat on tässä paketoitu kankailla ja solmittu pitseillä tai naruilla. Kuva sai myös minut keksimään vaihtoehtoisia paketointimateriaaleja. Viime vuosina olen innostunut käyttämään pakkausmateriaalina erityisesti tapetteja. Olen sekä ostanut halpoja rullia ja paloja, että myös hyödyntänyt pieniä pyytämiäni näytepaloja tapettikandidaateista, joita olemme vuosien varrella kotiin tuoneet. Tapetit ovat paksuja ja pysyvät hyvin käännöksillä niin ettei paketteihin tarvitse käyttää edes teippejä. Kun pyöräyttää paperinarua ympäri, niin se on siinä hyvin kasassa. Toimii hyvin tosin vain sellaisille suht´ neliskanttisille lahjoille. Muun mallisille käytän yleensä paperisia kasseja. Lahjapaperia en olekaan ostanut enää vuosiin.

Use different kinds of material to wrap your presents. Clothes, wall paper, lace or what ever.

 

 

Vakre 8/2014.

HAVUJA KYLPPÄRISSÄ.

dsc03203

Kuusi kylpyhuoneessa. Tätä ajattelin kokeilla tänä vuonna, kun tuo huonekuusi olohuoneessa tuntui viime vuonna niin hyvältä ratkaisulta – emme ole oireilleet siitä kuten normikuusesta. Näin ollen se tulee olemaan ainut joulukuusemme nytkin. Mutta koska kylpyhuoneessa ei oleilla niin pitkiä aikoja ja ilmanvaihto on siellä muutenkin parempi, niin ajattelin että niitä kuusen oksia tai tynkiä voisi sijoittaa lasipurkeissa nyt sitten edes joulunpyhiksi vessaan ja kylppäriin. Kuusenmyyntipisteistä sellaisia irto-oksia saa ottaa ihan ilmaiseksi.

Mutta vielä en ole havuja kylppäriin laittanut, siksi ei vielä omaa kuvaa tästä ideasta. Tämä siis aivan uusi kokeilu tänä vuonna.

Bring some spruce or pine to your bathroom to give the scent of Christmas. I haven´t done this yet – but at Christmas  Eve for sure I will.

 

 

PULLOT ESIIN.

dsc03202

Juhlajuomat osana koristelua. Tykkään lasista materiaalina ja tällä hetkellä erityisesti värilasista  ja monet lasipullot ovat varsin kauniita katsella. Lisäksi meille on kertynyt useita coolereita – uusia ja vanhoja – ajan saatossa. Samoin sifoneja. Sekaan kun heittää valosarjan sekä tähden tai pari/ tontun tai pari/ what ever tai pari, niin saa juhlavan asetelman aikaiseksi.

Use fancy bottles and glasses as a decoration as well. Mix with light, stars, gnomes etc.

 

 

Vakre 8/2015.

KUUSI AU NATUREL.

dsc03205

Tämä kuusi on sellainen kuin meidän viime vuosien kuuset ovat tavallisesti olleet. Ei niin korkea, mutta tuuhea. Lisäksi kuvassa kuusi saa olla oikeasti Kuusi ja sen tärkein koriste on Tähti! Monena vuotena meillä on ollutkin usein koristeena vain tähti. Nimenomaan tämä vanha viiskytluvun tähti. Toisinaan olen piilottanut lisäksi syvälle, lähelle kuusen runkoa kynttiläsarjan. Tai sitten oksilla on voinut killua oikeat kynttilät vanhoilla nipistimillä. Myös viime jouluna huonekuusen oksilla. Tosin vain nipistimet – ei kynttilöitä.

Myös nuo samanväriset lahjapaketit ovat olleet meille tuttu juttu monena vuotena. Esimerkiksi ruskeasta voimapaperista. Esteettistä, mutta ehkä tylsää, jos toistuu joka vuosi. Tänä vuonna on kyllä tulossa taas erilaisten tapettien kirjo!

Let the spruce or what ever your Christmas tree is to be as natural as possible. A star is all it needs, really.

 

 

Edelliset kuvat ovat parilta aikaisemmalta vuodelta. Alla on se tämän vuoden huonekuusi – ostin juuri tänään. Kuvasta näkyy, että meillä on oikeastaan aina jouluun sopiva fiilis. Aina taljoja, torkkupeittoja, tyynyjä sekä alunperin jouluksi hankittu hapsuverho, joka on jäänyt pysyväiseksi… Harmaa lankapallosarja on tämän syksyn hankinta ja sekin varmasti säilyy ikkunassa koko pimeän kauden. Ei siis ole pelkästään joulua varten.

 

JOULUTOIVOTUKSIA NÄKYVIIN.

dsc03207

Liitutauluviestit keittiössä. Joskus havittelimme maalaavamme keittiön seinän liitutaulumaalilla. Mutta se jäi (onneksi – en olisi ehkä kestänyt liitupölyä/ vaatteiden sotkeutumista etc.). Erilaisia liitutauluja meille on kyllä kertynyt erilaisiin tilanteisiin. Tämä ensimmäinen on Ranskasta ja siihen täytyy kirjoittaa aina ranskaksi :). Kello on lopettanut toimintansa ajat sitten, mutta taulu toimii… Tämä toinen, Granitista, on sitten enempi sellainen tapahtumakohtainen viestittäjä.

Happy ho ho ho vaan teillekin!

Remind people with important messages.

 

 

 

Vakre 8/2016.

Vielä odottelen, että tämän vuoden joulu-Vakre olisi jo myynnissä Suomessa.

Ehkä vaan postaan tämän nyt sitten ilman sitä ja tämä viime joulun Vakre jää viimeiseksi tässä referoitavaksi.

dsc03198

EUKALYPTUKSEN OKSIA JA LEHTIÄ.

dsc03209

Viime vuonna viimeistään retkahdin tosissani eukalyptuksen oksiin ja niiden vienoon tuoksuun. Niitä olikin sitten meillä vähän joka paikassa. Ja kun oksat kuivuivat, ripottelin irrotetut lehdet lyhtyjen pohjille kynttilöiden alle.

I have been getting very keen on eucalyptus scent. It is not too intense for me. I also like its delicate looks.

 

 

VÄHÄN ERILAINEN JOULUNAJAN KATTAUS.

 

 

Tässä kattauksessa viehätti erityisesti siinä olevan valokuvan huumori sekä tietty karkeus ja selkeys. Ei nyt ehkä joulupöytään, mutta ehdottomasti katan näin esimerkiksi ensi viikolla, kun vietämme pikkujoulua ystäviemme kanssa kokkaillen. Pöytäliinana pikku matto kuten kuvassa. Lautaset vähän krouvimpia, lasit painavat kristalliset (itseasiassa konjakkilasit, mutta nyt vedelle ja viinille), muutama jouluinen/ talvinen koriste ja sitten huom. hauskat mustavalkoiset kuvat. Juuri sopiva kattaus pikkujouluun – vai mitä tykkäät?

This table setting gives me joy. It has a bit of humor in it and is different. Not for the Christmas dinner but before hand when friends come over for supper or glögi.

Tämä norjalainen lehti on sopinut hyvin minun  käteeni – ja ajatusmaailmaani. Ehkä se, että norjalaiset sisustavat enemmän  vuoristomajahenkisesti, vähän rujommin, eivätkä niin siistin huvilamaisesti, sopii meikäläiselle paremmin. Sellaista reipasta meininkiä. Tykkään <3

Onko teistä joku muu Vakren pauloissa?

Kyselee,

Celia C

PS. Muita jouluisia juttuja löydät JOULU-hakusanalla./ You will find more Christmas posts by clicking the tag JOULU.

 

6 Comment

 1. Anu T says: Vastaa

  Kivoja ideoita -kiitos! Tuo lehti on minulle uusi tuttavuus mutta täytyypä tarkkailla tämän vuoden lehden myyntiin tulemista. Ihana idea myös nuo eucalyptus-lehdet kynttilän alla. Mukavaa viikon jatkoa!

  1. Kiitos, Anu <3
   Luulenpa, että tykkäisit tuosta lehdestä. Ilmestyy 8 kertaa vuodessa.
   Mukavaa viikon jatkoa - lupasivat huomenna aurinkoakin 🙂

 2. Hei, kivoja ja helposti toteutettavia ideoita, tykkään! Mullakin on vuosien mittaan kirppareilta enimmäkseen hankittuja messinkisiä kynttilänjalkoja ja tykkään niistä ihan hirveästi. Välillä ripottelen niitä ympäri kämppää ja välillä kokoilen ne tarjottimelle ryppääksi. Kaikki toimii. Leppoisia marraskuun hämärätunnelmia sinulle!

  1. Kiitos, Maarit <3 Ihanaa, kun olet linjoilla.
   Messinki on mieleen täälläkin! Tällä hetkellä suurin osa kynttilänjaloistani on kyllä vielä ilman kynttilää, mutta pian päästään asiaan... Baby steps, baby steps.
   Tunnelmailtoja toivotellen, C

 3. Nyt alkoi ihan oikeasti jouluttamaan vielä enemmän 🙂
  Tykkään noista kaikista ideoista tosi paljon.

  1. Kiitos, mukavaa kun tykkäsit! Onhan lehdet täynnä mitä mielettömämpiä ideoita, mutta huomaan usein poimivani juuri ne valmiiksi jo meidän näköiset jutut 🙂 Simppelit.
   Kiva, kun vierailit ja jätit kommentin. Mukavaa, kun tulit mukaan åbloggaajiin!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.