Pikkujoulutunnelmaa/ Getting ready for pre-xmas party

Kun ne taljat, viltit ja tyynyt sekä lyhdyt, kynttilät ja valosarjat ovat jo paikoillaan, on aika tehdä vielä muutama pikku lisäys siellä ja täällä pikkujoulutunnelman lisäämiseksi.  Se tarkoittaa meillä tällaisten vähän höpsöjenkin yksityiskohtien ilmestymistä näkökenttään. 

Näitä söpöläisiä meillä on kolme erilaista siskosta. Niiden raajat vaan ovat niin hentoisia, että mies joutuu niitä jäsenkorjaamaan eli liimailemaan kasaan melkein joka säilytyskierroksen jälkeen. Meinasin jo luopua niistä, mutta perhe vaati, että niiden on päästävä leijailemaan meidän keittiön ja olohuoneen väliseen oviaukkoon niin kuin ennenkin. Niinpä – joulu on perinteitä.

Mutta siis: Ensimmäinen pikkujouluilta kotosalla lähestyy – lauantaina on luvassa leppoisaa yhteiskokkailua. Rekvisiitat kuntoon! 

On top of all the cushions, throws and blankets as well as candles, lanterns and other lights – I need to add some extra details to catch that party feeling. All sorts of things actually. Take a look.

 

Hörhöjen vastapainoksi vähän poroja ja sarvia.

 

 

Vielä pari vanhaa koristeellista tarjotinta, jolle voi asetella vaikkapa tiukuja, tähtiä, glögipulloja ja kynttilöitä. Sekä tinainen että kuparinen tarjotin ovat kirppislöytöjä. Molemmissa on mielestäni niin upea kuviointi tai taonta kai pitäisi sanoa. Tuo kuvassa näkyvä lakritsi-suklaaglögi on aikamoisen jännittävä uusi tuttavuus. Sopii hyvin vaikka jälkiruuaksi. Ja on muuten gluteenitonta.

 

Huonekuusen nostin jo paikoilleen eli temppelipöydälle. (Linkistä löytyy pöydän tarina.) Sen juurelle järjestelen sitten pikkuhiljaa joulupaketit – mutta ei  toki ihan vielä. Vaikka muutama paketti on kyllä jo hommattuna – ja kääräistynä tapettiin.


Ensimmäinen tänä vuonna ostamani amaryllis on puhjennut juuri sopivasti kukkaan. Se pääsee ruokapöydän komistukseksi.

Tilannetiedotus rekvisiitan suhteen oli tässä ja minä taidan ottaa nyt tästä pikkujoulupimusta mallia ja kipaista kauppaan hankkimaan ruokatarvikkeita.

On meidän vuoro suunnitella tällä kertaa alku- ja jälkiruoka. Vieraat tuovat pääruokatarvikkeet. Seuraavalla kerralla sitten taas päinvastoin. Tämäkin on muuten kiva perinne – tämä meidän kokkausilta  🙂 Se jatkuu läpi vuoden, nyt vaan osui mukavasti pikkujouluaikaan.

Joko teillä on pikkujouluiltu?/ Have you had any pre-xmas party yet?

Mukavaa joulun odotusta toivotellen,

Celia C

 

2 Comment

  1. Ihania nuo ovenvälihörhelöt;) Meillä on myös muutama koriste, joita joka vuosi paikkaillaan ja joka vuosi minä päätän, että nyt ne lähtevät jätteisiin – vaan meidän isäntä pelastaa ne aina;)
    Pikkujouluja oli tarkoitus tänään viettää Porissa Raskasta Joulua -konsertissa vaan se jäi nyt kokematta sairastelun takia. No – envi viikonloppuna hieman toisenlaisissa tunnelmissa uusi yritys;)

    1. Kuinka ollakaan se on usein niin, että pariskunnasta toinen jemmaisi kaiken…
      Kun näin Raskasta Joulua – mainoksen, tulit heti mieleeni 🙂 Kurjaa, että meni nyt konsertti ohi… Täältä lämpöiset tervehdyttävät toivotukset sulle <3 Parane pian, että ensi viikonloppuna onnistuu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.