Loviisa avasi joulun/ Christmas at Loviisan Aitta

Jouluihmisen täytyy aloittaa aina ajoissa. Pienin askelin, mutta suurella tunteella. Joka viikonloppu edes vähän jotain fiilistelyä tämän pimeyden keskellä.

Viime sunnuntaina oli vuorossa joulun avaus Loviisan Aitassa. Monet vuodet olen käynyt siellä joulua nuuskimassa.

Tässä muutama kuva maistiaiseksi.

I always get in the mood for Christmas early. Slowly, step by step but with my whole heart. Loviisan Aitta, a wonderful lifestyle shop near Turku, had its Christmas grand opening last Sunday. That´s where I usually go for a tour – to get overwhelmed by all the decorations they have put up. Our decorations at home won´t ever be so bling-bling but I really enjoy looking at theirs anyway. Here is a sneak peek  for you – enjoy.

Meillä on aina vähän ollut hankaluuksia oikean kuusen kanssa. Nuhattaa ja päätä särkee jo parin päivän sisällä, joten viime vuonna emme sitten enää edes hankkineet oikeaa kuusta.  Huonekuusi riitti. Itseasiassa jopa tykästyinkin siihen niin kovasti, että sellainen varmaan hankitaan tänäkin vuonna.

Lisäksi silmäni osuu aina tällaisiin kuusen korvikkeisiin. Niitäkin meille on jo kertynyt. Mutta ehkä muutama tällainen sopisi hyvin vielä joulupöytään…

Palloja. Upeita uusia värisävyjä.

Lintuja valkoisilla oksilla.

Loviisan Aitan yrittäjä, Helena Aho, kertoi olevansa innoissaan siitä, miten kauniita koristeet ovat tänä vuonna. Uutena ihastuksenaan hän nimeää nyt erityisesti erilaiset vihreän sävyt.

Helena Aho is the owner of the lifestyle shop.

 

Koristeet jäivät tällä kertaa kauppaan, mutta tätä Gustavin paitaa en voinut ohittaa. Se lähti mukaan.

This green blouse was calling my name so I bought it.

Ja aina on pakko mainita, kun löytää jotain herkkua, jossa on maininta: gluteeniton. Lakritsaanhan tavallisesti sotketaan sitä hemmetin vehnäjauhoa…

This chocolate candy with liquorice was gluten free!

Joulufiilis syntyy itselle siivoamisesta (myös kaapit), juhlaan kaikilla aisteilla valmistautumisesta ja esimerkiksi sänkyjen petaamisesta houkuttelevan juhlavasti. Jouluksi laitetaan ne parhaat lakanat, ehkä pari ylimääräistä koristetyynyä ja ainakin vierashuoneeseen talja ja nallet sängyn päälle. Tervetuloa kotiin, lapset <3

Love to prepare the home for Christmas. Love cleaning and organizing (even closets), love making the beds even more inviting than usual. Even put a teddy bear or two on the bed in the guest room. Welcome home, kids,  for Christmas <3

Tämäkin sänky petauksineen näyttää minusta joululta sisältämättä yhtään varsinaista viitettä joulusta. Näin voisin pedata meidän sänkymme. Sävyt ovat aivan samat kuin meillä. Joulu on myös löhöilyä.


Ja näitä tyynyjä oli sitten monenlaisia. Samettia, tekoturkista, pitsiä, puuvillaa ja paljettia.

Saatko muuten selvää, mitä kirjoitin tuohon paljettityynyyn sormella 😉 Tosi hauska idea tuo paljetin kaksivärisyys, mikä antoi mahdollisuuden  tehdä siihen kuvioita. Vähän houkuttaisi hakea tuo tyyny. Jos yksi kunnon bling-bling voisi olla meilläkin…


Voi ihanuutta. Minä olen jo niin fiiliksissä – aivan fileis, fileis, fileis…

Seuraavaksi postailenkin sitten jo omia joulusomistuksia.

Jouluvipinää teillekin toivotellen,

Celia C

Hope you are getting in the mood, too…

12 Comment

 1. Teija says: Vastaa

  Oih! Mentävä se on paikan päälle ihastelemaan♡♡♡ Lexingtonin joulutyyny taisi viedä sydämen…

  1. Sanos muuta – tuollainen rusty classic truck osui munkin sydämeen <3
   Ihanaa kun inspiroiduit ja kommentoit. Hyviä fiiliksiä lähettelen täältä <3

 2. Pikkutalon sanna says: Vastaa

  Mä niin hipsin hakemaan tuon Lexingtonin!

  1. Eiks ookin ihana. Sopii just teille! Mahtaakohan niitä riittää meille kaikille 😉
   Oli kiva nähdä maanantaina ja kiva, kun jätät täällä vierailusta mukavia jälkiä <3

 3. Minä alan laittaa kotia joulukuntoon vasta ihan viimemetreillä, mutta pidän sitä sitten vähintään loppiaiseen – useimmiten nuuttiin saakka;)
  Joulufiilistelyt tosin alkavat aiemmin – ja jos niitä haluaa välttää, ei parane ainakaan Loviisan Aittaan poiketa;)

  1. Meilläkin joulu pysyy muuten loppiaiseen paitsi kuusi on heitetty allergiasyistä jo tapanina pois viimeistään. Huonekuusi sai viime vuonna jäädä pitkään, kun ei aiheuttanut vaivoja. Sillä kai mennään nyt sitten tänäkin jouluna.
   Joulun odotus on vaan niin parasta. Ystävien piipahtaessa glögille/ kahville/ teelle, on mukava istuskella kynttilöiden ja valosarjojen keskellä vilttien alla, villasukat jalassa. Siinäpä muuten ne pääsomisteet! Seimi sitten 1. adventtina.
   Mutta kukin toimii juuri niin kuin hyvältä tuntuu 🙂
   Oli kiva nähdä maanantaina ja kiva, kun jätit kommentin vierailustasi. Mukavaa loppuviikkoa toivotellen, C

 4. teatea says: Vastaa

  tiesithän että glueenitonta lakritsaahan saa lähes joka kaupasta

  1. Kiitos muistutuksesta! Aina joskus jossakin olen nähnyt, mutta mun lähikaupoissa ei kyllä ole. Joskus löydän Brunbergin lakritsitoffeepaloja, jotka ovat gluteenittomia. Niistä tykkään hurjasti 🙂

 5. Kiva lukea näitä jouluun vaivihkaan vieviä juttuja; me ollaan Espanjassa eikä täällä (onneksi) ole vielä juuri mitään jouluista kaupoissakaan. Sanoin onneksi sen vuoksi, että täällä se on niin kimalteista hömppää. Tykkään juuri tuollaisesta luonnon mukanaan tuomasta joulutunnelmasta. Joulukuun alussa pääsen sitten itsekin laittamaan vähän tunnelmaa. No, laitoin jo muutamia käpyjä kulhoihin odottelemaan… Terkkuja ja auringon valoa!

  1. Kiitos Maarit aurinkoterveisistä <3 Täällä niitä kaivataan. Kellon siirtämisen myötä töiden jälkeen on nyt niiiiin pimeää, että on ollut "pakko" siirtyä valosarjojen ja kynttilöiden luomaan joulu-unelmointiin. Sellainen vähän on enemmän taitaa olla se omakin juttu. Taljat ja lyhdyt meillä on aivan jokavuodenaikaistakamaa, joten ei niin suuria muutoksia luvassa... Asenne ja tunnelma ratkaisee.
   Ihanaa loman jatkoa teille 🙂

 6. Titta says: Vastaa

  Voi, miten ihania joulujuttuja. Tulee aina se vaikeus valita, mikä lähtee mukaan ja mikä jää kauppaan. Joskus pitää oikein jättää käymättä jossain, kun homma ryöstäytyy käsistä…

  1. Sanoppa! Mulla oli lista päässä, mitä voisin poimia mukaani… mutta sitten se vihreä paita (ja tiedossa olevat bileet)… Päätös oli siinä.
   Kiitos Titta, kun jätät mukavia kommentteja käynneistäsi <3 Oli mukava nähdä maanantaina pitkästä aikaa!!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.