Bruukin Sunday Feast/ Bruukki, Turku

Heippa, mukavaa sunnuntaita kaikille!

Hyvä ruoka – parempi mieli  -slogan on tässä nyt päällimmäisenä mielessä. Käytiin miehen kanssa maistelemassa Bruukin Sunday Feast. Se on brunssi, joka tarjoillaan jaettavina annoksina pöytään.

On muuten erityisesti keliaakikolle erittäin siisti juttu!

En ole kauhean innokas syömään buffet-pöydästä, koska kaikki siellä ruokailevat eivät aina todellakaan ymmärrä, ettei ottimien paikkaa voi vaihdella, ettei jo käyttämälleen lautaselle voi kopauttaa tarjoilulusikkaa, ettei levitteitä levitetä suoraan leivälle jne, jne…

A new place in Turku to check. And you can have a very nice brunch – sunday feast – gluten-free! Just inform of your diet when you book the table.

I´m not very keen on buffet-eating because not everybody uses the tools at buffet tables very hygienic way – they mix tools and bowls, touch their plates with them etc without any understanding of allergies and such. But here they serve the brunch on tables – shared meals for two. We went with my husband to test this place for the first time today.

And we liked it. See what we ate. The whole thing was just so well planned and tasty.

Pöytää varatessani olin ilmoittanut erikoisruokavaliostani ja se muistettiin heti saavuttuamme ensi kontaktissa. Annokset tuotiin pöytään kahdelle jaettavaksi. Miehen toiveesta olin pyytänyt meille molemmille gluteenittomat, joten ne oli helppo jakaa. Me saimme vain istua rauhassa pöydässä, kun palvelu pelasi – ihanan luomu, ystävällinen sellainen.

Pöytään tuotiin juomaksi vettä poreilla ja ilman sekä todella eksoottista erilaisista luonnonyrteistä valmistettua juomaa. Sekä ruokahalua herättelemään juuressipsejä avocadokreemillä.

 

Tässä vaiheessa jo huomasi, ettei täällä mennä siitä, mistä aita on matalin. Seuraavaksi tuotiin leipää kolmella eri levitteellä. Ja voin sanoa, että jokainen levitepurkki suorastaan nuoltiin tyhjäksi. Erityisen vaikuttunut olin munakoisotahnasta (tuo tumma tuossa keskellä) – että voikin joku osata tehdä noin hyvää munakoisosta. Avocadolevite ja hummus olivat myös erinomaisia.

 

Sitten oli vuorossa punajuurta kahdella tapaa sekä paahdettua lohta kurkun ja fenkolin kanssa.

Tyytyväisyyden olotila senkun kohosi.

Lämpimänä ruokana tarjoiltiin quinoapyöryköitä valkosipulisoosilla (jos ei olisi ollut gluteeniton-vaatimusta: kananuggetteja), hernefalafeleja minttujugurtilla ja ranskalaisia sieniketsupilla. Voi, katsokaapa näitä!

 

Tällaisista söpöistä, pienistä mukeista sai lisäillä nuo kastikkeet ruokien päälle. Kaikki oli mietitty niin tarkkaan.

 

Ennen jälkiruokaa varmistettiin, että vatsat olivat tulleet täyteen. Ja olihan ne!

Kuitenkin vielä väliin tarjoiltiin pieni raikas välipala kuusenkerkillä. Emme koskaan enää katso kuusia samalla tavalla, nam 😉

Ja voi hyvää päivää, miltä voi snickerskakku vadelmilla maistua, kun se on oikein tehty ajatuksella. (Hetken pelkäsin, että se on sitä samaa, mitä normaalisti pakastealtaasta keliaakikolle ostetaan…Ei ollut!)

Täällä sitä nyt ollaan supertyytyväisenä tästä elämyksestä. Heti mietittiin, että pojan kolmekymppiset kyllä vietetään täällä. Täytyy vaan siirtää syntymäpäivää, koska paikka on kiinni juhannuksesta elokuun alkuun…

Suosittelen käymään tällä astetta fiinimmällä sunnuntaibrunssilla siis viimeistään 17.6. Siis jos tykkää hyvästä ruuasta, pöytiintarjoilusta ja ystävällisestä palvelusta ja on kyllästynyt normibrunssien jonoihin, ruuhkiin ja joskus suoranaiseen sekasortoon…

Bruukki löytyy Helsinginkadulta, jokirannan puolelta, Tuomaansillan vierestä (entinen Nick´s food designin tila, vanha polkupyörätehdas – mikä näkyi myös sisustuksessa edelleen.) Arkisin myös lounas – testailen sen sitten vielä kesäkuussa!

Nyt pihapuuhiin – aurinko tuli esiin.

Celia C

6 Comment

 1. Mun mielestä on ihanaa, kun jaat näitä hyviä ravintolakokemuksia, vaikkei täältä tule välttämättä itse mihinkään lähdettyäkään, Tulee silti hyvä mieli siitä, että hyvä palvelu ja hyvä ruoka saa sulta hyvää palautetta ja me muut siinä samalla hyviä vinkkejä. (Voit olla varma, että seuraavan kerran kun lähdetään ukkelin kanssa Turun seudulle ihan vaan viikonlopun viettoon, kaivan sun ravintolavinkit esiin :)).

  Kivaa Vappua <3

  1. Mielelläni lavertelen näistä paikoista, joissa keliaakikko on ihan toivottu asiakas eikä mikään riesa. Tämän päiväinen oli myös hieman erilainen kokonaisuus – kasvispainotteinen ja villiyrttinen. Yllättävän hyvää 🙂
   Mukavaa vappua – olisipa kunnon ulkoilukeli <3

 2. Tuija says: Reply

  Tämä täytyy laittaa korvan taa. Turussahan tämä on…? Aurinkoista vappua! Tuija

  1. Kiitos, Tuija 🙂 Aatto oli onneksi aurinkoinen, harmi tämän päivän piknik-suunnitelmille tämä sade…
   Kyllä vaan, Turussa on Bruukki. Suosittelen kävelyreittiä Tuomiokirkolta Piispankatu- vasemmalle Tehtaankatu- oikealle Jokikatu, Tuomaansillan alta ja pian oletkin jo Bruukin kohdalla. Suosikkireittejäni.
   Kevät edistyy kyllä aivan silmissä – eli ei tämä sade nyt niin huono juttu ole… Mukavaa kevättä <3

 3. Hei Celia! Sinäkin siis tunnet näin hyvin Bruukin. Mielenkiintoinen ja kiva paikka. Kyllä “pokupyörätehtaassa” viihtyy. Ja tekin viihdyitte siellä ja kekseliäät ruoka-annokset maistuivat. Ja herkullisilta.
  Aurinkoisia päiviä sinulle <3

  1. Tykkään hurjasti kävellä Tuomiokirkolta tuonne Bruukin maisemiin. Mukavaa, kun siihen tuli ravintola. Toivottavasti muutkin löytävät paikan!!
   Ihanaa kesää, Tuula <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.