8 sisustusideaa, joihin olen erityisen tyytyväinen

Kotosalla ollaan oltu vahvasti edelleen. Tosi tiukalla linjalla: ketään ei olla tavattu sisätiloissa. Kaupassa ja apteekissa on ollut pakko käydä, mutta muuten kaikki kodin ulkopuolinen on ollut vain ulkoilua.

Good to be home – or not? – kysymyksen on aika moni heittänyt mulle – sattuneesta syystä. Jotkut udelleet myös, meneekö blogin nimi vaihtoon liian kotoilun takia. Läheisiä ihmisiä kaipaan vietävästi – mikään etäyhteys ei sitä ikävää helpota, mutta ei kotirakkaus ole kyllä yhtään hiipunut.

Tässä lista meidän kahdeksasta sisustusideasta, joihin olen tosi tyytyväinen ja joista saan edelleen iloa aivan joka päivä. Ihan itsestään selviä päätöksiä ne eivät olleet – ehkä siksi ovatkin erityisen rakkaita. Lähes jokaisen idean kohdalta löydät myös linkin vanhaan postauksen, missä on kerrottu enemmän asiasta. Suosittelen kurkistamaan, jos et ole kulkenut mukanani pitkään.

1. VANHA TIILISEINÄ

Tiiliseinä oli pitkäaikainen haave. Ehkä siksi, että olin asunut punatiilitalossa lapsena. Juuri siinä talossa, josta näen aina unta, se oikea lapsuuden koti. Kun olin 15v, muutimme keltatiiliseen taloon, josta en näe koskaan unta. Ehkä en asunut siellä tarpeeksi pitkään. No, joka tapauksessa unelmani oli kuitenkin nimenomaan vanha tiili. Niitä sitten kyseltiin tutuilta ja tutun tutuilta, kun olimme varanneet rakennettavasta rivitaloyhtiöstä asunnon. Jonkin verran teimme nimittäin muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaan. Tämä yksi parhaista muutoksista! Asumme vanhalla puutaloalueella, jossa taloissa on tyypillisesti vastaavanlainen muuriseinä, joten se sopi arkkitehtuuriinkin vaikka meidän yhtiömme onkin vain uusvanha ulkoasultaan. Klik.

Erityinen seinäpinta voi olla myös paneelista, hirrestä, aaltopellistä…

The Wall as a focal point.

2. EI ETEISNAULAKKOA VAAN VIERASKELPOINEN VAATEHUONE

(ja tiiliseinä)

Tämä ratkaisu tuli yhdessä tiiliseinäpäätöksen kanssa. Tiiliseinän paikalla kun valmiissa ratkaisussa oli (ja esim. naapureilla on) perinteinen eteisnaulakko. Enpä ole kaivannut. Tuulikaapista mentävään vaatehuoneeseen saatiin kaikki ja vähän enemmänkin mahtumaan ja saamme sen vielä pidettyä aivan vieraskelpoisenakin. Tai siistinä ehkä siksi, että vieraat käyvät viemässä takkinsa sinne. Klik.

Kyseenalaista normiratkaisut…

Let yourself be different.

3. ROHKEA TAPETTIVALINTA

Tämä tapetti oli ollut toivelistalla jo pitkään. Kerään sisustuslehdistä sivuja, jotka tavalla tai toisella kiehtovat, joissa silmä lepää jne. – ja tämä tapetti oli eräässä niistä 90-luvun lehdestä bongattuna. Ei ollut kuitenkaan mikään helppo valinta vaikean kohdistettavuuden ja kuviointinsa puolesta (ja hinnan). Onneksi uskalsin valita – vaikka ammattitapetoijakin kakisteli sen nähdessään ja vielä työn tehtyään, että kyllä nyt silmissä vilistää. Mun mielestä se on kuitenkin erittäin rauhallinen ja inspiroiva – olen Välimeren maisemissa aina työhuoneessa. Tapetista lisää klik.

Uskalla valita se räyhäkkäämpi vaihtoehto…

Choose the wow effect instead of just okay.

4. AITOA TAIDETTA SEINILLE

Toivoisin, että jokainen etsisi joskus seinälleen oikean taideteoksen – uniikin sellaisen. Sellaisen, joka tuo hyvän mielen, virkistää tai rauhoittaa – miten vain haluat. Sellaisen, josta löydät aina uutta katsottavaa. Joka on kuin piste iin päälle huoneessa. Meillä on monta, koska miehen isä oli taidemaalari ja koska meidän nuorisonkin paapalta lahjaksi saamat taulut ovat vielä tilan puutteen vuoksi meillä. Joten hyvä tässä on puhua, mutta kannustan silti käymään esimerkiksi taidevuokraamoissa tai gallerioissa, etsimään kirppiksiltä tai huutokaupoista. Aarre on piilotettu sinne löydettäväksi.

Taulun elävä pinta on paljon enemmän kuin sileä julisteen pinta.

Value real Art – it is unique.

5. HUONEKALUT, JOILLA ON TARINA

Meillä on paljon huonekaluja ja muitakin esineitä, joilla on tarina. Koska silloin ne ovat merkityksellisiä. Ne ovat kulkeneet mukana vuosikymmeniä. Ne on hankittu tarpeeseen ja vain silloin, kun juuri sopiva on tullut vastaan. Oltu mieluummin ilman kuin ostettu vähän sinne päin. Tai ne muistuttavat meitä jostakin tärkeästä henkilöstä tai hetkestä, tai kantavat mukanaan meidän juuria ja geeniperimää. Siis tärkeitä. Siis merkityksellisiä. Sellaisia ne tarinat ovat. Kun aloitin bloggaamisen, tein postaussarjan, jossa esittelin joitakin meidän huonekaluja, joilla on tarina. Sarjan ykkösosan löydät täältä klik.

Tarinaan liittyy aina tunne. Ja tunne on aina enemmän kuin pelkkä esine…

With a story anything is more.

6. UUSI SÄVY VALKOISEN SIJAAN

Tätä päätöstä juhlin myös jokaikinen päivä. Keittiökaappimme olivat valkoiset pitkään tässäkin asunnossamme. Edellisessä asunnossamme vaihdatimme valkoiset pystylaudotettuihin salaatinvihreisiin, joita rakastimme yli kaiken. Tänne emme kuitenkaan tiiliseinän kaveriksi voineet harkita moista väripläjäystä. Silti valkoinen kyllästytti. Värisävy on harmaan ja beigen sekoitus, valon määrästä riippuen jompaa kumpaa enemmän. Värikartassa nimeltään Ajopuu. Sillä saatiin keittiö paljon kotoisammaksi. Keittiön värimuutoksesta lisää täällä klik.

Valkoinen on hyvä lähtökohta – oikea sävy löytyy myöhemmin…

Dare to take the next step – choose a color.

7. VANHAT PUUKALUSTEET KYLPYHUONEESSA

Ihan taloyhtiön suunnitelleen arkkitehdin kaakelisuunnitelmilla mentiin. Ei riittänyt silloin rahkeita perehtyä tarkemmin eri mahdollisuuksiin. Sen verran puututtiin ettei haluttu sinistä boordia kiertämään seiniä. Eli kylppärit ovat sinänsä mallia perus. Paitsi ei myöskään haluttu peilikaappia, siihen kuuluvaa valaisinta eikä allaskaappia… Pallovalaisin ja allas ilman jalkaa molempiin kylppäreihin. Ja vanhoja puukalusteita lämpöä tuomaan. Talonpoikaistuoli ja vanha kiinalainen penkki pehmentämään alavessan kovaa linjaa. Onhan siellä kyllä taulukin 😉 Vessapostaus klik. Saunan yhteydessä olevassa kylppärissä on myös pari talonpoikaistuolia.

Irtokalusteet sopivat kaakeleidenkin keskelle…

Contrast for tiles is old worn wood.

8. VESSANPYTYN KANSIEN VAIHTO

Otetaan tähän kahdeksanneksi nyt vähän pilke silmäkulmassa vessanpytyn kannet. Meidän pytyistä ovat ohuet kannet lähteneet vaihtoon heti. Tilalle on tullut tässä asunnossa nämä jykevämmät yksilöt: tumma klassikko ja murretuin sävyin kuvitettu yksilö. Edellisen asuntomme myimme ehkä juuri erikoisella pytyn kannella – ostajan kaupan ehtona oli nimittäin, että jätämme pytyn kannen hänelle 🙂

Arvokkuutta, räyhäkkyyttä tai hauskuutta istuimelle, jossa kuninkaatkin istuvat yksin…

Something special to sit on.

Ja jos saa vielä mainita sen 8+1 idean, niin se olisi:

SIISTIT KAAPIT

Niistäkin olen iloinen joka päivä. Kaikki löytyy kertasilmäyksellä…

Mistä omasta sisustusratkaisustasi sinä olet tyytyväisin? Mikä ilostuttaa joka päivä?/ What is your favorite deco idea?

Celia C – still good to be home

6 Comment

 1. Hienoja ja persoonallisia sisustusratkaisuja 🙂 Itse olen tyytyväinen kotimme persoonallisiin tauluihin.

  1. Kiitos Emilia 🙂 Parasta on se, kun on edelleen tyytyväinen niihin!
   Persoonallisuudessa on sitä omaa, itselle sopivaa – silloin se kestää aikaakin. Kestäviä ratkaisuja siis.

 2. Tiedätkin jo, mikä mun suosikki on näistä kaikista.
  Kyllä. Just se työhuoneen tapetti :). ¨

  Ja sisustuksen ulkopuolelta, mutta silti siihen sopivana tuo sinun asu, jota olen ihaillut jo jossain aiemmassa postauksessa ja jonka voisin hyvin omia myös itselleni kenkiä myöten (sievät, mutta ei liian korkeat).

  Itse katselin eilen yhtä meidän keittiön seinää (ainut vähänkään ehjä seinä koko huoneessa) sillä silmällä, että tykkäisin tehdä siihen jonkun rimoituksen tai vaikka paneloida sen pystysuuntaisella sormipaneelilla. Ja muutenkin koko köökki pitäisi jotenkin uudistaa, mutta sen maalaaminen on niin rasittava projekti, kun joka seinällä on jotain (aukkoja, kaappeja, patteri ja putkia…), enkä haluaisi ryhtyä mihinkään isoon hommaan, vaan saisi mielellään tulla vähällä vaivalla (ja kustannuksilla) huomattavan suuri muutos. Eli aloittamista vaille valmis siis 😀

  Ihanaa kevättä edelleen tätäkin kautta <3

  1. Juu arvasin! Ei ole moni ylistänyt tuota tapettia niin kuin sinä olet 🙂 Kiitos siitä!
   Hieno idea tuo sormipaneeli. Meillä on saunassa – se oli yksi meidän muutoksista, joka tehtiin rakennusvaiheen suunnitelmiin. Ja ihan mieluusti laittaisin sitä esim. yhteen telkkuhuoneen seinään. Akustisestikin olisi hyvä ratkaisu.
   Totta – maalaaminen ei ole niin helppo kuin annetaan ymmärtää juuri noiden teippaustarpeiden takia – joka paikka täynnä kaikenmoista hankalaa…
   Kevään riemuja ja kauneutta tuomaan hyvää mieltä toivottelen minä täältä <3

 3. Ihania, persoonallisia sisustusratkaisuja teillä on. Ahh, tiiliseinä on upea, sellaisesta minäkin olen vuosia uneksinut. Sellainen ei vaan sopinut minnekään meille. Makkarin tapetti on myös loistava ratkaisu. Tykkään kun makkarissa on yksi vähän rämäkämpi seinä. Meillä se odottaa vielä toteutumista. Muutamaa vaihtoehtoa ollaan mietitty. Tällä hetkellä olen erityisen tyytyväinen tilaratkaisuihin, kaikki tarvittava saatiin kompaktisti mahtumaan. Valo ja näkymä ikkunasta on myös parasta. Huonekaluista ehkä rakkain on kirjoituspöytä, jossa vietän tällä hetkellä työpäiväni. Ihania kesäpäiviä sinulle.

  1. Teillä on kyllä niin upeat näkymät siellä ettei oo tosikaan <3
   Värit, tapetit ja muut tulevat usein sitten ajan kanssa, kun näkee, miten se valo talossa kulkee ja toimii.
   Kyllä nyt on niin kaunista - itseasiassa mun lempihetki, kun omenapuu on kauneimmillaan. Oon valehtelematta tuijottanut tänään kolme tuntia puuta melkein silmiä räpäyttämättä!
   Kiitos kivasta kommentistasi, Mari, ja mukavia hetkiä sinne kauniiseen kotitoimistoosi <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.