Ystävien kotien helmet osa 1/ Visiting friends

Meidän nurkat te taidattekin tietää ja tuntea jo aika hyvin, joten eikös kuulosta hyvältä idealta vaihteeksi piipahtaa ystävien luona ja poimia sieltä muutama herkkupala, joista tykkään kovasti.

For change I wanted to post some gemstones from our friends´home. Isn´t this scenery something! Outside or inside – you barely see the borderline between.

Näkymä olohuoneesta takaterassille ja metsään.

Sateisenakin päivänä tämä näkymä lumoaa mut täysin. Koti on upea, mutta tämä näkymä on varsinainen helmi. Ikkunapintaa on paljon, mäntymetsä kesät talvet yhtä komea ja tuo second handinä löytynyt pöytäryhmä aivan nappi tuohon terassille.

Täällä luonto todellakin tulee sisälle – suorastaan syliin. Näkymässä ulkotila ja sisätila ovat kuin yhtä – rajaa on vaikea edes nähdä.

Isännän itsensä nikkaroimat jykevät tammipenkit kiertävät ikkunoiden edessä estämättä näköalaa. Myös terassin puolella on samoja penkkejä. Penkeissä on päätyinä ja kantavana rakenteena mustat teräksiset i-palkit (ylhäältä päin otettu kuva alla). Puu ja metalli yhdessä – mun lemppari!

Benches by the window are their own design.

Juuri tuo puun runsas käyttö luo lämpimän tunnelman isoon tilaan, jossa on harmaa pinnoitettu betonilattia ja todella isot ikkunat. Seinien tammipaneeli on myös akustisesti erittäin toimiva valinta. Täällä kuunnellaan musiikkia paljon.

Oak panels bring warmth to this space.

Ruokapöytä, myös second hand löytö, toistaa hallitsevien materiaalien – lasin ja puun – teemaa ja on isoudestaan huolimatta kepeä. Ja emäntä ahkera, kun pitää sen aina niin moitteettoman näköisenä.
Takka ja polttopuut muodostavat kompaktin kokonaisuuden.
Seinillä on muutama isännän ottama luontovalokuva alumiinille painettuna. Kohdevalot saavat ne kivasti hohtamaan.

Myös keittiökalusteet puhuvat samaa kieltä: paksua puuta, simppeliä selkeää linjaa, skarppia mustaa sopivasti kontrastina. Kokonaisuus on hyvin huonekalumainen ja sulautuu kauniisti samaan tilaan. Monesti testattuna täällä on mukava kokkailla porukalla. Montakin kokkia mahtuu hyörimään saarekkeen ympärillä – tai jos laiskottaa voi huudella ohjeita ruokapöydän äärestä tai vaikka sohvalta saakka 😉

Samaa tilaa kaikki tyynni. Iso yhtenäinen tila – upea kokonaisuus.

Kitchen area is connected to the living room and suits really well with everything else. Lot´s of oak, simple lines, black details for contrast.

Makuuhuoneen ikkunanurkkaus.

Todella kaunis yksityiskohta minun makuuni on myös makuuhuoneen ikkunanurkkaus leveine ikkunalautoineen. Voi, miksi ei tuollaisia ikkunalautoja suunnitella yleisesti asuntoihin! Sellaisiahan me ihaillaan vanhoissa jugendtaloissakin. Peukut myös sille, että ne on maltettu pitää tyhjillään. Rauhoittava näky! Tuolla voisi istuskella kahvikupposen kera…

Wide oak shelves by the bedroom window are my favorites.

Makuuhuoneen yhteydessä on pukeutumishuone pienellä kylppärillä.

Emännän suosikki ja joka päivä hänelle iloa tuottava tila on pukeutumishuone. Varsinainen helmi siellä on etenkin kauniisti muotoiltu laatikosto, johon uppoaa paljon hepeniä ja pikkutavaraa. Avohyllyjä ja tankoja on kokonaisuudessa seinällinen ja huoneen perällä on myös pieni kylpyhuonetila wc:llä. Aamu- ja iltatoimet epäilemättä sujuvat täällä mallikkaasti.

Dressing room behind the bedroom is lady´s favorite and everyday joy. Especially the beautifully made drawers where she can hide all sorts of stuff.

Eteisen kompakti naulakko on myös itse suunniteltu ja tehty. Silloin siihen saa juurikin ne funktiot, mitkä halutaan ja siinä mittakaavassa, kun tarvitaan. DIY parhaimmillaan.

At hall by the door there is yet another diy project. Perfect in the place – you get what you want when you do it yourself.

Voi olla, että tämä koti saa vielä joskus jatko-osankin…

Kiitos P ja E, kun sain tehdä postauksen teidän upeasta kodistanne <3

Celia C

PS. Lisää kyläilyjä luvassa, jos niin toivotaan 😉

8 Comment

 1. PP says: Vastaa

  Olipas hauskaa nähdä omaa kotia jonkun muun kuvissa ja vielä julkaistuina jossakin ja mukavasti kommentoituina. Kiitos tästä🤗

  1. Kiitos sulle – tämä oli oikein jännittävä ja kiva proggis. Teillä on paljon kaunista!

 2. Kaunis, tyylikäs ja ajaton koti! Kodin omistajat osaavat tehdä käsillään ja heillä on hyvä maku. Sama tyyli kulkee läpi talon. Tämä on koti, jossa viihtyy. Ja upealla paikalla.

  1. Kyllä kelpaa esitellä tätä kotia!
   Kiva, kun jätit käynnistäsi kommentin Tuula 🙂 Aurinkoa syksyysi!

 3. Maarit / Sopusointuja says: Vastaa

  On kyllä superkaunista, tyylikästä ja hillittyä charmia (mähän kuulostan ihan Uotiselta ;o). Mutta on niin upea koti!
  Etkä kyllä usko, kun kerron että olen suunnitellut ihan samanlaista pientä sarjaa kauniista kodeista… katsotaan mitä saan aikaiseksi tai ketkä suostuvat…
  Mukavaa syksyistä viikkoa! <3

  1. Kiitos charmikkaasta kommentistasi, Maarit 🙂
   Tämä sarja on mullakin ollut työn alla vaikka kuinka kauan – lupasin jo maaliskuun postauksessa jutun tästäkin kodista… Mutta jatkoakin on siis luvassa edelleen.
   Onhan se nyt mukava vaihteeksi kertoa muidenkin kodeista, joten jään odottelemaan innolla myös sinun sarjaasi 🙂
   Reipasta ja mukavaa syksyä toivotellen <3 C.

 4. Todella kaunis ja hyvällä maulla sisustettu koti. Ikkunanäkymä on henkeä salpaavan kaunis ja olet onnistunut hienosti nappaamaan kuviin kotoisan tunnelman.

  Onpa kiva idea tällainen muiden koteihin tutustuminen. Olen todennut, että oman kodin näkee aina samoin silmin, mutta ulkopuolinen näkee tilan toisin. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa sarjalle.
  Syysterveisin!

  1. Hei, kiva, kun jätit kommentin käynnistäsi. Tämä oli tosiaan vain pieni pala kyseisestä kodista – ne itselle ihanimmat emännän suosikilla varustettuna. Palaan varmasti vielä tuonne, mutta muitakin on tekeillä. Joten palailehan kurkkimaan tänne 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.