Kirppislöytöjä työhuoneeseen/ Back to the study

Yksi meille molemmille mieleinen harrastus on kierrellä kirppiksiä ja ekotoreja suuria löytöjä etsiskellen. Kesällä siihen oli tietty enemmän aikaakin. Kaikenlaista pientä kivaa ja jännittävää löytyisi epäilemättä aivan joka kertakin, mutta realiteetit ovat muodostuneet aika selkeäksi: meillä on jo kaikenlaista kivaa aivan riittävästi – ostoskynnys saa ylittyä vain todellisten löytöjen kohdalla – mielellään molempien mielestä sellaisten.

Työhuoneen muutosta (= tyttären huoneen ottaminen uusiokäyttöön) suunnitellessani muutama vuosi sitten, päädyin listaamaan toivotun tilan funktiot seuraavanlaisiksi 1. työskentely koneella, 2. lehtien/ kirjojen lukemisen/ rentoutumisen, 3. pukeutumisen (juhlavaatesäilytys).

Huoneeseen muutoksen yhteydessä uusittu tapetti on ollut ehdottomasti se, mikä on luonut tähän huoneeseen siellä vallitsevan tunnelman. Unelmani, tuo Fornasettin 50-lukulainen tapetti, on hurmannut meidät tyystin. Siellä istuessani koen olevani kuin terassilla jossakin Välimeren alueen kylässä. Näköalat ovat hyvät 😉 Niin ja yllättäen huoneeseen on ilmestynyt yhtä ja toista kultaista ja 50-lukulaista sen jälkeen.

Flea markets are something we both like to explore. I guess we would find something nice every time we visit but we at least try to keep the rule: we only buy something absolutely amazing… These two great bargains ended up to our study because of the right style they had. Perfect match with the wallpaper etc.

LÖYTÖ NUMERO 1:

Löysimme Ekotorilta tyyliin sopivia tuoleja. Tai minä löysin, mutta ylipuhuin miehen samaan hurmokseen varsin helpolla – varsinkin, kun hän samalla reissulla heti kättelyssä oli löytänyt ihanan vanhan Tunturi-polkupyörän alkuperäisvarustein ja minä peukutin sitä oitis.

Mutta TAAS tuoleja! Tiedän heikkouteni. Meillä on niitä liikaa, mutta onneksi olen muutaman saanut taas eteenpäin kiertoonkin…

Mutta siis: puu ja metalli yhdessä on nam.

Bargain number one: Four chairs – still just eye candy not in use, but will be some day. Just right by shape and material.

Seiskatuolit ovat aina olleet meille kummallekin mieleiset. Nämä, jotka löysimme, eivät ole kyllä aitoja Jacobsenin seiskoja, mutta kauniisti kuluneita ja muodoltaan samankaltaisia silmiähiveleviä siitä huolimatta. Pinottavuus on plussaa, koska vielä ne eivät ole päässeet oikeaan käyttöön. Mutta haluan ne ehdottomasti hyödyntää tavalla tai toisella. Ehkä sellaisen pienen, saman aikakauden pöydän kanssa. Se siis täytyy vielä löytää 😉

JA parista huoneen ”väärän tyylisestä” huonekalusta todellakin luopua ennen sitä…

Tietty voisin ripotella tuolit ympäri huushollia – hyvin ne passaisivat muuallekin…? Mutta kumma kyllä tykkään niistä pinossakin – ei haittaa. Kyllä ne vielä paikkansa löytää.

Kullan lisäksi musta metalli on löytänyt täältä ennenkin paikkansa.

LÖYTÖ NUMERO 2:

Hassisen kirppikseltä löysin sitten pukeutumis-teemaan sopivan naulakon. Tykkään hurjasti tuosta kepeästä jalasta sekä naulakon mustista pallopäistä – muistuttaa Vitran Hang it all – naulakkoa, josta uneksin huoneen suunnitteluvaiheessa, mutta sitten en halunnutkaan kiinnittää sellaista tuohon seinään. Tuo alaosan sateenvarjo-telinekin on kiva yksityiskohta. Ihan kunnolla tehty ja tukevan oloinen narikka ja silti kepeä.

Bargain number two: a coat rack to carry my clothes when needed and also easy on the eye as it should be.

Naulakon alta olin juuri ehtinyt myymään pois Kartellin Victoria Ghostin, johon olin aina kasannut iltaisin riisumani vaatteet. Nyt saan ripustaa ne naulaan. Niin seuraavan päivän työvaatteet kuin sitten aina tarvittaessa ne juhlatamineetkin. Tuo Marimekko on päässyt muuten kivasti juhlimaan tänä kesänä!

Pientä muutosta siis ilmassa, mutta säännöt ovat edelleen samat työhuoneessa 😉

Täällä tehdään kotitöitä, postaillaan ja nyt taas opiskellaankin. Inspiraatio löytyy täältä 🙂

Hyvällä mielellä! / Good mood – study all right!

Celia C

2 Comment

  1. Teija says: Vastaa

    Ihania löytöjä olet tehnyt! Kiitos kirppisvinkeistä, Ekotori ja Hassisen kirppis kuulostavat paikoilta, joihin kannattaa tutustua.

    1. Kirppishaukkamaisesti täytyy toisaalta olla avoin aarteille, toisaalta pitää realiteetit mielessä 🙂
      Kiva kun jätit kivan kommentin käynnistäsi, Teija! Iloa syyskesään sinulle <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.