Vinkki syksyyn 1/5: Hotelliyö kotikaupungissa/ Do this 1/5: Stay at a hotel in your home town

Työt ovat varastaneet aivoni ja aikani.

Loman jälkeinen alkuinnostus ja monet uudet asiat ovat tempaisseet niin mukaansa, etten ole ehtinyt ajattelemaan juuri mitään muuta kuin töitä. Olen kyllä tiedostanut, että nyt olen menossa vähän (paljon) ylikierroksilla. Sillä flunssahan siitä nyt vähintään seuraa – varsinkin, kun kaikki ympärilläkin niistävät, pärskivät ja yskivät. Ja niinhän siitä seurasikin. Sitten tunnollisena tietty olen jatkanut puolikuntoisena töissä (korvaamaton kun olen…), jossa vaaditaan koko ajan vähintään se 100% – niin että juu ei pitkän päälle kiva juttu ei…

Kaikkea kun ei vaan voi saada valmiiksi tässä ja nyt. Niinpä pakko vähän pysähtyä ja puhaltaa. Matka (mikä yleensä on meidän ykkösvinkki kaikkeen) olisi kieltämättä ollut tähän väliin oikein vapauttava ja virkistävä, mutta nyt juuri ei pysty, ei ehdi, eikä voi irrottautua. Eli mitäs nyt sitten tehdään? Mistä ensiapu?

No, ainahan sitä ehtii yöksi vaikka lähihotelliin??!!

Älkääs kuulkaa naurako. Sillä niinhän me tehtiin.

Säästettiin aikaa ja rahaa ja saatiin silti loma. Eikun hyppäys Fölin kyytiin matkalaukun kanssa perjantaina heti töitten jälkeen. Hah, kuinka ollakaan: lomafiilis alkoi kehittyä jo silloin. Ei passia, ei viisumia, ei valuutan vaihtoa, ei jonotusta eikä tuntitolkulla matkustamista. Noin kahdenkymmenen minuutin päästä olimme respassa kirjoittautumassa sisälle ja fiilis vaan parani. Voisipa joka paikkaan matkustaa näin nopeasti ja vaivattomasti.

Huonekin oli varsinainen a room with a view. Marina Palacen huone Aurajoki-näkymällä.

I realized that I had suddenly lost myself – my brain was at work all the time and I had a timetable filled with duties. This of course led to catching a flu which made working even heavier…  How to stop this madness? How to have even a little break when there is no time for a longer vacation… Do this: go and stay at a hotel nearby – there is always time for that. It is quite an easy way to get first aid. Save time and money. Enjoy the easiness: no tickets-passports-currency change-waiting in line-travelling for hours. It took us 20 minutes to get there and right away it was easier to breathe.

Marina Palace hotel by river Aura in Turku – a room with a view. Let´s act as we are tourists at our home town.

dsc02671

dsc02673

dsc02675

Ei kotitöitä, ei töitä, ei velvoitteita mihinkään suuntaan – vain me.

Turistina kaupunki näyttää ja tuntuu aivan erilaiselta. Olemme harrastaneet tätä turistileikkiä kotikaupungissa ennenkin ihan päiväseltään. Tällä samaisella asenteella, vähän eri suunnassa liikkuen ja eri suunnasta katsellen, löytyy yllättäen uusia paikkoja.

Ja valmiita, kivoja ruokapöytiä.

dsc02679

dsc02680

Hassua, miten kivaa ja rentouttavaa meillä oli. Ihana pieni lomanen – suosittelen.

Tunsin, että aivoni ja aikani olivat taas omassa käytössäni. Miettimässä, mikä meille on hyväksi.

Näin peli tuli vihellettyä poikki ja olen ollut tällä viikolla huomattavasti viisaampi. Nyt sitä osaa taas jotenkin paremmin tiedostaa, että tässä juostaan maratonia eikä pika-aitoja tuon työn ja arjen kanssa. Mielessäni olen jo kehitellyt vaikka mitä kivaa syksyn hämäriin iltoihin ja touhun täyteiseen arkeen. Lisää vinkkejä luvassa.

It is actually unbelievable how much fun we had during that short period of time. I also got my brain back so I can make more sensible timetables now on. That´s better for me – and for us. If you need a break – do this – it is worth it.

More tips coming up – I´m loaded with ideas now 🙂

dsc02661

Tsemppiä teille kaikille syksyyn – ja voi, miten kaunis syksy meillä on tähän asti ollutkaan.

Celia C

4 Comment

 1. Teija says: Vastaa

  Ihanalta ja inspiroivalta kuulostaa tämä kotikaupungissa yöpyminen, voisikin miehelle ehdottaa vaikja talven aikana. Tai peräti yllättää… 🙂

  Tsemppiä sinnekin syksyyn <3 Kyllä tästä selvitään! Ja ihan pian voi jo alkaa fiilistellä joulua…

  1. Kiitos Teija! Kyllä suosittelen tällaista ehkä hölmöltäkin kuulostavaa ideaa. Joskus sitä lähtee turhaan merta edemmäs kalaan ja rasiintuu lisää jo matkastakin. Tarttee lomaa, jotta toipuu lomasta 😉
   Niinpä – joulu – ah <3

 2. Hotelliyö tekisi terää 🙂

  1. Joskus kaikki on vaan niin pienestä kii – vähän muutat suuntaa ja näkökulmaa – katkaiset rutiinin, niin ajatus vapautuu ja löytää uuden polun.
   Kiva, kun vierailit ja jätit kommenttia 🙂 Siitä vaan hotelliyötä varaamaan…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.