Vihreää kiitos / Some green please

Alku viikosta oli täydellinen talven sininen hetki ainakin täällä Turussa  –  maisema lumesta valkoisena ja vieläpä se ”ainoa oikea” talvinen mittarilukema: miinus kaksi astetta. Oli aivan ihanaa käydä kävelyllä, kun pakkanen ei purrut poskia ja maisemat olivat kuin postikortista.

  No sittenhän se vaihtui melkein parissa tunnissa plussa-asteisiin ja vesisateeseen ja loskaan. Mutta vähintään yhtä innoissani olin kävelystä vesisateessa tänään. Lämmintä! Keväistä solinaa! Näin ollen mun on tunnustauduttava siihen vähemmistöön, joka on mieluummin vesisateessa  kun kovassa (lue: yli 2 asteen) pakkasessa talvella. Ehkä se on mun vanha kuiva iho kun saa mut tykkäämään enemmän kosteista keleistä kuin pakkasen tuomasta kuivuudesta 😉

Armoton kevään nälkä iskee:

Nyt siis edes vähän jotain VIHREÄÄ  tuomaan ajatuksia keväästä.

Something GREEN to remind you of spring –  yet to come. Believe it.

Meidän normaaliin värikarttaan ei vihreä juuri kuulu, kun en edes harrasta viherkasveja. Silti huomaan kaipaavani aina ripausta vihreää joulun jälkeen. Ehkä kuusen katoaminen jättää sellaisen tyhjiön, mikä on paikattava esimerkiksi näin.

Iittalan lasit
Iittalan Kartio-laseja meillä on kirkkaita aina käytössä, mutta muita värejä pyöritellään vähän vuodenaikojen mukaan. Nyt tarvitaan niitä vihreitä. Jouluna oli punaisten aika. Pääsiäisenä on keltaisten vuoro. Lexingtonin farkkuliina tuo rentoa meininkiä keittiöön ja on hyvä pari vihreän kanssa.

VINKKI: Hanki samanlaisia laseja eri väreissä. Perheen kesken voi vaihdella käytössä eri sesonkeina eri värisiä laseja ja saada mukavasti vaihtelua kattauksiin ja luoda eri tunnelmia. Jos sitten taas esim. juhlissa on paljon porukkaa, voi ottaa eri värejä yhtäaikaa käyttöön – värikoodata laseja esim. pariskunnittain. Tai myös perheen kesken sopia jokaiselle oma väri – jolloin ei aina tule ottaneeksi uutta vesilasia, kun ei muista mikä käytetyistä laseista pöydässä olikaan se oma 😉 Tunnetteko ongelman??

DSC01246

VINKKI: Värejä voi hankkia kaupasta myös ruuan muodossa! Hedelmät varsinkin ovat siinä hyviä – nämä koristukset kun voi sitten syödä pois! Monien tuotteiden pakkaukset ovat myös varsin tyylikkäitä/ värikkäitä/ hauskoja – siksipä niitäkin kannattaa jättää joskus esille eikä piilottaa kaappeihin.

Tuikkuja
Olkkarin pöydälle Iittalan tuikkukippoja – sinisiä ja vihreitä myös.

VINKKI: Uskoisimpa, että tällainen Kivi -tuikku on jokaiselle sisustajalle sopiva lahja. Mieti ystäväsi värimaailmaa ja toista sitä – tai vie joku uusi yllätysväri. Parhaimmillaan tuikkukipot ovat usein sekalaisina isoina näyttävinä kokoelmina.

Vihreät tyynyt
Uutta olkkariin: vihreät samettipäälliset nojatuolin tyynyihin. Nämä löytyivät H&M Homesta. Sopivat yllättävän hyvin tummanruskean ja harmaan kanssa. Sohvan keskiruskean kanssa näyttivät liian retrolta…

 

 

wc
WC sai vähän tekovihreää Sian ruukuista sekä oikean öljyvärimaalauksen! Mikä ettei!

 

Mäntymetsätaulu
Taulussa samat sävyt kuin rekvisiitassa muutenkin – ja miten hurja katseen vangitsija se onkaan wc:n päätyseinässä. Muutenkin olen sitä mieltä, että aitoa taidetta kannattaa metsästää seinille. Se on aina uniikimpaa! Ole erilainen!

VINKKI: Aitoja tauluja kannattaa metsästää kirpputoreilta, vanhojen tavaroiden liikkeistä, huutokaupoista, taidelainaamoista tai suoraan taiteilijoilta. Valitse tauluja mistä pidät, mitkä sopivat värimaailmaasi tai mistä puolestaan voit löytää uuden värimaailman muutosta kaipaavaan sisustukseen.

Meillä on lasitettu parveke, johon näkee kahdesta eri huoneesta. Olen kerännyt sinne erilaisia – mielestäni sellaisia onnistuneita -tekokasveja (?! nyt taitaan viherpeukalot nähdä punaista?!) tuomaan vehreyttä ympäri vuoden. Näistä ikkunoista näkyy siis sillä tavalla vihreää aina. Postaan parvekkeesta joku toinen kerta. Nyt siellä on niin kylmä ettei yhtään houkuta mennä edes käymään. Kevät kuitenkin alkaa siellä vähän aikaisemmin kuin pihalla muuten. Parin kuukauden päästä siellä ainakin jo vilvoitellaan saunan jälkeen, jos ei muuta. Ja sitten pian kahvitellaankin aurinkoisena hetkenä.

Voi voi, vähän tekisi mieli kattella matkoja lämpimään…

Lämpöisiä ajatuksia teille

–  with warm thoughts,

                                      Celia C

 

 

 

5 Comment

 1. Onpa kauniit nuo HM -tyynyt! Kunhan tästä tokenen niin lähden katselemaan tarjontaa. Tuija

 2. Linda says: Vastaa

  No nyt alkaa kevään kunniaksi tehdä itsekin mieli vihreää! Pitäisikö sitä revitellä ja ripustaa vaihteeksi vängän vihreät Helsinki-verhot kämppään? 🙂

  1. Pitäisi ehdottomasti! Ja sitten vielä ostaa kevätkukka tai yrtti ikkunalle – johan tuntuu heti keväältä 🙂

   1. Linda says: Vastaa

    Vähän houkuttaisi jokin mukava yrtti, mutta saa nähdä kuinka kauan pysyvät vihreinä tällaisella ”viherpeukalolla” 🙂

    1. Hyvä idea on ostaa sellainen, mitä voi samalla popsia pois 🙂 Esim. timjami on tuoreena ihanaa ruuissa tai tomaatin päällä leivällä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.