Varaslähtö kesään/ Cause we just could not wait

Joskus sitä vain tietää, ettei jaksakaan odottaa.

Useinhan se odottaminen on tuskastuttavaa.

Tänä keväänä se on ollut erityisen hankalaa.

Ehkä siksi, että  oikeastaan mitään talvea ei sitten ollutkaan. Niin sitä sitten alkoi jo joululta odottamaan kevättä – ja kesää. Ja millaista tuskaa (no ei ehkä tuskaa, mutta tuskaantumista) tämä keikkuva kevät onkaan tarjonnut… Pitää olla Pekka Pouta nimeltään, jotta osaa ottaa sen huumorilla 😉

Me malttamattomimmat kävimme maistamassa etukäteen kesän herkkuja Rivieralla. Pääkohteena ehdottomasti se turkoosinsininen meri <3

Tässä muutama vinkki siihen, miten me ollaan löydetty se suurin ilo Rivieran reissuilta.

Vinkki no.1: Parhaat kuukaudet matkustaa Rivieralle ovat toukokuu ja syyskuu. Toukokuussa on jo kesäistä, turisteja on selkeästi vähemmän ja itselle se on tosiaankin silloin suloinen, pieni maistiainen kesästä. Nyt jaksaa taas odottaa kesää ja lomaa. Syyskuuhun buukattu loma taas on mukava kesän ja loman jatke. Loman loppu ei olekaan maailman loppu, kun pian on odotettavissa vielä suloinen jälkiruoka. Silloin on myös pahin kuumuus jo poissa, samoin turistiruuhkat. Lisäbonuksena syksyllä on lämmin uimavesi. Syksy jatkuu kotonakin kepeämmin askelin sen jälkeen. Joulu on tuossa tuokiossa.

Vinkki no.2: Ole lomalla aamulla aikaisin liikkeellä. Rannat ovat silloin ihanan autioita. Kuin vain teitä varten, niin kuin niissä matkaesitteissä konsanaan. Päivällä et enää samaa fiilistä löydä. Väkeä on kuin pipoa ja unelmarannoista ei tietoakaan.

Olimme siis Nizzassa. Meri aivan  koko ajan silmiemme edessä. Tässä kuvassa lähdimme ottamaan lähikontaktia rannasta. Raput vain alas rantabulevardilta ja siinä se.

Cause we just could not wait the weather to turn more warm and sunny we flew to Nice. We have found the Riviera the perfect place for us. Close enough, 3 hours flight is not bad but it changes everything. The weather is perfect and the atmosphere more than perfect. May and September are the best to travel there. Not too crowded or hot. If you get up early you will even find the beach as it is seen on a brochure.

Vinkki no.3: Ilmaisia tuliaisia rannalta.

Kiviä, kiviä, kiviä. Näitä on aina pakko poimia muistoksikin. Kahdeksan joka reissulta (mulla täytyy olla rajoitus – muuten lähtee lapasesta). Kotona päivänmäärä kylkeen ja lasipurkkiin. Näkyvillä aina.

I love pebbles. Each time I bring home eight pieces. I put the in the glass jar to later watch and cherish the memories of the places we have been to. I even write the date and place in one of the eight.

Kivirannan maagisia iloja on myös se ääni, mikä syntyy kun kivet pyörivät toisiaan vasten aaltojen syleilyssä. Rentouttavaa.

Stony beaches make the special sound. The wave tossing the stones against each other. How relaxing.

Vinkki no.4: Juo aamukahvit meren rannalla. Aamulla, kun rantaravintolassa on vielä mahdollisuus valita pöytä. Etupenkkiin vaan. Hassua muuten, että vaikka viereen tulee sitten muitakin aamuvirkkuja, kaikki ovat kuitenkin aivan hiljaa ja vain tuijottavat horisontiin. Kuin yhteisestä sopimuksesta. Taika ei katoa silloinkaan.

Having the cafe au lait at the morning at the beach watching this. It´s magic. Even if someone comes to sit near you later on, the sound of the pebbles will mute him down.

Siis suosittelen herkeämätöntä tuijotusta merelle. Syvään hengittelyä. Ilma on täynnä niitä onnellisuutta tuovia ioneja.

Just stare the sea. Breath long and deep the air by the sea. It makes you happy.

Kaupunkikierroksellakin katse kiertyy aina mereen. En halua hellittää siitä ollenkaan. Nizza on niin ihana yhdistelmä kaupunki- ja rantalomaa. Maku ja keveys – ota molemmat – slogan sopii paremmin tänne kuin mihin se alunperin on tehty…

Even when you are not at the beach your eyes will seek the water front.

Vedessä keikkuvat veneetkin ovat täällä aivan erityistä iloa tulvillaan. En ole missään nähnyt ennen näin piristäviä paatteja.

Never seen such happy boats before. So colorful!

Mutta kun sitten tuli varsinaisen meren valloituksen eli uinnin aika, paikaksi valikoitui tällä kertaa naapurikylän, Villefranchen hiekkaranta. Oijoi, miten mukavalta tuntui olla paljain jaloin lämpimällä hiekalla.

Getting closer to the sea. We ended up in Villefranche sur Mer. And were brave enough to swim too ;

Eihän tätä merta nyt millään voinut vastustaa, vaikka asteita merivedessä olikin vasta 16. Muutama (muukin) pappa ja mamma siellä sentään uskalsi meidän lisäksi pulikoida. Märkäpukujen kanssa olikin sitten jo useampi kuntouimari liikkeellä.

Because who could resist this? Never minding it is just 16 degrees of Celsius…

Vinkki no.5: Uskalla heittäytyä veteen. Se aivan oikeasti kruunaa matkasi. Suolavesi kantaa ja leppoisa aallokko ravistelee stressin pois. Ehdoton matkan kohokohta!

Throwing yourself to water is the best thing ever! Salty water and soft waves will fade all your stress away. Totally relaxed now and full of energy.

Taisimme tuoda auringon ja lämmön mukanamme Suomeenkin – nautitaan siitä 😉

Celia C

Ps. Luvassa lisää matkakuvia ja joitakin vinkkejäkin Rivieran lumoihin.

4 Comment

 1. Kuulostaa ja näyttää ihanan rentouttavalle ja kiitos kun toitte meille auringon tuliaisena! Sitä on todellakin kaivattu. Nizza on kiva paikka ja sen lähellä helposti tavoitettavissa monta muutakin kivaa kohdetta jos haluaa vaikka vuokrata auton pariksi päiväksi. Rentoa viikonlopun jatkoa!

  1. On kyllä ihanaa, kun vihdoin on kesäfiilistä täällä Suomessakin. Ja vielä viikonloppuna, jolloin saa olla ulkona – vaikka sitten töitä tehden, mutta kumminkin 🙂
   Tuo Rivieran alue on kyllä niin hienoja paikkoja täynnä – joka reissulla löytää aina uuden ihanuuden. Me ollaan harrastettu nykyään paikallisbussien käyttöä, kun se on sikahalpaa (1,50e) ja pääsee poikkeilemaan silläkin lailla joka paikkaan. Muutamaan kertaan ollaan kyllä oltu omalla autollakin liikenteessä, silloin kun lapset olivat pieniä. Sekin oli hienoa!
   Kiva, kun kommentoit <3 kiitos kaunis ja iloa päivääsi!

 2. Maarit / Sopusointuja . says: Vastaa

  En ole vähään aikaan ehtinyt lukea muita blogeja ja nyt seikkailen siellä täällä taas. Ihana kirjoitus Nizzasta! Oikein tunnen nuo veden liplatukset… Olet ollut kyllä reissussa kaikilla aisteillasi!

  1. Riviera agrees with me – tapaan aina sanoa. Siellä olen enemmän minä kuin missään. Aistit avoinna. Harmi, että tuo kieli on edelleen niin mahdottoman vaikeaa. Sujuvasti sitäkin kuuntelen ja nautin siitä, kun se on niin kaunista…vaikka en ymmärrä juuri mitää 😉
   Mutta nytkin tätä kirjoittaessani hymyilen muistot mielessäni <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.