Uudet lakanat jouluksi/ New linen for xmas

Tapanamme on ollut hankkia uudet, laadukkaat lakanat jouluksi – niin tänäkin vuonna. Uusiin, puhtaisiin lakanoihin (huom. uudet lakanat sänkyyn aina pesukoneen kautta!) sujahtaminen on niiiiin ihanaa. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut mieleisistäni lakanoista makuuhuoneeseen liittyvässä postauksessani (klik). Pidämme erityisesti raikkailta, viileiltä ja sileiltä tuntuvista lakanoista, jotka eivät pölyä tai nukkaa. Se tarkoittaa silloin korkeata lankalukua, vähintään 170.  Näissä uusissa se on jopa 330 (TC 330). Ja oi, joi, miten ihanalta ne ovatkaan tuntuneet…

We have a habit of buying new linen for Christmas. Love the new, clean linen we can dive in. We prefer (as posted before) bed sheets with high thread count number. These were as high as 330.

Nämä Gantin Chelsea-lakanat ovat Egyptin puuvillaa. Olivat sopivasti kantistarjouksessa Stokkalla ja nousivat heti kyllä meillä yhtä mieluisiksi kuin aikaisemmat ykköspaikalla olleet Gantin Key West-lakanat (TC myös 330), joista tyynynliinat näkyvät kuvassa takimmaisena. Aina kaikesta (oli se sitten farkut, lakanat tai kahvikupit) jotkut ovat mieluisampia ja tuntuu vähän ikävältä vaihtaa kakkosvaihtoehtoihin, mutta nyt tuntuu siltä, että meillä on lakanoissa kahdet ykköset 🙂 Se on harvinaista.

Egyptian cotton, blue-grey, Gant Chelsea – bed sheets.

Värimaailma samaa – meidän makuuhuoneessa tuttua – harmaata, sinistä, valkoista… Ja tuo kuosi on jo jonkin aikaa pinnalla ollutta marokkolaishenkistä kuviota, mutta simppelimpänä versiona. Toinen värivaihtoehto olisi muuten ollut harmaa-musta. Sekin hyvännäköinen, mutta se näytti paljon graafisemmalta ja siksi kovemmalta, eikä siksi sopinut oikein meille.

Viileää, harmonista ja rauhoittavaa – sellainen tunnelma on hyvän unen tae.

Cool, calming and harmonious – perfect for good sleep.

Pari päivää arkea ja taas juhlitaan!/ Only few days and it is time for celebration again!

Celia C

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.