Ulkoilmaelämää marraskuussa/ Al fresco in Rome

Mitä voi enemmän toivoa harmaassa marraskuussa kuin aurinkoa ja ulkoilmaelämää!

Vain reilun kolmen tunnin lentomatkan päässä oli meille kumpaakin tarjolla tämän hetken tarpeeseen aivan riittävästi. Semmoinen 16-18 astetta joka päivä ja erityisesti auringon lempeässä paisteessa vielä mukavan lämpöinen olo istuskella ulkona – kahvilla, pizzalla, viinillä. Oli juuri niin ihanaa olla taas ulkona koko päivä. Se on se, mitä jään kesässä aina eniten kaipaamaan.

Italialaiset, jos jotkut, osaavat tämän ulkoilmaelämän. Tästä pidän ehdottomasti Italiassa kaikkein eniten. Tämä rentous ja mutkattomuus syödä ja juoda ulkona mitä erilaisimmissa paikoissa kaduilla ja toreilla. Rustiikkien rakennusten, sisustuksien ja kattausten yksityiskohdat saavat sydämeni suorastaan hyrisemään – mitä silmänruokaa. Niiden kuvaamiseen jäin koukkuun tällä(kin) kertaa. Sain paljon ideoita ensi kesän takapihan suunnitteluun 😉 Olkoon tämän Rooman matkan teema nyt sitten ravintoloiden ulkoterassit – al fresco dining.

What I miss the most from summer is the chance to stay outdoors all day. Sunshine and warm enough weather to eat outside – that is luxurious. Al fresco dining <3 Well, that was what we expected from our trip to Rome last week – and we got it alright.

Mutta aloitetaanpa torien värikkäästä maailmasta. Tässä Campo de´ Fiori, suosikkini.

dsc03084

dsc03086

dsc03101

dsc03083

Näistä mutteripannuista pääseekin siirtymään sitten sopivalla aasinsillalla kahviloihin ja ravintoloihin. Edullista ja HYVÄÄ cappuccinoa joimme litra tolkulla. Aamupäivällä – luonnollisesti, koska se on italialaisten mielestä vain aamukahvi 😉

Good cappuccino served everywhere. I enjoyed taking photos of these terraces – so many ideas I liked. Do you find any you like?

Mitä inspiroivaa sinä löydät näistä bongaamistani terasseista?

dsc03090

dsc03099

dsc03108

dsc03095

dsc03072

dsc03071

dsc03085

Sokerina pohjalla: viime vuonna löytämämme baari Trasteveressä, josta olen postannut jo aiemmin täällä.

Meidän nuoriso (joka tuli mukaan viikonlopuksi) halusi ehdottomasti nähdä sen, joten siellä vietimme isänpäivän aattoa yhdessä. Siis niin siisti mesta!

Father´s Day Eve we spent here – kids came as well. This bar just is amazing. More pictures in that link above from last year.

dsc03118

dsc03125

dsc03117

Loma Roomassa – Vacanze Romane on aina hyvä idea! Nyt näin toisella kerralla, kun pakolliset oli jo kertaalleen nähty, osasimme nauttia itse paikan tunnelmasta enemmän. Kolikot heitettiin tietenkin olan yli Fontana di Trevin jorpakkoon, joten seuraavalla kerralla mahdollisesti osaamme ottaa vieläkin rennommin 😉

Celia C

PS. Ja ne gluteenittomat suositukset tältä kertaa:/ Gluten-free suggestions from this time:

Pizzaa/ Pizza La Soffita Renovatio (lähellä Vatikaania) ja Mama!eat (Trasteveressä)

Jäätelöä/ ice-cream Fatamorgana (Trastevere) ja Grom (Campo de´Fiori)

4 Comment

 1. Hienoja kuvia ja tunnelmia!

  Mua jäi hymyilyttämään nuo ylhäältä lukien kolmannen terassikuvan pariskunnat. Heille olis kiva piirtää puhekuplat :). Aika jäätävä tunnelma vasemmanpuoleisilla (ja nyt todellakin toivon, että te ette ole kuvassa tai ei mulle hyvä heilu…), kun taas oikeanpuoleisen pariskunnan rouvalle näyttää ruoka maistuvan. Mies jo hermostuneena vilkuilee kännykkäänsä, kun rouva vaan syö ja syö.. :D.

  1. He he – just joo.Juuri matkalla mietittiin monenkohan ihmisen kameraan sitä tuli ikuistuttua, kun ympärillä kuvattiin kaiken aikaa. Mäkin yritin ottaa näitä ravintolakuvia heti aamusta ekalla kierroksella, kun ei ollut vielä ihmisiä niin paljon missään. Toivottavasti toi täti ei päädy mun blogiin, vaatii tod.näk. kuvan poistamista…sitten poistetaan 😉 Ja juu ei, me ei olla niitä jäätäviä…
   Kiitos ja kumarrus kommentistasi 🙂

 2. Ihania kuvia ja hetkiä! Kyllä pienikin piipahdus aurinkoon ja lämpöön, ja ennenkaikkea eri tunnelmiin tekee niin hyvää. Terkkuja Espanjasta!

  1. Niinpä, aivot saa sellaisen superboostin, että sillä jaksaa taas pitkään.
   Kiitos, Maarit, kivasta kommentistasi ja lokoisaa oloa Espanjaan 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.