Tämä vai tuo / A set of questions

Oliskos tällaisen postauksen vuoro – eri blogeissa pyörineistä haasteista koottu kysymystykitys.

Suihku aamulla vai illalla?

Illalla. Haluan sukeltaa lakanoihin aina puhtaana enkä epäaamuihmisenä halua edes mennä aamulla suihkun alle. Se olisi liian tyrmäävä herätys. Mieluummin heräilen hiljalleen kahvin kanssa…

Shower –  morning or evening: evening.

Kaupunki vai maaseutu?

Aina vain enemmän kaupunki vaikka olenkin maalta kotoisin. Tykkään, kun näen ihmisiä ympärillä ja kaikki on kävelymatkan päässä. Aivan keskikaupunki ei ehkä kuitenkaan houkuttaisi. Tämä puutaloalue pari kilsaa torilta on hyvä ja harmoninen.

City or countryside: city but not right in the middle. Within a walking distance.

Kirkkaat vai neutraalit värit?

Neutraalit – etenkin pukeutumisessa.  Sisustuksessa on kuitenkin väripilkkujakin, mutta enempi nekin ovat murrettuja sävyjä.

Bright or neutral colors: neutral.

Outo vai typerä?

 Outo. Oudot ovat usein mielenkiintoisia, typerät vain joskus hauskoja.

Odd or silly: odd.

Kevät vai syksy?

Tähän vastaan painokkaasti syksy – vaikka odotankin kevättä ja kesää aina hurjasti – ja ennenaikasesti! Se taas saa aikaan runsaita pettymyksen tunteita, koska odottavan aika on pitkä. Keväällä olen usein myös väsyneempi. Syksyllä on energiaa enemmän ja ne hämärät illat – varsinkin jos ne ovat lämpimät – ovat aivan parasta. Marraskuu on eri asia – tykkääkö siitä kukaan??

Spring or fall: fall.

Minttu vai kaneli?

Minttu. Jäätelö, suklaa, mojito – kyllä kiitos 😉

Mint or cinnamon: mint.

 

Suunnittelu vai ex-tempore?

Olen monien listojen ja suunnitelmien nainen. Organisaattori. Mutta ei ex-temporekaan aivan vierasta ole. Silloin harvoin kun sellaiseen ryhdyn, se on useimmiten yllättävän hauskaa. Kuten tapaaminen kanadalaisen toimittajan kanssa.

Planned or ex-tempore: planned usually – but sometimes ex-tempore is fun, e.g. meeting the journalist from Canada.

 

Leffa kotona vai teatterissa?

Mieluummin kotona. Samat syyt kuin varmaan useimmilla – rennompi olla, paremmat penkit, saa jalat ylös rahille, paremmat eväät, vessatauot… Mutta joskus myös elokuvan tunnelma katoaa/ katkeaa näistä edellä mainituista syistä, mikä ei tietty ole kiva asia. Teatteriin menemme tavallisesti sitten koko kuuden jengillä (me + lapset + heidän kumppaninsa) katsomaan jotain sellaista, mihin meillä on pitkä historia – kuten Star Wars – sagaa.

Movie at home or at the theatre: mostly at home but some movies you just have to see at the theatre.

Espresso vai latte?

Tykkään tummasta vahvasta kahvista, mutta en voi juoda sitä vatsani takia ilman maitoa – joten latte.

Espresso or latte: latte.

Kysymysten esittäjän vai vastaajan rooli?

Kysymysten esittäjän. Tykkään – ja jaksan – kuunnella ihmisiä. Siitä olen saanut kiitostakin. Työssäni joudun tosin paljon vastaajan rooliin, joten siihenkin olen tottunut.

Want to ask or answer: ask.

Aamu vai myöhäinen ilta?

Vaikka en ole aamuihminen, tykkään aamuista. Kunhan saan herätä rauhassa, olla rauhassa kahvikupin ja lehden kanssa. Herään nykyisin mielelläni aikaisin – myös lomalla. Mikä se sellainen myöhäinen ilta muuten on – minä nukun silloin 😉 Ystävien kanssa nauretaan illanvietoillemme, jotka alkavat n. klo 17-18 –  jotta pääsee varmasti ajoissa nukkumaan…

Oma lentävä aamutokaisuni on, että päivä ei voi olla ihan paska, jos se alkaa kuohuviinillä 😉

Morning or late nite: morning.

Uiminen vai rannalla makoilu?

No, uiminen. Rannalle mennään juuri vaan sen ajaksi, kun ollaan vedessä. Niin kotimaassa kuin ulkomailla. Rakastan meressä uimista – tai kellumista, veden varassa pyristelemistä, lillumista, sukeltelua …

Swimming or sunbathing: swimming.

Pikaruoka vai kunnollinen ravintolaruoka?

Kunnollinen ravintolaruoka. En oikein ikinä ole ollut hampurilaisaterioiden perään, mutta gluteeniton pizza nappaa muutaman kerran vuodessa. (Mutta kotiruoka paras…)

Fast food or a proper meal: a proper meal.

Kulta vai hopea?

Koska mulla on aina ollut punapigmenttiä hiuksissa ja pisamat, kulta on värianalyysin mukaan ollut mun väri. Mutta silti olen jo kauan tykännyt enemmän hopeisista koruista – Lapponia <3 Vanhemmiten värien haalistuessa ne kai sopivatkin aina vaan paremmin. Työhuoneen sisustuksessa meillä on kultaa ja siellä tykkään siitä hurjasti.

Gold or silver: silver.

Perunasalaatti vai pastasalaatti?

Miehen tekemä perunasalaatti  on tajuttoman hyvää<3 Keliaakikkona pastasalaatti ei mulle edes tavallisesti käy. Enkä vaan ikinä ole nähnyt aiheelliseksi ryhtyä sellaista tekemään gluteenittomasta pastasta. Pasta kylmänä ei ole ihan suosikki. Perunat maistuvat muutenkin, niin kuin suomalaisille kai yleensäkin.

Potato salad or pasta salad: potato salad. 

Parilliset vai eripariset sukat?

Parilliset. Kesäkauden pyyhällän ilman sukkia (paitsi lenkkareissa). Yleensä tylsän yksivärisissä, neutraaleissa väreissä, mutta on mulla myös hauskoja happy sockseja ja sun muita ruutusukkia. Ja ollaanko silloin jo lähellä eriparisia, vai?

Matched of mismatched socks: matched.

Tanssiminen vai laulaminen?

Tanssiminen <3 Sitä pyrin tekemään joka päivä – yksin tai yhdessä miehen kanssa arkipäivän askareissa. Ollaan sellaista discosukupolvea, että aina tarttee vähän keikuttaa lannetta ja heiluttaa raajoja 😉 Harmittaa, kun ei löydy meidän ikäiselle porukalle tanssipaikkaa. Tai on siis paikkoja, mutta kun ei ihimisten aikahan. Vuosia, vuosia sitten kävimme Börsissä – loppuaikoina olimme useimmiten kaksistaan tanssimassa siihen asti kunnes lähdimme nukkumaan puolen yön aikoihin. Muut tulivat vasta sen jälkeen sisälle… Senpä takia aina silloin tällöin järjestämme kotona discoja. Juu meillä on valosysteemit ja savukoneetkin sitä varten!

Dancing or singing: dancing.

Puhelin vai netti?

Kummastakaan en ole riippuvainen, mutta netti mieluummin. En tykkää puhua puhelimessa. Mieluummin kasvokkain. Äidille soitan kuitenkin joka ilta.

Phone or internet: internet.

Halit vai pusut?

Halaan läheisiäni mielelläni. Mutta kyllä kunnon pusuttelu oman miehen kanssa pitää hengissä… Hääpäivän kunniaksi ostimme samis tasaraidat molemmille 🙂

Hugs or kisses: hugs with many, kisses with husband.

Nahka vai pitsi?

Nahka. En ole oikein pitsityyppi.

Leather or lace: leather.

Ylipukeutuminen vai alipukeutuminen?

Tää on vaikea. Kun perusasuni on farkut ja valkoinen kauluspaita, se voi olla joskus yli ja joskus ali vaikka muut asusteet valitsenkin tilanteen mukaan. Kumpaakaan en halua tietoisesti oikein tehdä. Jos pitää valita niin mieluummin yli. Tykkään pukeutua erityisiin tilaisuuksiin oikein kunnolla, siinä on oma hohtonsa.

Overdress or underdress: over.

Puhelimen kalenteri vai paperinen?

Paperinen piste. Se on aina toiminut lähes päiväkirjana.

Timetable on phone or on paper: on paper.

Kokemus vai mukavuus?

Vanhemmiten aina vaan enemmän mukavuus. Mutta on asioita, joista tykkään niin paljon, että olen valmis näkemään vähän vaivaa, että saan haluamani kokemuksen esim. matkoilla.

Experience or comfort: comfort.

Tv-sarjat vai elokuvat?

Tv-sarjat. Aina vain vähemmän haluan katsoa elokuvia, mikä on tosi surullista. Ei vaan kiinnosta. Harvoin enää tehdään elokuvia, joista pidän. Jotka itkettävät, naurattavat ja joissa on opetus. Ja sitten elokuvat ovat nykyään aivan liian pitkiä, ainakin puoli tuntia voisin heti napata niistä vaivatta pois. Ei jaksa keskittyä niin kauan. Onko teillä muilla näin?? Puolen tunnin sarjat on meillä pop tällä hetkellä.

TV-series or movies: tv-series.

Suklaa vai karkki?

Suklaa on oikeastaan ainut karkkini. Joskus toffeeta. En voi ajatellakaan syöväni sellaisia e-ainepommeja…

Näillä herkuttelen joskus, mutta päivittäin otan kahvin kanssa yhden palan 70% tummaa suklaata.

Chocolate or other candy: chocolate.

Rock vai country-musiikki?

Rock! Muttei sellainen örinärokki. Sellainen tanssittava ja mukana laulettava on hyvä.

Rock or country music: rock.

Yksin vai yhdessä työskentely?

Olen aika itsenäinen toimija ja työskentelen tehokkaasti yksinäni, mutta ehdottomasti haluan ideoida ja toimia myös muiden kanssa. Olen sosiaalinen, tykkään ihmisistä, joten haluan (työ)yhteisön ympärilleni. Mutta yhteisten suunnitelmien ja raamien jälkeen saan taas itsekseni paremmin valmista aikaan. Ettei mene ihan höpöttelyksi…

Working alone or together: want to do both but I´m quite efficient by myself.

Kiitos teille kaikille kysymysten keksimiseen osallistuneille. Näillä sitä taas valottuu hieman enemmän persoona blogin takana. Kerro, onko meillä kenties jotakin yhteistä?

Celia C

4 Comment

 1. Aivan ihanasti toteutettu haaste, kun oli noin paljon kauniita ja aiheisiin sopivia kuvia välissä. Tätä oli ihan hirmu kiva lukea ja katsella.

  Sellainen jäi kuitenkin vaivaamaan mieltä, että kumpi teistä on kuvan kaunis nainen? Sinä vai kanadalainen toimittaja? Ihanan positiivinen kuva sekin.

  Kaikkea hyvää sinne viikonloppuun ja sen jälkeenkin <3

  1. Kiitos <3 Tein haastetta kyllä antaumuksella ja ilolla. Olin kerännyt valmiita vaihtoehtoja pidemmän aikaa eri blogeista ja naputtelinkin sitten oikein urakalla.
   Kyllä se oli tuo toimittaja tuossa kuvassa. Ihanan lämmin ihminen! Meillä oli oikein mukava ilta yhdessä ja hän kirjoitti hienon jutun keliakiaan liittyen. Olen niin iloinen, että vastasin hänen emailiinsä ja tartuin kutsuun.
   Aurinkoista sunnuntaita - tankataan syksyä varten!

 2. Olipa kiva lukea sun postaus. Hassua, että joka kyssärin jälkeen heitin ajatuksissani oman vastauksen kehiin. Meiltä löytyi muutamia varsin samojakin aatoksia. Ihanat kuvat rytmittävät kivasti haastetekstiä! Mukavaa sunnuntaita ja syksyn alkua 🙂

  1. Kiitos <3 Tätä oli niin kiva tehdä - laitahan sinäkin omat vastauksesi näkyville!
   Mikä keli tänään - kiersimme Itäharjun pihakirppiksiä äsken tuntitolkulla, kivaa puuhaa. Yksi snapsilasi-sarja sai täydennysosia 😉

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.