Syksyhän se täällä/ Hey hey hey – the fall is here

Jotenkin tänä vuonna syksy on päässyt hipsimään niin vaivihkaa (koska työ, lomamatka, muut kiireet), etten ole ehtinyt toivottamaan sitä tervetulleeksi vielä normitoimillani. Vaatekaapin sesongin muutoksella – takit, kengät, neuleet, jakut. Kaappien karsimisella ja kirppismyynnillä. Pienillä somistuspäivityksillä –  vaikka vain kynttilöiden rohmuamisella. Takapihan kalusteiden varastoimisella yms yms.

Mutta nyt on vihdoin aika aloittaa…

Mukava startti syysfiilikseen meillä oli iltapala parvekkeella tunnelmavalaistuksessa.

Ja viimeistään sillä hetkellä tajusin taas, miten paljon tykkään näistä pimenevistä illoista, vaahteranlehtien väriloistosta, katuvalojen luomista valojen ja varjojen raidoista, syksyn tuoksusta. Lisäbonusta on saatu auringon tuomasta lämmöstä, joka on varastoitunut mukavasti lasitetulle parvekkeelle.

Been too busy to even think that the fall is actually here. All my normal behavior from cleaning the closets to emptying the back yard from garden furniture has been delayed. But now – it´s time to start. By having a nice cup of tea at the balcony… 

 

Pihan somistusten ja kalusteiden kerääminen varastoon olikin sitten seuraavan päivän steppi. Pitkän pöydän jatkopalat kasaan, suuri osa tuolista nippuun ja suojaan, matto pois, tyynyt pesuun ja talteen… Vielä jätin mahdollisuuden ruokailuun ulkona työpäivän jälkeen. Sillä mukavasti monena päivänä juuri siinä neljän jälkeen aurinko on paistellu takapihalle sen verran että tätä virkistävää ulkoruokintaa ollaan edelleen voitu jatkaa. Jee!

Ainoan omenapuumme omenoista oli nyt pakko pyöräyttää pellillinen piirakkaa. Tänä vuonna tuli ehdottomasti paras sato ikinä. Ja vielä hyvän makuisia. Rupesivat putoilemaan vaan sitten sellaisella tempolla puusta, ettei millään ehtinyt (eikä vatsa kestänyt) syödä kaikkia sellaisenaan, joten kaivoin helpon ja hyvän reseptin esiin.

Kiehauta 1,5 dl vettä ja sulata 100g voita. Vatkaa 3 munaa ja 2,5 dl sokeria vaahdoksi. Sekoita vaahtoon neste, rasva ja 4,5 dl gluteenitonta jauhoa, johon on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Painele pintaan runsaasti eli n. 10-15 omenaa lohkoina, ripottele kanelia ja ruokosokeria päälle. Uuniin 225 astetta, toiseksi alimmalla tasolla n.15 minuuttia.

Osan piirakasta laitoin heti pakkaseen, ettei tullut syötyä kerralla 😉 Jäätelön kanssa niin sikahyvää!

Tästä on hyvä jatkaa niihin muihin normitoimiin. Eikun vaatekaappiin seuraavaksi. Sesonki vaihtuu. Ja karsintaa tehdään. Sitten luodaan huoneisiin sitä syksyn tunnelmaa. Jee!

Ihanaa syksyä toivotellen,

Celia C

Then emptying the back yard, picking the last apples for making a pie… And then – I head to the closets… Hey, this is not so bad at all. The fall may come! It´s good to be home – inside!

4 Comment

 1. Ihana tunnelma parvekkeella <3. Meillä on lasikuisti ihan rempallaan, kun en vaan saa aikaiseksi edes perata rupsahtanutta yrttilaatikkoa ja istutella jotain kauniimpaa tilalle. Tai ylipäätään tehdä yhtään mitään :). Mutta jahka kenttä (golf) menee kuukauden päästä kiinni, on pakko keksiä jotain muuta ajanvietettä joten ehkä sitten.. (Mun tapauksessa iso ehkä :)).

  Ihanata viikonloppua sinne <3

  1. Kiitos <3 Viikonloppu sujahti äitiä ilahduttaessa - tulihan siinä itsellekin hyvä mieli!
   Tunnustus jälleen: meidän partsillahan on niitä ikivihreitä, joiden eteen ei tarvitse mitään tehdä... Tämä oli juuri sellainen "hämärässä näyttää hyvältä" nautitaan siitä 😉 Rupean sisällä tsemppaamaan sitten enemmän!
   Iloa golfiin niin kauan kuin sitä aikaa piisaa!!

 2. Olipa raikas postaus. Omenapiirakkaa pitää tekemäni.
  Syksy tuo mukanaan varastoimisjuttuja. Nyt mökillä niitä aloittelemassa. Viime viikonloppuna saatiin vene säilöön ja viikolla veneen tavaroita varastoitiin. Se on muuten hurjaa, miten paljon tavaraa sinne veneeseen mahtuukaan 🙂
  Ihania hämäria syysiltoja sinne! Huomenna onkin jo lokakuu!

  1. Kiitos, Tuula <3 Viikonloppu meni äidin kanssa touhuten kotiseudulla - vein muuten tuota omenapiirakkaa tuliaiseksi 😉
   Hei, voisit muuten postata noista veneen säilytysideoista - toimisivat varmasti myös muissa pienissä tiloissa hyvin!
   Kumpa ei vielä niitä liukkaita ja pakkasia tulisi, lokakuu olisi niin ihanaa ulkoiluaikaa... Sellaista reipasta syksyn jatkoa toivotellen!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.