Sisustus lämpiää puilla ;) / The warmth of wood

Tiedostan sen yhä selkeämmin. Ilman puupintoja ei ole lämpöä!

Puutahan meiltä löytyykin sitten monenmoista. On vanhaa kiinalaista, isovanhempien talonpoikaista ja funkkista, boknäsin tummaksi petsattua koivuvitriiniä, vanhaa pianotuolia, tiikkiä, kierrätyspuuta, tammea… Kerroksellisuutta eri aikakausilta siis toden totta 😉 En silti usko, että kokonaisuus näyttää niin sekalaiselta kuin se kuulostaa.

Vessa  laattoineen on saanut epätyypillisiksi kalusteiksi vanhan kiinalaisen penkin ja pikku jakkaran sekä toiselle seinustalle vanhan talonpoikaistuolin. Toimivat hyvin tasoina niin tarpeellisille tilpehööreille kuin melkein yhtä tarpeellisille somisteille.

 

Teräksisen jääkaapin ovessa on  ilon pilkkuna ovikollaasi puumagneetein. Vieressä vanha pianotuoli nahkatoppauksin toimii tarjottimen kanssa aputasona.

 

Eteisen betonijalkainen, metallikantinen pikkupöytä sai varsinaisen pisteen i:n päälle vanhasta kotimaisesta design-tiikkivadista, jossa on hyvä säilöä avaimet, huulipunat sun muut. Metallipinta tuntui liian äänekkäältä tavaroiden huolettomaan huiskaisuun tullessa ja mennessä.

 

Puisen tason päälle voi huoletta sijoittaa millaisia kovia elementtejä tahansa – kipsiä, lasia, metallia, kiveä… Yhdistelmä toimii aina. Paremmin kuin hyvin. Sen tuntee juuri siitä, kun laskee esineen puupinnalle – ei kolahda vaan tömähtää pehmeästi.

En ole ikinä ollut oikein innostunut mistään sähkölaitteista, elektroniikasta johtoineen – televisiosta, stereoista, radioista, pienkodinkoneista…  Välttämättömiä pahoja useimmiten. Niistä kaikista tulee kuitenkin paljon siedettävämpiä, kun ne upottaa, piilottaa, yhdistää puisiin kalusteisiin.

Sillä kyllä elämässä pitää ainakin musiikkia olla. Ilman ei voi olla. Levyt, soittimet, koskettimet, kaiuttimet, subbarit – kaikki puisilla elementeillä tavalla tai toisella naamioituneena.

Kun kelit viilenee, puu lämmittää mieltä.

Celia C

2 Comment

  1. Ihana puinen postaus! Sinulla on tuo huonekalujen ja tavaroitten yhdistämisen taito. Kauniita esineitä ja ajan patinaa. Ruskean värin lämpöä. Viihtyisää. Ja nuo jääkaappimagneetit. Puisia! ihan loistoidea.
    Kauniita syksyn päiviä sinulle!

    1. Kiitos mukavasta kommentistasi, ihana Tuula <3 Pahoittelen myöhäistä vastaustani - olen ollut reissussa humputtelemassa 😉
      Tätä postausta tehdessäni oikein huomasin, miten kovat materiaalit saavat lämpöä ja pehmeyttä itseensä puun kanssa yhdistämällä. Aivan "vahingossa" näyttävät paremmalta 🙂 Aurinkoista päivää sinulle - kipparitakkia tarvitaan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.