Glögikausi alkaa,kun syksyn väri-iloittelu loppuu/ Leaves fell down…

 

On ollut kyllä kaunis syksy. Useampanakin kertana kamera kulki mukanani kävelylenkillä – enkä voinut olla pyllistelemättä tai kurkottelematta millon minkäkin lehden tai korren äärellä.

Mutta sitten – niin vaan se kauneus on katoavaista. Lehdet odottavat nyt maassa ensi viikonlopun pihatalkoiden ahkeraa naapurustoa riehumaan haravoiden kanssa. Pyyhkäisemään tämän kasvukauden jäämät unholaan. Ja sitten jääkin jäljelle taas vaan harmaus – ja pimeys – tähän yhä kylmenevään ajankohtaan.

Ehkä talkooporukalle pitäisikin muuten tarjota glögiä lämmikkeeksi…

What a beautiful, colorful autumn we have had. But now it is gone.

 

Glögi tuli taas sopivasti mieleen, kun meitä bloggaajia oli kutsuttu Suomen glögipääkaupungin – eli Turun – juomatehtaalle glögikauden avajaisjulistukseen. Hauskaa!

Turun joulurauhan julistus on niin hieno tapa, että ehdottomasti tällaisen julistuksen kierrättäminen myös muihin perinteisiin on aivan oivallinen idea. Tykkäsin muuten hurjasti myös nuorten viime vuonna laatimasta uudistetusta itsenäisyysjulistuksesta. Pitäisi itsekin laatia johonkin perhejuhlaan sopiva julistuksenpoikanen. Juhlavuutta pilke silmäkulmassa.

”Glögikausi on ihmisen parasta aikaa. Ja se alkaa nyt.”

Turku is the glögi capital of Finland. Glögi is a warm, spicy Christmas drink – like eggnog to you, but made of berries – wine or juice. I was invited to the opening of glögi season. There is actually a declaration of glögi season now 😉

 

Rouva Raadelma oli loihtinut glögimaustettuja herkkuja ja vinkkasi kaikille mieluisista ruokalahjoista.


 

Minä löysin mieluisimman herkun (tumma suklaa) ja juoman (glögikuohuva).

Hirmuisen hieno asia on myös se, että jotakin ylipäänsä valmistetaan Suomessa. On se sitten perinteistä tai aivan uutta ja kokeilevaa.

Sen puolesta saamme kaikki liputtaa!

Juu-u, rocky road maistuu oikeasti suklaalle, pähkinälle ja vaahtokarkille!

Pois kaamosmasennus – ajatukset kohti joulua!

Thoughts towards Christmas,

Celia C

4 Comment

 1. Tumma glögisuklaa kuulostaa hyvältä. Toisin kuin rocky road, joka puolestaan kuulostaa niin äkkimakealta, että huuuuuh :). Jää multa kokeilematta, mutta nyt kun kerran muistutit, niin kyllähän sitä kohta kai pitää jo käydä se ensimmäinen glögiputeli valitsemassa. Maistuu näin ”etuajassa” paljon paremmalta kuin joulun aikaan, jolloin sitä ei enää tee mieli yhtään. Vähän sama juttu kuin tähtitorttujen tai pipareiden kanssa.

  Reipasta ja toivottavasti poutaista talkooviikonloppua sinne <3. Itse menen sunnuntaina pelaamaan viimeisen golfkisan tältä vuodelta ja sen jälkeen laitan pillit pussiin, että jää aikaa muullekin.

  1. Kiitos ihana Annukka, kun jätät aina mukavan kommentin käynnistäsi <3
   Todellakin talkooporukan lisäksi taitavat lauantain vieraamme saada glögit tervetuliaismaljakseen. Nyt vaan tuntuu siltä.
   Minä myös nautin eniten etukäteen glögistä (koska: muutenkin kaikkia makuja niin paljon joulun aikana) – ja myös jouluhössötyksestä (koska: jouluna relataan ja joulun jälkeen on jo kevät ajatuksissa…). Tässä pimeydessä otan ilon irti näistä 🙂
   Aikamoisen pitkä on teidän golfkausi! Olet niin reipas tsemppityyppi! Onnea kisaan <3

 2. Sulla on ollut hienot glögihetket. Minäpä nautin glögin glögipannakottana tänään. Tuo Rocky road olisi varmasti kiinnostava koklata.
  Sekoitetaan glögikausi ja väri-ilottelu – Sulle on haaste täällä:
  https://oliaika.blogspot.com/2018/11/mita-vareja-hehkuu-varikartallani.html

  Mukavaa syksyä!

  1. Glögipannakotta kuulostaa niin hyvältä!
   Kiitos kivasta kommentistasi, Titta, – ja kiitos haasteesta – väri-ilotteluun täytyy ehdottomasti vastata heti kun ehdin 🙂
   Mukavaa, aurinkoista sunnuntaita!!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.