Silmä etsii vihreää/ Looking for something green

Niinpä, toistan vuosi toisensa jälkeen itseäni. Meikäläisen kevään odotus alkaa aina niin aikaisin.

Kun nyt ollaan vasta helmikuun alussa, täytyy niitä vihreitä pisteitä löytää lähinnä sisätiloista. Ja kun en ole mikään viherpeukalo, tarvitaan muutakin kuin viherkasvit.

Same story every year: I´m desperately waiting for spring right after Christmas. Desperately looking for something green. Due to conditions in Finland we need to seek green indoors this time of year.

Jotain vihreää on joulustakin vielä jäljellä. Amaryllis nyt tosin ei ole enää pitkäikäinen ilo, mutta toivottavasti tuo huonekuusi kestäisi pidempään. Miksi sen oksat muuten käpristyvät sateenkaaren omaisesti alaspäin vaikka kastelen sitä???? Kestäisi nyt niin kauan, että saisin sen iskettyä maahan… Ja saisipa nyt pian iskeä sen maahan… Totta puhuen jotenkin mulla on outo olo katsella kuusta enää sisällä…

Jotain varmemmin meillä kestävää vihreää ovat lasitavarat, tyynyt, Terraviivan koristelaatta ja sifoni.  Näillä nyt mennään, tosin takapihalla pilkottaa vähän vihreää nurmeakin jo… Oi joi, pian alan taas hommaamaan liian aikaisin kevätkukkia… Kääk, toistan itseäni.

Celia C,

jouluihminen, ei talvi-ihminen

Some green is still left from Christmas – as one flower and a small tree. How long – that´s a mystery for I really don´t know how to keep them alive. So mostly I have to find my green spots elsewhere. Glassware, pillows, tiles etc. rest my eyes. 

Love Christmas, not winter. Have I been born in a wrong land or something??

4 Comment

 1. Hyvä kuulla että on muitakin epätoivoisesti kevättä odottavia. Tykkään talvestakin, jos vain on lunta ja riittävästi valoa. Ostin tänään kotiin valkovihreitä kukkia, kevään odotuskukkia. Mukavaa viikonloppua!

  1. Joo, tätä vihreän nälkää taitaa todella olla ilmassa. Ja tänään lähtee aivan varmasti iso tulppaaninippu mukaan kaupungilta. Yleensä valkoisia, joskus hennon vaaleanpunaisia ja harvoin värikäs sekanippu. Väri selviää intuitiivisesti hetkessä 🙂
   Mukavaa viikonloppua, Maarit, ja kiitos, kun jätät näitä mukavia viestejä!

 2. Kati Laituri says: Reply

  Joulun vihreä vaihtuu kevään vihreään 🙂 Ihana tuo Terraviivan laatta ♥ Tiesitkö muuten, että huonekuusi on viherkasvi ei kuusi, Vanha suomalainen perinnekasvi itse asiassa. Googlaapas 🙂
  Voi olla, että käpristyy latvat, jos huoneilma on liian kuuma, esim. paikka lähellä patteria, takkaa tai ilmalämpöpumppua. Ilmalämpöpumppu vaikuttaa todella etäältäkin, ilmavirta kulkee ja haihduttaa. Vihreä on tosi pinnalla nyt, joten nautitaan siitä ympäri vuoden 🙂

  1. Huonekuusi on kyllä ihanan kevään vihreä. Silloin, kun ostin sen, olin värin lisäksi kiinnostunut siitä sen allergisoimattomuuden vuoksi. Hyvin on sen kanssa pärjättykin – ei ole nokka tuhissut. Meillä ei ole kauhean lämmintä (eikä pattereita eikä takkaa eikä ilmalämpöpumppua, koneellinen ilmanvaihto kylläkin), koska pidämme viileässä olemisesta villasukat jaloissa :). Mutta ei ole kyllä sitä 10 astetta, jossa sitä pitäisi näköjään googlen mukaan lokakuusta lähtien pitää. Kunhan vähän lämpiää niin taidan siirtää sen lasitetulle parvekkeelle.
   Mukavaa kun jätit viestiä ja vinkkiä, Kati 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.