RUNO – HOTELLI MEIDÄN MAKUUN/ HOTEL RUNO IN PORVOO

Satuin ostamaan Asun-lehden tässä joku aika sitten ja siinä oli juttu Porvoon uudesta boutique-hotellista, Runosta. Ensin innostuin hotellin kuvista, sitten ideologiasta ja tarinasta – jotain tällaista olin kaivannutkin hotellirintamalle. Hotellin ei tarvitse olla pönöttävää bling-blingiä tai mitään erityistä teemaa – kutsuvan hotellin kuuluu olla kuin toinen koti. Kotoisa ja leppoinen.

Koska seurustelumme vuosipäivä (40!) oli juuri ajankohtainen ja alkuperäisen suunnitelman mukainen Rivieran matka oli peruttu (tai siirretty kevääseen edelleen jatkuneen huonon koronatilanteen takia), päätimme varata huoneen juuri täältä. Noh, ensimmäisen varauksen jouduimme tosin sitten perumaan, mutta viime viikonloppuna pääsimme vihdoin matkaan. Odotukset olivat korkealla, mutta täytyy sanoa, että ne kyllä vielä ylittyivät komeasti.

Kävelimme sisään kuin upeaan isoon olohuoneeseen, jossa meidät otti vastaan iloisen luonnollisesti silmiin katsova nuori nainen: tervetulotoivotukset, sisäänkirjautumiset ja huoneeseen asti saattaminen – siinä oli palvelun makua! 

Celebrated our anniversary in hotel Runo in Porvoo. What a place to stay the night.

Runo really ticks all my boxes. Good service, easy on the eye and very, very good breakfast – also gluten free.

 

 

Hotellin yleiset, yhteiset tilat olivat tyylikkäät, mutta kodikkaat – en muista, että olisimme koskaan istuskelleet hotellin aulassa kaikessa rauhassa lehtiä ja kirjoja selaillen. Tavallisesti hotelliaulat tuntuvat ohikulkupaikoilta, täällä  oleskelutilat kutsuvat oleilemaan. Kaikkea kaunista riittää katseltavaksi. Taidettakin oli siellä täällä, yllättävissäkin paikoissa – kuten pitämässä kirjapinoja pystyssä.

 

 

 

 

 

 

Hotellihuoneet näyttivät netissä perusilmeeltään samankaltaisilta – samat laadukkaat sängyt ja tekstiilit, upeat kylppärit, kylpytakit ja tossut. Niinpä valitsimme pienimmän huoneen – luotimme siihen, että se on ihan sopiva kahdelle yhdeksi yöksi. Ja olikin!

Sisustus hotellissa on Joanna Laajiston käsialaa. Aivan nappi suoritus. Toivon todellakin, että sisustusta ei lähdetä matkanvarrella muuttelemaan trendien mukaan – tämä on tyyli, joka todellakin kestää aikaa. Niin ajaton ja ajateltu se on.

 

 

 

Kylpyhuoneissa oli sellaista hillittyä spa-tunnelmaa. Laatat, hanat ja muut valinnat olivat luonnonläheisiä ja ajattomia pienellä modernilla twistillä. Kauniita pintoja oli aivan pakko koskettaa, niissä oli niin ihanaa rouheutta. Alla olevan kuvan oikeassa puoliskossa heijastuu näkymä suihkunurkkaan peilin kautta. Heinäseiväs-tikkaat oli toteutettu hienosti ja käytännöllisesti.

 

 

 

Kaikkein suurin positiivinen yllätys oli kuitenkin aamupala. Myös keliaakikon näkökulmasta. Täällä tosiaankin oli tuoreita herkkuja myös gluteenittomana. Sain pöytään tullessani menun, jossa oli tarkat merkinnät, mitä voisin syödä. Tilassa oli avokeittiö, josta sai pyytää gluteenittoman leivän. Valikoimassa oli croissantteja, perunarieskaa sekä banaanileipää! Kun sitten suu auki, onnesta soikeana jäin miettimään mitä valitsisin, niin ehdotuksena tuli, että ottaisin kaikkea ja ne tuotaisiin pöytään lämpimänä. Ja voi nam, oli tuoretta ja hyvää. Lisäksi keittiöstä sai tilata uppomuna-annoksen (eggs Benedict), joka tehtiin tietenkin myös gluteenittomalle rieskalle. Tykönä suussa sulavaa lohimoussea ja punajuurelta maistuvaa soosia – mikä oli yllättävän upea yhdistelmä. Tämä kannattaa ehdottomasti testata. Tuorepuuro oli myös superhyvää tyrnikastikkeella, samoin kahvi, jota käytiin kaatamassa lisää pöytään vähän väliä. Leikkeleet, graavilohet ja kasvikset olivat kaikki jotenkin erityisiä – maustettuja, marinoituja tai lisukkeilla. 

Aamupalasta välittyi niin tosi hyvä fiilis. Tähän oli panostettu. Haluttu olla omaperäinen, terveellinen, yllätyksellinen ja herkullinen. Lisäksi sisustus täälläkin oli oivaltava. Kauniit sohvat muodostivat kivat rajatut loosit pöytäseurueille.

 

 

Kuvassa se, mitä minä jaksoin syödä tällä kertaa. Eikä kyllä ollut yhtään ikävä niitä niin tavallisia perusleikkeitä, munakokkelia, pekonia ja nakkeja…

Poika kävi myös yöpymässä morsmaikkunsa kanssa Porvoossa ja huokaisi palatessaan, että Runo nosti riman nyt niin korkealle hotellirintamalla aamiaisine kaikkineen, ettei muualle halua enää mennäkään.

Me taidetaan allekirjoittaa tuo sama myös 🙂 Täällä oli palvelupaketti kunnossa!

 

Lisävinkkejä – Vanhan Porvoon gluteenittomat tärpit:

 

 

Illalla pizzat Gabriel 1763:ssa. Harvinaisen hyvä gluteeniton pizzanpohja. Ja runsaasti täytettä.

Seuraavana päivänä lounaalla Cafe Cabriolessa. Hyvä salaattipöytä, maistuva soppa ja gluteeniton leipä. Jälkkäriksi kannattaa ostaa siivu gluteenitonta juustokakkua 🙂

Brunbergin tehtaanmyymälä on gluteenitonta suklaata pullollaan!

Gluten free pizza at Gabriel 1763, lunch at Cafe Cabriole and chocolate from Brunberg – don´t miss these!

 

Uusi visiitti jo suunnitteilla – Celia C

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.