Raffii ja graffitii Roomassa – tykkäätkö?/ Graffity – art or not?

Roomassa oli paljon raffii, mitä ei oltu kunnostettu ja

paljon graffitii, mitä ei oltu putsattu pois

–  just hyvä niin!?

En oikein tiedä, miksi ne näyttivät niiiin hyvältä siellä! Kamera tuli kaivettua esiin yllättävän usein juuri näiden rujojen ja karujen näkyjen ikuistamiseen. Olin aivan fiiliksissä.

Mutta nyt, kun katselen näitä kuvia kotona, tunnustan, etten varmaankaan oman kotini oven haluaisi olevan yhtä laho – tai sotkettu.

Kummallinen ristiriita… Sillä näen nämä kuvat edelleen makeina.

Miten sinä näet nämä kuvat?

I don´t know why these rough details and graffity covered walls and doors made me so excited in Rome. I do love these photos but I know I would not want my home door look like this.

Helsingin Art Museumissa Tennispalatsissa avattiin vastikään Graffiti-näyttely. Entisestä töhrystä on siis oikeasti tullut taiteen muoto – aivan oikein salonkikelpoinen sellainen.

In Helsinki Art Museum there was just an opening for graffiti art expo. So it is art?

Mielelläni kuulisin, sulattiko mikään näistä kuvista sinun sydäntäsi?

Celia C

2 Comment

 1. Johtuen varmaan siitä, että ovet on kuvissa irrallaan siitä alkuperäisestä ympäristöstään, niistä tulee mulle vähän sellanen negatiivinen fiilis ennemminkin. Ihan vaan siksi, että meillä graffitit (siis sellaset paremminkin töhryt, eikä taidokkaat) on yleensä maalattu sellasille paikoille, ettei siellä tee mieli ilokseen kuljeksia.

  Kuluneet puuovet sensijaan näyttää symppiksiltä. Mutta taas vaatii oikeanlaisen rakennuksen ympärilleen, joten esim. meille kotiin en ehkä sellaista haluais, koska koko ajan tekis mieli raaputtaa irtonaista maalia ja kunnostaa ovi 🙂

  Aurinkoa sulle CC <3

  1. Totta – en ollenkaan ihastele moisia täällä koto-Suomessa… No, jotkut muraalit, mitä nyt on tehty, voittavat kyllä harmaat/ beiget ankeat seinät 6-0 ja sähköboxeissa on myös mielestäni aika hyviä juttua, mutta muuten.
   Mutta se valoisuus, rustiikkisuus ja jotenkin rela, positiivinen tunnelma yhdistettynä töhryihin/ graffiteihin ei tuntunut ollenkaan aggressiiviselta (niin kuin täällä usein). Tiedä sitten, mitä niissä oikein luki, kun en ymmärtänyt… Mutta sellainen ristiriitainen tunnelma oli, kun hain kuvia postaukseen.
   Kulunut oikeassa paikassa näyttää hyvältä – juurikin niin.
   Voi, aurinkoa sullekin niin paljon, jotta piisaa <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.