Nizza/ Top 3 in Vieux Nice

Juuri palasimme Nizzasta ja haluan heti jakaa teille kolme ehdotonta suosikkiani Nizzan vanhankaupungin viehättäviltä kujilta. Älä missaa näitä, kun olet Nizzassa!

 

LIFESTYLE JA SISUSTUS:

  1. – TRESORS PUBLICS!

Sisääntulosta lähtien harkitun viimeistelty kokonaisuus. Erottuu kyllä edukseen katukuvassa. Ranskalaisuus paistaa jo kauas trikolorin väreissä. Jopa oven päällä olevassa valoketjussa oli aina sini-valko-puna-rytmi.

Tämä ei ole mikään krääsäkauppa vaan aivan upeasti ideoitu sekatavarakauppa, jonka kaikki tuotteet on valmistettu Ranskassa – isänmaallisella ylpeydellä. Kaupan henkilökunta on kiertänyt ympäri maata etsimässä liikeideaan sopivia tuotteita, joilla on vahva tarina takanaan. He ovat myös aidosti itse innostuneita tuotteistaan ja valmiita kertomaan näitä tarinoita (myös englanniksi!). Tuotteiden yhteydessä on Ranskan kartta, johon on merkitty paikka, jossa tuote on valmistettu. Täältä löytyy kivat tuliaiset ja mukavia käyttöesineitä itsellekin.

Myymäläkalusteissa ja tuoteryhmäkylteissä oli juuri oikeanlaista henkeä, sellaista vanhan perinteikkyyden arvostusta.

LIFESTYLE JA SISUSTUS:

2. – BAOBAB!

Tyylilleen uskollinen: musta julkisivu ja musta penkki, jolla kolme viherkasvia. Jälleen riitti uutta mielenkiintoista trendikästä katsottavaa tälläkin kertaa. Astioita, huonekaluja, valaisimia ja tekstiilejä.

GLUTEENITON (JA VEGAANI, RAAKARAVINTO, BIO, SLOW FOOD):

KOKO GREEN!

Vain 20 paikkainen herkuttelijan paratiisi. Varaa pöytä ennakkoon, hyvin epätodennäköistä, että pääset noin vain sisälle. Oli nyt avoinna vain perjantaista sunnuntaihin klo 12-17. Todella arvostettu ja suosittu paikka. Aikaisempina kertoina olemme syöneet lasagnea ja hampurilaisia nyt pizzaa. Kaikki ovat olleet parhaita lajissaan ikinä! Kaikki tehdään alusta asti paikan päällä, joten pöytäseurueen annokset valmistuvat vähän eri aikaan, mutta kaikesta tekemisestä huokuu rakkaus ruokaan. Henkilökunta on todella sympaattinen – mies kokkaa avokeittiössä ja nainen tarjoilee. Ystävälliseen hymyyn heillä on kuitenkin aina aikaa.

Menu vaihtelee viikoittain. Siinä on aina kaksi alkuruokaa, kolme pääruokaa ja jälkiruuan voi valita vitriinistä, joka on täynnä herkullisia raakakakkuja.

Nämä tästä nyt ”top of the pops” – vinkeiksi, jos liikutte seudulla! Vanhakaupunki kaiken kaikkiaan on viihtyisä paikka.

Celia C – nyt valmiina joulun odotukseen

2 Comment

  1. Voi että. Olispa kiva päästä käymään Nizzassa ja katsella sitä ihan erilaisin silmin kuin häämatkalla aikanaan reilut 26 vuotta sitten. (Voi olla, että silloin katseltiin miehen kanssa enemmän toisiamme kuin kaupunkia, mutta kaunis paikka se oli kyllä).

    Viimeisen kuvan marjaisa jäädyke (vai raakakakakku?) näyttää ihanan raikkaalta. Nam.

    1. Nizza on muuttunut paljon, minusta ihan positiiviseen suuntaan. Nyt siellä oli paljon vihreitä suunnitelmia vireillä. Tavoitteena on tehdä Nizzasta Välimeren vihrein kaupunki. Paljon lisää puuistutuksia ja kevyenliikenteen väyliä oli jo tekeillä 🙂 Joten sinne vaan fiilistelemään hyvin säilynyttä liittoa!!
      Juu, raakakakku – pitäisi vihdoin itsekin opetella tekemään…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.