Nämä vielä piti ehtiä/ These two were still on my to do -list

Nämä kaksi olivat vielä kesän toivelistalla jäljellä ennen työn alkua.

Uusi reissu vesibussilla Ruissaloon, mutta tällä kertaa Ruissalon telakkarantaan ja siellä lähinnä Sisustusliike Aveliaan kahvittelemaan. Keli oli taas upea. Olimme onnekkaita, että ylipäätään mahduimme vesibussiin. Olimme toiseksi viimeinen pariskunta, joka otettiin kyytiin Martinsillan kupeesta. Forum Marinumin laiturin ohi kuljettaessa kuski huusi jonottaville, että lautta on jo täynnä. Rannalta kuului kuorossa voihkaisu: eiiiii… Kyllä ensi kesänä tarvitaan joko useampi alus tai sitten selkeästi isompi. Niin suosittu tämä yhteys Ruissaloon tuntuu nyt olleen.

There were still two more things on my wish list for this summer. So we hopped on boat to Ruissalo again. This time we hopped off at Ruissalo Telakka to visit Avelia, an interior deco shop and a cafe. How about a lovely gluten-free pancake with coffee?

Aveliassa on kahvin kera saatavilla gluteenittomia vaihtoehtoja. Suolaista ja makeaa. Oikein odotin heidän herkullisia gluteenittomia pannukakkuja. Terassilla kelpasi kahvitella ja herkutella auringon paistaessa.

Tietenkin piti tutustua myös liikkeen sen hetkiseen valikoimaan. Tykkään  ensinnäkin Avelian ronskista telakka-alueeseen kuuluvasta myymäläsisustuksesta.  Sekä heidän myytävissä olevista vähän erilaisista, isoista ja selkeistä, skrodeista sisustustuotteista. Täällä ei todellakaan ole mitään pikkusievää vaan juurikin päinvastoin. Täältä ostaisin kimpassa kavereiden kanssa jollekin vähän jyskymmän lahjan.

After the coffee take a look around. You can see the shop has been a ship yard before. Also the things on sale there are a bit unique, rough looking.

Toinen viime tinkaan jäänyt oli Turun Taidemuseon Robert Doisneaun valokuvanäyttely. (Näyttely on avoinna 27.8. saakka)

Tämän esitteeseen laitetun, kuuluisimman kuvan te kyllä tunnistatte, eikö niin?

Another must-do was this exhibition of Robert Doisneau´s photos in Turku Art Museum. We have had two of his photos for a long time. This famous-kiss-one is in our corridor, right when you come inside our home – to remind what we should do when we leave or enter the house <3.

Another the concierge, door keeper is surveilling our toilet users – did you flush, wash your hands properly 😉

 Meillä oli aikoinaan Doisneaun kuvista tehty kalenteri, josta säilytimme mieluisimmat kaksi kuvaa. Toinen koristaa yhä eteisen vaatehuoneen ovea. Muistuttamassa suutelemisen tärkeydestä <3

Toinen taas on alakerran vessan ovessa valvomassa, että kaikki noudattavat siisteyttä 😉 Tulihan se vessa vedettyä ja kädet pestyä huolella??

Robert Doisneaun Pariisi-kuvat ovat Henri Lartiquen Riviera-kuvien ohella tällaisen ranskalaisuutta ihannoivan lempivalokuvia. Pidän yleensäkin kovasti mustavalkokuvista. Kuvista, joissa on tarina. Joissa on jotain oivaltavaa, kontrastia, tunnetta.

Kesän toivelistalta siis tehty kaikkea kivaa – ei ollenkaan huono loma.

Done this, done that. Not bad vacation at all.

Celia C

 

4 Comment

 1. Wau mikä sisustusliike ja telakkaranta. varmasti porukkaa harmitti äädessä kirjaimellisesti rannalla. Tuo mieletön korikassi ja peili samoin kuin isot ruukut olisivat omiaan meille 😀
  kauniita kuvia kaikkiaan <3

  Ihanaa viikonloppua ja aurinkoa sinne !

  1. Aveliaan kannattaa kyllä poiketa vaikkei vesibussin kyytiin pääsisikään enää – on avoinna ympäri vuoden. Ruissaloon pääsee hyvin bussillakin (autolla). Tuo korikassi oli kyllä aivan huima, melkein metrin levyinen – sinne mahtuisi torkkupeitot tai tyynyt poikineen.
   Kiitos Souliina, kun jätit käynnistäsi mukavan kommentin – ihanaa viikonloppua sinullekin 🙂

 2. Tuija says: Vastaa

  Tuo vesibussiretki pääsee ensi kesän retkilistalle! Elämys vesitse seikkaillen Aveliaan ja takaisin. Kiitos vinkistä! Tuija

  1. Luvassa on entistä vilkkaampaa vesibussiliikennettä ensi kesälle, sen verran suosittua se on nyt ollut. Toiveet tiheämmästä liikenteestä/ isommista aluksista toteutunevat. Huom. tämän kesän alus ajaakin vielä syyskuun viikonloput kaupunkilaisten toiveesta 🙂
   Kiitos Tuija, kun jätit viestiä ja tervetuloa Turkuun!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.