Naantali ja Hamam-kylpytakki

Eilinen tuulinen päivä hortoiltiin Naantalissa. Meren rannalla meinasi hiukset lähteä päästä, mutta vanhan Naantalin puutalojen välissä tunnelma oli hyvinkin sees.

Naantali, old town (since year 1443) near Turku is full of old wooden houses, which give a sense of tranquility to the place. Take time to stroll along the narrow streets – pay attention to details, dare to look at the windows.

Ihmisiä oli poikkeuksellisen vähän liikkeellä – ilmiselvästi säästä johtuen. Mitä itseasiassa toivoimmekin, sillä viimeksi pakenimme paikalta liian tiiviin tunnelman takia (koska Muumimaa ja koska veneilijät hellepäivänä).

Nyt uskalsimme piipahtaa pieniin putiikkeihinkin. Kaivotorin pihalta löysimme ensin kontin, jossa myytiin hamam-pyyhkeitä. Niitähän olen suitsuttanut täällä blogissa jo vuosia sitten, esimerkiksi täällä klik. Omat vanhimmat hamam-pyyhkeeni lienevät jo toisella vuosikymmenellä, joten vähän teki mieli alkaa uudistaa varastoa. Mutta sitten huomasin hamam-kylpytakin, joka oli niin pehmeä, mukava ja mun näköinen, että se kiilasi heti pyyhkeiden edelle.

Ostoksen jälkeen huomasin, että kontti oli itseasiassa pop up samassa pihassa olevalle Tarja Ritari Design – shopille. Niinpä suuntasimme myös sinne. Ihana ullakkotila, jossa myymälän lisäksi on myös inspiroiva työhuone, jossa omaa mallistoa tehdään (saimme kurkistaa tilaa omistajan luvalla).

Tarja Ritari Design shop is worth visiting. Her own design line is mainly linen products, some printed in industrial style.

Kelpaisivat tällaiset työskentelytilat meikäläisellekin!

Paikka oli minulle uusi, mutta teollisuustyylisesti kuvitetut pellavatuotteet ovat sen sijaan tuttuja jo ennestään. Ostin viime jouluna miehelle tyylikkään harmaan viininystävän esiliinan lahjaksi. Ollut kovassa käytössä, eli lämmittää minunkin mieltäni 😉

Nyt tiedän myös, mistä löydän hamam-pyyhkeitä lisää, kun uusimistarve oikeasti iskee. Vasemmalla kuvassa kylpytakki, jonka ehdin siis ostaa sieltä kontista.

Kotona hypistelin ja ihastelin ostostani. Tämä kuuluu myös ostofilosofiaani: ostokseen kuuluu rakastua heti niin, ettei malta pitää siitä näppejä irti, vaan pitää saada heti käyttöön – muuten se ei ole ostamisen arvoinen…

Juuri sopivan paksuinen, ihanan reilu ja pehmoinen. Sopii makuuhuoneen värimaailmaan ja muutenkin tällaiselle farkkutytölle 😉

I have been a big fan of hamam towels for years. This time I bought a hamam robe.

Että sellainen päivä eilen.

Leppoisempia tuulia toivotellen,

Celia C

4 Comment

 1. tuikku says: Reply

  Kiitos vinkistä! Ihastuttavan hamam -takin löysit ja kuvasi ovat hurmaavat. Naantalissa alkukesällä piipahdettiin, mutta ruuhkainen tunnelma teki visiitistä pikaisen. Vanhoissa miljöissä on mukavampaa rauhassa ihmetellen kulkea. Oikeastaan parkkipaikan metsästyksestä pienoinen ärsyynnys heräsi, joka laantui päästyämme taas hiljaisemmille vesille.

  1. Ruuhka ei ole koskaan mun juttu – eikä näin korona-aikaan varsinkaan. Tuo leppoisa kiertely tuulelta suojassa sen sijaan oli hurjan mukavaa.
   Hamam-takki päällä täällä kirjoittelen tätäkin vastausta 😉 Kiitos Tuikku, kun jätit kommenttia käynnistäsi – leppoisia kesäpäiviä sinulle <3

 2. Riitta says: Reply

  Ihana kylpytakki, tosi hyvä ostos! Hamam-pyyhkeet ovat niin kivoja, kesäisempää juttua saa etsiä. Käytän omiani myös piknikviltteinä, paksut froteepyyhkeet ei siihen oikein taivu.

  1. Kiitos, Riitta 🙂 Olen kyllä tosi tyytyväinen joka aamu, kun puen sen ylleni aamupalalle. Tyytyväinen myös siitä, että pehmeys todellakin säilyi pesun jälkeenkin.
   Pyyhkeet ovat monikäyttöisiä – nytkin yksi pöytäliinana ja toinen saunassa laudeliinana. Vanhimmat on “alennettu” rantapyyhkeiksi – ovat jatkuvassa pesukierteessä 🙂 Niin helppoja ottaa mukaan.
   Kommenttisi ilahdutti kovasti – mukavaa viikonloppua sinulle!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.