Hamam-pyyhkeet/ Towels

Vuosien varrella liinavaatekaapissamme on tapahtunut laadullisia muutoksia, varsinkin pyyhepinon osalta.

There is a new towel in town. Hamam-towel. Do you have one?

DSC01854

Paksujen froteepyyhkeiden oheen on nykyään tullut osteltua monikäyttöisiä hamam-pyyhkeitä. Aluksi ulkomailta ja nyt viimeaikoina myös ihan täältä koto-Suomesta (Turusta).

Hamam-pyyhkeet lienevät jo monille tuttuja, mutta elleivät vielä ole kaikille, haluan vinkata niistä teille. Ne ovat turkkilaisia, tiiviisti kudottuja, puuvillaisia (100%), liinamaisia, ohuita ja keveitä monikäyttöisiä pyyhkeitä. Sellaisia nopeasti kuivuvia ja käteviä mukaanotettavia rannalle, matkalle, piknikille jne. Lisäbonuksena vielä se, että vievät vähän tilaa kaapissa. Tosin kaikkia en aina edes säilytä kaapissa, sillä mielestäni ne ovat myös esteettisesti sellaisia, että niitä voi “unohdella” pesun jälkeen tuoleille kasoihin tai viikata tuolin sarjalle somisteeksi 😉

Made in Turkey, 100% cotton, thin, light, multipurpose – fast to dry and easy to carry to the beach, trips and picnics.

DSC01880

DSC01627

Pyyhkeenä ne ovat etenkin reissussa ehdottomia. Vievät matkalaukussakin siis vain vähän tilaa. Pieneenkin kassiin saa mahtumaan uikkarit ja pyyhkeen – sillä koskaan ei tiedä, josko olisi mahdollisuus reissun päällä pulahtaa uimaan… Pyyhkeitä on myös niin isoja, että niiden sisällä saa näppärästi – no, vähän ehkä vaatii akrobatiaa 😉 – vaihdettua uikkarit päälle ja pois uimarannoilla – melko täydellinen pukukoppi siis. Ne toimivat myös paremmin makuu-/ istuskelualustoina rannalla tai piknikillä, koska eivät kerää tiiviin kudoksensa ansiosta samalla tavalla hiekkaa tai heinää kuin froteiset.

I like to travel light but I always include hamam and bathing suite when I pack my suitcase. Light and yet large I can even undress and dress myself quite easily  at the beach with that towel wrapped around me  😉

DSC01883

Ne tykkäävät pesusta ja tulevat käytössä aina vaan paremmiksi ja imukykyisimmiksi. Suosikkipyyhkeitä siis kotonakin. Saunassa käytän niitä laudeliinana, koska ison kokonsa vuoksi ne peittävät hyvin leveämmätkin lauteet ja näin ollen niiden päällä mahtuu kunnolla makoilemaan. (Tavalliset laudeliinat vain 45-50cm leveitä ja 150cm pitkiä – en minä niihin ainakaan mahdu oikaisemaan itseäni.)

Towels get better and better when washed. They are also large enough to be used in sauna – so you can lie down and not just sit.

DSC01852

Piknikillä tai puutarhassa ne voivat toimia siis joko istuskelualustana tai vaihtoehtoisesti vaikka pöytäliinana. Vierashuoneessa olen käyttänyt niitä sellaisena puolipäiväpeitteenä hotellien mallin mukaan – varsinkin silloin kun petaan värimaailmaan sopivat lakanat.

Use it at picnics to sit down on it or as a table cloth.

DSC01855

Tässä siis muutama vinkki. Onko sinulla vinkata lisää käyttötapoja? Any more tips?

Aurinko paistaa – rantakausi lähestyy – jee! Sun is shining and soon: vamos a la playa!

Celia C

6 Comment

 1. Hartiahuivina ja torkkupeittona voisin terassilla käytellä 🙂

  On tullut itsekin katseltua noita hamameita “sillä silmällä” just niitten paksuuden (tai siis ohuuden..) takia ja siksi, että todellakin tekevät sen minkä pyyhkeen kuuluukin eli kuivaavat.. Mun järkeen ei oikein mahdu, miksi tehdään ihan hirmu pöyheitä ja kalliita froteepyyhkeitä, joiden avulla vesi vaan liukuu ihon pinnalla, muttei tartu pyyhkeeseen. Pienet on murheet nääs 🙂

  Iloista pyhää!

  1. Kyllä vaan – sopii sellaiseenkin käyttöön! Kannattaa muuten hypistellä hamameita, kun aikoo ostaa sellaisen. Niitä on eri paksuisia ja eri tuntuisia. Meillä on erilaisia – sopivat minusta vähän eri tilanteisiin. Pehmeimmät ja rouheimmat ovat kotikäytössä.
   Voi, että kun luvataan aurinkoista viikonloppua – kyllä kelpaa 🙂 Oikein mukavaa loppuviikkoa!

 2. Julia says: Reply

  Hei mistä olet turusta ostanut?

  1. Ainakin Tyttö ja vuohi Linnankadulla ja Boknäs Brahenkadulla myyvät hamam-nimellä. Jälkimmäisestä mä oon ostanut niitä Lina-merkkisiä, varsinkin ne pehmoisemmat ovat superihania. Nyt olen nähnyt myös ainakin Stokkalla samankaltaisia pyyhkeitä, mutta en ole vielä testannut niitä.
   Kiva, kun vierailit – poikkeahan toistekin!

 3. Anu says: Reply

  Ei ole lisää käyttövinkkejä, mutta tulinpahan vain sanomaan, että nää Hamam-pyyhkeet on aivan ihania! Kun kuusihenkisen perheen pyyhkeet rantalomailua varten pakkaa matkalaukkuun niin osaa totta tosiaan arvostaa sitä, että pyyhkeet vievät mahdollisimman vähän tilaa ja ovat silti imukykyisiä ja aivan huippuja!

  1. Eikös olekin! Sama juttu nyt kesällä mökille, rannalle tai sukuloimaan mennessä – aina mahtuu mukaan. Pyykkikoneeseen mahtuu vaikka kuinka monta, liinavaatekaappi on väljempi, jne.
   Kiitos sinulle lisäsuitsutuksesta 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.