Lomamoodi/ Summertime

Ensimmäinen viikko on useimmiten täynnä kalenterimerkintöjä, joita seuraan kellon tarkkuudella. Siellä on ne hammashygienisti sun-muut-ajat, jotka on ollut helpoin saada sopimaan juuri loman alkuun. Ja tietenkin reissu äitin luo. Junalla ja bussilla, koska en tykkää lähteä yksin ajamaan niin pitkää matkaa (vaikka useimmiten ajankin matkat, kun menemme yhdessä ja itseasiassa tykkään ajamisesta!).

Toisella viikolla pääsen sitten sen lomamoodin rakenteluun. Jos nyt oikein yksinkertaistan ja ryhmittelen, niin siihen kuuluu aina mm.

Lounastreffit, skumpat ja kahvittelut. Lounaat useimmiten miehen kanssa, mutta on myös ystäviä ja ystäväpariskuntia, joiden kanssa on tullut tavaksi sopia treffejä nimenomaan lounaan parissa. Ja heti alkuun kannattaa nimenomaan sopia ajankohdat. Sellaisesta: nähdään lomalla – sanomisesta ei vaan ole mihinkään. Aika kuluu ja aina ollaan eri aikaan hollilla.

Meidän perinteiset skumppatreffit ovat ikävä kyllä aivan katastrofaalisessa  tilanteessa, koska vuosikymmeniä vakipaikkanamme ollut Oscarin Olohuone lopetti vappuna ja uutta tunnelmaltaan saman veroista paikkaa ei ole löytynyt!!!

Myös ulkona kahvittelu on aina selkeä loman merkki, siksi niin kivaa.  Kummitytön (11v) kanssakin sovimme lomalle kahvittelu-treffejä, vaikka en tietenkään tuputa kahvia hänelle. Ihanaa muuten, että Halistenkosken Pauliinan ja Ianin Padolla on taas auki. Ja jos mahdollista jo aikaisemmin ylistämäni gluteeniton raparperipiirakka siellä oli entistäkin mainiompaa. Suolapähkinät sopivat hyvin makeuden ja kirpeyden sekaan.

Kirjat. Kirjastosta on tullut haettua jo useampikin tuhat sivua. Kaksi kirjailijaa ovat koukuttaneet minut nyt ahmimaan kirjoja oikein urakalla. Jojo Moyesilta: trilogia Kerro minulle jotain hyvää, Jos olisit tässä ja Elä rohkeasti sekä Ole niin kiltti älä rakasta häntä ja Ne jotka ymmärtävät kauneutta ja Liane Moriaryltä: Tavalliset pikku pihajuhlat, Hyvä aviomies, Mustat valkeat valheet ja tällä hetkellä menossa Nainen joka unohti. Purjeen alla pihakeinussa on kulunut ja tulee kulumaan tovi jos toinen. Aivan muissa maailmoissa. Ai että, kun tekee hyvää.

Keikat ja soittolistat. Olin hankkinut jo joululahjaksi meille liput Naantalin Musiikkijuhlille Apocalyptican kirkkokonserttiin. Mies taas oli hankkinut meille liput Kesärauhan (uusi festari Turun vanhalla suurtorilla) sunnuntaiseen Lisärauhaan Von Hertzen Brothersin keikalle (Kingston Wall combo). Molemmat konsertit ovat nyt jo tässä vaiheessa kesää siis takana. Vähän kummittelee Toto Porin Jazzeilla, mutta saas nähdä jääkö kummitteluksi…Nähty kuitenkin jo useamman kerran.

Juhannuksen soittolistan teko on aina inspiroivaa puuhaa… Sopiva setti vanhaa ja uutta. Tunnelmointia ja lanteita heiluttavaa.

Takapiha ja juhannuksen suunnittelu. Jo vuosia sitten aloitimme takapihajuhannukset ja totesimme niiden autuaan ihanuuden ja helppouden. Oli keli mikä vaan vietämme juhannuksen ulkona grillaillen, löhöillen ja musiikkia kuunnellen. Olemme molemmat niiiiin tohkeissamme tuosta aattopäivästä että! Minä somistan pihaa ja loihdin löhipaikkoja koko pieneen tilaihmeeseemme, mies roudaa genelecit sun muut vermeet katoksen alle. Yhdessä suunnittelemme ja valmistamme syömiset ja juomiset, laitamme Suomen lipun liehumaan keinun nokkaan ja avot: siinä täydellinen juhannus. Saimme pojan ja miniänkin jälleen seuraksemme. Ei pakkaamista (eikä pähkäilyä, kaikki löytyy kaapista), ei rehaamista mihinkään (eikä ruuhkia), ei hyttysiä, käärmeitä, punkkeja… ja kaupunkikin on sopivan hiljainen. Tosin joka vuosi toteamme, että yhä useampi asuinalueellamme jää kaupunkiin. Lienee trendikin nykyään. Voi pojat, mikä keli tänä vuonna. Ja niin hyvät uudet perunat. Tämä on juuri se ainut aika vuodesta, jolloin jätän lautaselle viimeiseksi suupalaksi perunan – koska se on se paras pala. Onko teillä tämmönen syömisrituaali??

Turku sightseeing.

Me ollaan otettu tavaksi käydä (muun kaupunkihortoilun lisäksi) jollakin opastetulla kävelyllä. Tänä vuonna se oli arkkitehtuuri-kävely tois puol jokkee. Vaikka monet detaljit eivät mieleen jääkkään, niin silmät avautuvat kuitenkin aina uusille asioille. Eipä oltu esim. ikinä hoksattu tuota maalausta Alvar Aallon suunnitteleman Maalaistentalon sisäänkäynnin kohdalla!

Turku-oppaita haalin kyliltä sekä omaksi iloksi että vieraiden. Saamme jälleen vieraita Amerikasta vaihto-oppilasvuodeltani 1980-81!

Mökkireissujen ja muiden piipahteluiden suunnittelu.

Möksä on varattu jo talvella (sama tuttu) ja muutkin piipahdukset jo aika hyvin kalenterissa ja suunniteltuna. Me ollaan aika organisaattoreita molemmat. Selvät suunnitelmat ja luppoaikaa välissä – niin on hyvä.

Lisäbonuksena tänä kesänä: Häät ja muut juhlat.

Välillä on kesiä, kun ei ole mitään juhlia tiedossa. Tänä kesänä iloksemme saimme kutsut yo-juhliin, kihlajaisiin ja kaksiin häihin. Ihanaa!

Hui-hui, miten kesä etenee vauhdilla. Juhannus takana, joten päivät jo lyhenevät! Omput kasvavat ja punertuvat!

Mä suuntaan taas pihakeinuun – kirja on vielä kesken…

Ihanaa kesää kaikille!

Celia C

Lunch dates, books, festivals, city tours, weddings, summer cottage, guests – thats our Summer.

4 Comment

 1. Hei, onpas ihanat ja selkeät suunnitelmat! Ja kiitos kirjavinkeistä; Moriartyn kirjoja etsiskelee kirjastosta seuraavalla kerralla, Jojon kirjat olenkin jo lukenut. Ihanaa kesää ja olisi kiva kuulla kesänlopussa (!) miten kaikki meni.

  1. Itseasiassa Moriartyn kirjassa oli Jojon suositus ja siitä syystä sen kirjastosta bongasinkin 🙂
   Kiva, kun jätit kommentin vierailustasi, tervetuloa vaan uudelleen 🙂 Tasaiseen rauhalliseen tahtiini postailen kyllä kesäkuulumisia lisää.
   Kesän iloja sinulle myös!!

 2. Titta says: Vastaa

  Ihanaa kesää! Tuo juhannuskuvaus oli niin mieleen, että aloin heti tuntea juhannusfiiliksen taas uudelleen. Harmi, että seuraavaa juhannusta pitää odottaa niin kauan. Se on oikeasti hienoa aikaa, jolloin vapaus ja rentous on läsnä monta muuta juhlaa enemmän.

  1. Sinä sen sanoit: miten vapaa ja rento juhla juhannus onkaan! Kesän kohokohta oikein.
   Kiitos, Titta, kivasta kommentistasi – ihanaa kesää sinulle myös <3

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.