Kesän kävelykohde 2: Kahvila Padolla / A cafe worth a visit at Halistenkoski

Nyt on Halistenkoskella sijaitseva Myllärintuvan kahvila saanut aivan uuden positiivisen vireen. Eikä siis totisesti kannata kävellä tämän paikan ohi! Kahvi on kaupungin parasta – enkä ole ainut, joka on niin sanonut.

Vuosikaudet ollaan trampattu näillä huudeilla. Kävelyreitti joen vartta pitkin Tuomiokirkolta aina Liedon Vanhalinnaan saakka antaa mahdollisuuksia monen pituisen lenkin valintaan. Reitillä on paljon katseltavaa ja koettavaa – niin luontoa kuin historiaakin. Jos Tuomiokirkolta lähdet kohti satamaa, on kaupungin hulina siinä läsnä kokoajan. Mutta jos lähdet kohti Vanhalinnaa, oletkin pian täysin maaseutumaiseman ympäröimä, mikä on varsin hämmästyttävää, kun olet kuitenkin niin lähellä kaupunkia.

If you want to see and feel more of the countryside in Turku start walking from the Dome towards Halistenkoski. There is a nice route along the river to walk or bicycle actually all the way to Lieto. When at Halistenkoski you will find this cozy summer cafe called Padolla. Young couple – Pauliina and Ian – will serve you the best coffee in town (and this is not only in my opinion) and lovely homemade buns and pastries. Also gluten-free rhubarb pie with ice-cream. Yummy! You can also rent a canoe from the cafe to explore the river better.

Juuri padon kohdalta löytyy siis mukava puolimatkan krouvi, Padolla – kesäkahvila. Uudet nuoret yrittäjät, Pauliina ja Ian ovat loihtineet mukavan rennon tunnelman Myllärintupaan. Leivonnaiset ovat itse tehtyjä ja kahvit – myös erikoiskahvit – kahden baristan ammattitaidolla valmistamia. Mottona tuntuu olevan, että kaikki tehdään täydellä sydämellä ja niin hyvää kuin mahdollista. Palvelu mukaan lukien 🙂

Valikoimissa on myös gluteeniton raparperipiiras jäätelön ja kermavaahdon kera.

Nam <3 

Piiras näkyi melkein joka toisen asiakkaan edessä, joten lienee aikamoinen suosikki myös  muiden kuin keliaakikkojen keskuudessa.

Kyllä kelpaa istuskella täällä puiden varjossa voimia keräten – jatkaa matkaa sitten kävellen, pyöräillen tai meloen. Kahvilasta voi siis vuokrata myös kanootteja. Se meillä on vielä kokematta.

Tämä keidas on valloittanut jo monien sydämen – sen verran jonoa on tiskillä.

Se on hyvä merkki se!

Tänne kannattaa tulla. Hyväntuulinen paikka 🙂

Vieläkin hyvä maku suussa ja hymy huulilla,

Celia C

4 Comment

 1. Anu T says: Vastaa

  Näyttääpä kivalta paikalta! Minulle nuo ulkoilureitit ovat ihan tuntemattomia mutta ovat jo pitkään kuuluneet olisi kiva käydä -listalle. Ehkäpä nyt voisi ottaa kunnolla asiakseen ja lähteä kävelylle. Mukavaa viikkoa!

  1. Kyllä kannattaa! Auton voi jättää esim. Tuomiokirkolle, Halistenkoskelle tai Kylämäen parkkipaikalle.
   Tänä vuonna olemme jatkaneet koskelta muutaman kerran kohti Ristimäen kaivauksia, mistä on löydetty ensimmäinen kristillinen kirkko Suomessa. Reitti kulkee kivasti joen lähettyvillä ja matkalla on opastetauluja. Ns. Koroisten lenkki on myös mukava. Melomaankin tekisi mieli 🙂 Vieläköhän ehtii… Mukavaa, kun jätit kommentin. Aurinkoa päivääsi!

 2. Tuija says: Vastaa

  Kiitos vinkistä! Tämä täytyy pitää mielessä, kun tyttären luonna visiteeraamme Halistenkosken maisemissa. Aurinkoista kesäkuuta! Tuija

  1. Ehdottomasti! Todella huippubarista-tasoista kahvia ja tuo raparperipiirakka aivan suussasulavaa. Koskimaisema lisäbonarina 🙂
   Mukavia Turku-visiittejä teille 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.