Loma-asunto lainassa/ Apartment abroad

Meidän mielestä on kyllä niin paljon mukavampaa lomailla jonkun asunnossa kuin hotellissa! Se mahdollistaa niin paljon enemmän.

Asua oikeassa asutussa kerrostalossa – tervehtiä paikallisia rappukäytävässä. Asua oikeassa kodissa – tilassa, jossa on enemmän kuin nukkumapaikka. Tehdä ostoksia lähikaupassa – valmistaa paikallisista raaka-aineista paikallista, sinulle mieleistä ja esimerkiksi omat terveydelliset vaatimukset täyttävää ruokaa. Sekä myös esimerkiksi pestä pyykkiä (hih, mukavaa eikö?) – silloin voi matkustaa kevyellä laukulla, vaikka pelkillä käsimatkatavaroilla. Kaikki tämä mahdollistaa sen, että voi elää enemmän. Minua ainakin hotellielämä passivoi jotenkin. Kaikki on valmista, ruoka tuodaan eteen jne. Joskus tietenkin sekin maistuu ja on tarpeen… Mutta varsinkin jos on pitempään jossakin, saan enemmän irti siitä tavallisen arjen aktiivisuudesta ja osallisuudesta.

Kiitollisina saimme lainata tuttaviltamme tällaista asuntoa viime reissullamme. Tämä on heidän ns. kakkoskotinsa, joten se oli todella hyvin varusteltu ja mukavan kotoisa. Siitä näki, että se oli itselle tehty. Siellä oli kaikkea sellaista, millä se hyvä lomafiilis saadaan aikaan –  ja oli siellä otettu huomioon sekin, että sieltä käsin voisi työskennellä etänäkin vähän – jos  joku viitsii…

It is so much cozier to rent an apartment abroad than stay at a hotel. It will give you so much more. You will meet locals as your neighbors. You will do things that locals do: shop at the grocery store and wash your laundry. I really enjoy this part-of- the-community-feeling. Here are some photos of our latest vacation apartment. It was very well equipped and home-like for the family uses it as their own second home. Beds were excellent with Tempur madrases!

Sitten muutama kuva lomapaikastamme ehkä vähän sellaisesta sisustuksellisesta näkökulmasta.

Tämähän (kuva alla) olisi hotellissa se ainut oma privaatti tila, jossa oleskellaan. Tosin tämäkin oli kyseisessä huoneistossa jo aivan erityisen hyvä. Eikä vähiten sen takia, että sängyt olivat Tempurin. Uusi tuttavuus meille. Hyvältä vaikuttivat, nukuimme kyllä todella makoisasti, mitä ei usein oman kodin ulkopuolella tapahdu.

DSC01649

Kauniisti pedattu sänky on kuin tervetulotoivotus vieraalle. Sängyn jalkopäädyssä todella herkän kaunis paperinaruinen peite.

DSC01657

Oleskelutilassa oli varsin rento pellavainen sohva –  todella iso sellainen. Sohvan lisäksi sohvapöydän molemmin puolin kaksi BoConceptin rahia, joista sai varsin laadukkaat lisävuoteet näppärästi.

The linen covered sofa was huge and cozy. There were also two footstools that were easily converted into extra beds.

DSC01650

Pellava on ihana materiaali sohvassa.

DSC01662

Keittiö oli oleskelutilan yhteydessä. Ruokapöydän molemmilla puolilla oli ikkunat, oikealla puolella jopa ikkunaovet parvekkeelle.  Tein tavallisen huonekalujen-siirto-rumban niin, että sain ruokailun avoimien ovien eteen. Tykkään siitä, että näen ulos syödessäni. Vielä kun aurinko paistaa ja on lämmintä, niin avoimien ovien edessä ruokailu oli aivan ihanaa!

DSC01651

Kitchen was very well equipped. Loved the coffee by Gaggia-machine. The dining table I moved next to those beautiful french balcony doors (open when the sun was shining)  to have this lovely view when we ate or had coffee.

DSC01654

Keittiön varustelu oli ylellinen. Gaggian kahvikoneella valmistimme hyvät kahvit joka aamu vastajauhetuista kahvipavuista! Näin hauskat kupit olisi ollut saatavilla, mutta päädyimme juomaan isommat maitokahvit teemamukeista.

DSC01661

Suosittelen etsimään paikallisten vuokraamia asuntoja matkakohteestasi. Me olemme käyttäneet ainakin Wimdua, Only apartmentsia ja Airbnb:tä. Tähän asti kaikki hyviä kokemuksia. Emme enää juuri hotelleissa yövy – joskus hotellit jopa ahdistavat ja tuntuvat, jos nyt ei aivan vankilalta niin ainakin putkalta 😉 Tietenkin asunnoissa täytyy osata elää kunnioittavasti toisen omaisuutta kohtaan, noudattaa järjestyssääntöjä ja tehdä siivousta, mutta meille se ei ole ollut ongelma.

I do recommend to rent an apartment when abroad. We have all good memories about Wimdu, Only apartments and Airbnb. When you get used to living like locals you don´t want to go back to hotels anymore.

 Olisi kiva kuulla kommenttia teiltä lukijoilta: olettekos enemmän hotelli-matkaajia kuin apartment/ airbnb-matkaajia? Ja kokemuksiakin saa kertoa 🙂

Matkasta on pitkään iloa -terveisin,

Celia C

4 Comment

  1. Ihanannäköistä! Kaunis asunto. Me ollaan taas enemmän hotellimatkaajia. En tykkää tehdä ruokaa ulkomailla, kerrankin pääsee valmiille! 🙂

    1. Kyllä mekin ollaan aikamme nautittu hotellissa asumisesta, mutta nyt tuntuu nuo “oikeat” asunnot kiinnostavan enemmän. Tietenkin siihen vaikuttaa myös mun erikoisruokavalioni (mulla on keliakia, ja aika usein on vaikea löytää turvallista syötävää ulkomailla ravintoloista), mutta ollaan me aika innokkaita kokkaajia myös. Tuoreet hyvät raaka-aineet toreilta ja kaupoista saavat meidät sykkimään 🙂 Kiitos sinulle vierailustasi ja kiva, kun jätit kommentin myös! Poikkeahan jatkossakin 🙂

  2. Tuija says: Reply

    Onpa kivan näköinen lomakoti! Me olemme olleet hotellissa ja nyt viime kesänä huoneistossa, jossa kokkailimme ainakin aamiaista. Vapauttavaa, kun sai elää oman aikataulun mukaan. Aamulla muutenkin mukavampaa olla omissa oloissaan. Tuo teidän oli kyllä loistava. Kesää odotellen, Tuija

    1. Aamiainen yöpuku päällä parvekkeella on niin hienoa. Juuri niin kuin sanoit: vapauttavaa ja mukavaa. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kesän odottelua sinullekin!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.